Scanner Smart Scan Tool Pro: pregledi, specifikacije in modeli

V članku bomo razpravljali o napravi, ki predstavlja vse sodobne univerzalne skenerje - Scan Tool Pro (pregledi uporabnikov so opisani v članku spodaj). Uporablja se za diagnosticiranje avtomobila. Deluje na mikroprocesorju EM327. Da bi razumeli funkcije naprave, morate razumeti načela njegovega dela. Ta članek vam bo pomagal.

Avtomobil že dolgo uporablja globalno informatizacijo. Opremljeni so z vsemi vrstami elektronike, katere delo omogoča čim lažje upravljanje transporta. Poleg tega te naprave nadzorujejo računalnik na krovu. Podatki o klavnih trupih so v zadnjih 10–15 letih v povpraševanju. Opremljeni so tudi s cenami tujih avtomobilov. Za popolno diagnozo stroja ni dovolj, da ga preprosto pregledate. Samodejni skener bo v tem primeru najbolj uporaben. To vam bo pomagalo izvedeti vse resnične težave vozila.


Vrste skenerjev za diagnostiko avtomobilov

Trenutno lahko vse diagnostične naprave razdelimo v kategorije. Govorimo o področjih uporabe, podpori mobilnosti, vmesniku, operacijskem sistemu, na katerem deluje programska oprema. Razvrščeni so tudi v prisotnosti monitorja: z lastnim ali zunanjim. Modeli skenerjev, ki jih lahko uporabljamo z ruskimi avtomobili in tujimi, so postali zelo priljubljeni. V tej kategoriji spada orodje za optično branje optičnega bralnika. To je napravalahko diagnosticirajo avto preko kateregakoli programa, ko je povezan z njim prek Bluetootha, Wi-Fi ali USB kabla.


Voznik lahko s to napravo pozna napake svojega avtomobila, upošteva podatke senzorjev in preveri njihovo učinkovitost. Skener se ne uporablja samo za diagnostiko, ampak tudi za odpravljanje napak.

Pregled in opis funkcij orodja za pametno skeniranje

Skener Scan Tool Pro, ki je sporen, ima praviloma poseben čep za diagnostično delo. Uporablja se za samodejni postopek. Naprava uporablja tudi posebne indikatorje. Na primeru, ki velja za precej miniaturni, obstaja gumb za vklop /izklop. Omogoča izklop te naprave, ne da bi jo odstranili iz vrat. Nekatere novejše spremembe so prejele možnost samodejnega izklopa. Poleg tega imajo ne le svetlobne kazalnike, temveč tudi zvočna obvestila.

Izvajanje naloge

Orodje za pametno optično branje (pregledi in vrste, opisani spodaj) lahko prejemajo informacije iz katerega koli pomembnega elektronskega sistema. To so senzorji, ki nadzorujejo celo izpušne pline. ["class =" if "height =" 322 "src =" //misc /i /gallery /53878 /1932920.jpg "width =" 600 "/& gt. To lahko zazna elemente, ki delujejo nepravilno in z napakami.Ima dostop do pridobivanja diagnostičnih kod.To je tudi sposoben odstraniti informacije o napakah v elektroniki iz pomnilnika računalnika na vozilu.porabo goriva

Kako priključiti adapter prek priključka OBD2

Ta skener se samodejno poveže z avtomatskim diagnosticiranjem katerekoli znamke avtomobila z uporabo posebnega OBD2 konektorja. Ustvarila ga je posebna družba transportnih inženirjev. Uporablja se za pridobivanje vseh podatkov iz nadzorne enote avtomobila. Lokacija pristanišča je v celoti odvisna od znamke avtomobila, leta izdaje in modela. Večina proizvajalcev napravo postavi pod kolo ali pod armaturno ploščo. Včasih je priključek v predalu za rokavice.

Za kateri koli ustrezen avto?

Ta naprava se najpogosteje uporablja za delo z ameriškimi, evropskimi, ruskimi in azijskimi stroji. Kar zadeva ameriške, Ford, Chrysler, Hummer, Lincoln, Pontiac in druge so podprte. Med evropskimi so Opel, Peugeot, BMW, Porsche, Renault, Volkswagen, Citroen, Mercedes, Fiat, Audi, Škoda, Bentley itd.
Med Rusi so podprti "Gazel", "Volga" in drugi avtomobili iz Gaze. Sposobnost za delo s samodejnim skenerjem Kalina, Priora, Grant, Chevrolet Niva in drugimi avtomobili proizvajalca Lada. Poleg tega so podprti tudi VAZ-211021112112 in drugi. Med azijskimi napravami lahko ta naprava diagnosticira avtomobile, kot so Nissan, Isuzu, Suzuki, Toyota, Subaru, Honda, Mitsubishi, Hyundai, Kia, Mazda, Infiniti, Lexus. Celoten seznam je predstavljen na spletni strani proizvajalca, vendar so vse zgoraj navedene znamke strojev najbolj priljubljene.

Navodila za samodejno diagnostiko s pomočjo orodja za pametno pregledovanje

Za popolno uporabo te naprave je potrebna posebna programska oprema. Lahko jenamestite v računalnik in na pametni telefon s katerim koli operacijskim sistemom. Za telefone je na voljo ogromen seznam razpoložljivih programov. Imajo večjo funkcionalnost. V zvezi z računalnikom, obseg tukaj ni zelo velika, vendar na splošno, obstoječe aplikacije so dovolj za odpravo vseh težav. Orodje Smart Scan Tool Pro, ki izgleda dobro po videzu, je majhno. On je malo več kot šibica. Najpogosteje se uporablja s pametnim telefonom. Diagnostična vrata se uporabljajo stalno. Če želite uporabiti pripomoček, morate namestiti program z diska ali ga prenesti iz interneta, priključiti skener na priključek za avto in nato začeti diagnozo.
Naprava deluje na mikroprocesorju ELM327 z različico Bluetooth 1.5 ali Wi-Fi. Deluje brez napak in napak tudi pri tujih avtomobilih. Programska oprema ima posebno podporo za zvok, napredne funkcije. Praviloma imajo aplikacije tretjih razvijalcev več funkcij in možnosti kot v uradnih programih. Po preverjanju kupcev številnih pripomočkov, ki so na voljo brezplačno in za plačilo, je mogoče poudariti, da je priročno delo s skenerjem prek pametnega telefona na Androidu in iOS-u ali na računalniku z operacijskim sistemom Windows. Seveda obstajajo tudi programi za Mac OS in Linux. Za tovrstne krmilnike obstaja ogromna količina programske opreme. Razvijajo jih redni programerji in uradni proizvajalci.

Primeri delovnih programov za adapter

Za preverjanje in diagnosticiranje avtomobila morate prenesti aplikacijo. Za vaš operacijski sistem lahko izberete katero koli aplikacijo iz interneta, vendar je bolje uporabiti brezplačno in preverjeno različico. Možno je omeniti takšne pripomočke, kot so DashCommand, Scantool, Scanmaster in tako naprej. Imajo podobno funkcionalnost, vendar so nianse. To je v vmesniku, tako da bo vsakdo moral izbrati program, ki jim je všeč.

Kaj storiti po namestitvi programa?

Po namestitvi programske opreme je treba na napravi (pametni telefon, tablični računalnik ali računalnik) zagnati brezžični protokol in v sam diagnostični priključek mora biti vključen sam adapter. Po priključitvi mora naprava "Bluetooth" ali WiFi aktivirati napravo. Žal se analiza prvič opravi že dolgo časa. Orodje za samodejno skeniranje Scan Tool Pro (lastnikova povratna informacija o pozitivnih) poskuša dobiti informacije o tehničnih lastnostih in stanju vozila. Naknadni prenosi bodo potekali v samo nekaj sekundah. Večina možnosti se posodablja v realnem času, saj se s pretakanjem vse informacije sinhronizirajo takoj.
Če želite prenesti to funkcijo, morate klikniti na poseben gumb na ohišju, ki bo omogočil aktiviranje te naprave. Poleg zgoraj navedenih postopkov se opisana naprava uporablja za diagnosticiranje avtomobila z naslednjimi napakami:
 • zobni menjalnik;
 • slabo delovanjemotor;
 • pojav signalov senzorjev, ki kažejo na pomanjkljivosti;
 • med preventivnim delom.
 • Številnim voznikom svetujemo, da pri nakupu rabljenih avtomobilov uporabljajo za diagnosticiranje avtomobila dani samodejni skener.

  Seznam združljivosti blagovnih znamk avtomobilov

  Kupite to napravo za samopreverjanje, saj lahko takoj deluje z več protokoli. Govorimo o šifriranju ISO 9142. Uporablja se v evropskih in japonskih strojih. Drugi protokol (ISO 1430) se uporablja v potniških in osebnih avtomobilih Hyundai in Gazelle. To potrjujejo resnične ocene o orodju Scan Tool Pro. Podoben protokol se pogosto uporablja za avtomobile iz VAZ. Lahko šifriranje se šteje, da je najpogosteje uporabljena različica v Ford, Volkswagen, Peugeot, Nissan in tako naprej. Na ameriških avtomobilih in Mazdi se uporabljajo protokoli, kot je VIW. Na splošno bo ta naprava delala z avtomobilom, če bi ga proizvajali v Združenih državah po letu 1996, v Ruski federaciji pa od leta 2003 do 2005. Če je to evropski bencinski motor, bo ta naprava podprta z vozili, izdani po letu 2001, in na dizelskem motorju - po letu 2004.

  Priljubljenost takih naprav

  Če govorimo o priljubljenosti vseh univerzalnih optičnih bralnikov, ta naprava do leta 2015 ni bila posebej priljubljena. Ker proračunski avtomobili takrat niso bili podprti s programi, vozniki preprosto niso vedeli, da obstaja poceni način za diagnosticiranje njihovihavto Skenerji za preverjanje storitve so postali priljubljeni že od leta 2016, leta 2017 pa so te naprave postale vodilne na trgu prodaje.

  Pregledi lastnikov adapterjev Smart Scan Tool

  V pozitivnih povratnih informacijah ljudje ugotavljajo, da ima Scanner Smart Scanner odličen nabor programov za preverjanje stroja po nizki ceni. Ta naprava ima večfunkcijski vmesnik, kot vsi drugi multimarket skenerji. Druge zmaga v tem, da je kompaktna po velikosti in enostaven za uporabo.
  Najdete lahko tudi negativne ocene. Kot pravilo, kupci padejo v ponarejanje, oziroma, ta naprava ima veliko manjšo funkcionalnost, kot tudi majhno življenjsko dobo. Zato lahko pride do negativnih ocen. Optični bralnik Scan Tool Pro, katerega povprečna cena je 3500 rubljev, je najbolje kupiti le na uradnih prodajnih mestih. Pri nakupu je treba paziti na ceno. Dejanska količina na čipu, na katerem deluje ta naprava, je 2.000 rubljev, tako da se lahko vse naprave, ki se prodajajo po nizki ceni, obravnavajo kot ponaredek.

  Rezultati

  Kaj naj rečem na koncu? To napravo svetuje večina lastnikov avtomobilov. Ko je uporabljen, je čim bolj enostaven in priročen. Služi več kot pet let. Njegovo delo je res neverjetno - v nekaj letih delovanja ni bilo nobene napake. Spomnimo se še enkrat, da se je treba izogibati čim večjemu posegu, kar bo pokvarilo vse vtise tega samodejnega skenerja. Ločeno pohvalo in proizvajalec za tako veliko napravo.

  Sorodne publikacije