Kung Lao: Zgodba junaka iz igre Mortal Combat

Kung Lao je zvest zaveznik in prijatelj Liu Kenga, ki je bil z njim vzgojen že mnogo let v samostanu Shaolin, kasneje pa je postal njegov zvest družabnik. Ta lik ima svoj značaj in načela, ki jih bodo morali imeti številni igralci računalniških iger. Njegove spretne veščine in talenti vzpodbujajo strah in sočustvujejo z junakom.

Narava in začetek zgodovine

Kung Lao je po naravi zelo miren in prijazen človek. V samostanu je od majhne starosti poučeval ponižnost in ljubezen do okolja, vendar so bili razredi povezani z bitko za samoobrambo. V njih je junak v veliki meri uspel z Liu Kengom, ker je bil potomec svojega velikega očeta, ki je zmagal na turnirju "Deadly Battle". Za svoje zmage se je zlobni čarovnik iz zunanjega sveta odločil, da se ga bo znebil in je to lahko storil s pomočjo velikega bojevnika Goroja s štirimi rokami.
Žalosten odhajal je od Liu Keng Kung Lao. Mortal Kombat pripoveduje to zgodbo od trenutka, ko je izgorel njihov materni samostan. Za tem požigom je stala Shang Tsung, ker je želel razburiti junake in ga prisiliti, da sodeluje v novi »Deadly Battle«.

Boj proti Shao Kahnu

Raiden se je strinjal, da bo sodeloval v naslednjem krogu turnirskih zagovornikov, vendar ni vedel, da je vse to del zlobnega načrta Shao Kahna, cesarja zunanjega sveta. Čeprav so borci zmagali na prvenstvu, je tokrat gospodar iskal priložnost za prodor na Zemljo. V času priprave zemeljski borci nimajo ničesar nareditiosumljeni in vodili mirno življenje.
Kung Lao se je naselil v bližini samostana in začel vzgajati novo generacijo borcev, ki bi lahko sodelovali v prihodnjih "smrtnih bitkah". Ko je Shao Kahn prodrl v zemljo in vzgajal Sindel, je uspel ujeti duše vseh ljudi, razen izbranih bojevnikov. Junak se je pridružil kampanji upornikov na cesarja in v zadnji bitki je Liu Kengu pomagal osvojiti ceno za hudo poškodbo. Vsi so mislili, da je mrtev, vendar je menih izginil, da bi nadaljeval mirni obstoj. Naslednjič se je lik pojavil med Shinnokovim napadom in njegovim srečanjem z morilcem očeta Horoja. Uspelo mu je premagati šokante, vendar ga ni ubil, temveč je preprosto stisnil roko za premirje. Od takrat je minil kratek čas in nova grožnja v osebi Shang Zunga in Kwan Iya je stala pred zemeljskimi zagovorniki.

Konec zgodovine

Kung Lao je pozno izvedel o napadu čarovnika na najbližjega prijatelja Liu Kenga in prvega, ki ga je našel mrtvega. Vzbudil ga je in prisilil, da je opustil vsa prejšnja načela. Dolgo časa je študiral na Master Bo'Rai Cho v zunanjem svetu in uspel obvladati veliko močnih veščin. Po končanem treningu je vodil napad na Shang Shang Island in bil eden izmed voditeljev proti zavezništvu smrti.
Šele potem se je končna bitka končala z njihovim porazom in smrtjo, vendar to ni bil konec. Kralj Zmaja Onaga je oživil junaka in ustvaril osebnega borec. Kung Lao je lahko pobegnil pred opustošenjem samo zaradi Liu Keng-a, ki sta ga Raiden in Ermak vrnila v življenje. Sujinco jih je ubil s skupnim sovražnikom, toda na temnevarnost za zemeljsko kraljestvo še ni končana. Johnny Cage je kmalu sklical svetlo konferenco, da bi razrešil situacijo z Argusovo piramido. Bila je tudi menih iz Shaolina, ki je kasneje tekmoval s to starodavno strukturo. Tam je bil po stari kronologiji ubit, pa tudi veliko drugih likov skupaj z njim.

Fataliti Kung Lao

Številne karakterne sposobnosti so zgrajene na kovinskem klobuku z ostrim robom. S tem je povezan skoraj vsak usoden Kung Lao. Vse kombinacije vključujejo vrtenje s pokrovom (tornado), metanje z rezom glave ali enega od delov ali rezanje sovražnika na več delov. Ena od izjemnih tehnik je "prijazen zajček". V njej, junak pride ven iz klobuka zajec in ga udari sovražnika do smrti.
V smrtnih primerih »Mortal Combat« ni nobenega drugega znaka. Kung Lao učinkovito združuje vse učinke, tudi s sodelovanjem kunca. Drugi sprejem iz tega se začne z njegovim metom v rokah sovražnika, tako da bo ugriznil glavo. Ena najpogostejših tehnik je kombinacija obrezovanja glave in obrezovanja telesa, ki se imenuje "Hunt Trick". Na ta način se lahko dokaže sovražnikova prednost in namiguje, da nima možnosti za boj proti močnemu menihom iz Shaolina. Skupaj smrtnih žrtev v borec je deset, in igralec lahko samostojno izbrati za sebe najbolj privlačen konec bitke.

Sorodne publikacije