IP68 je telefon z zmogljivo baterijo. Značilnosti in pregledi

Pred dvema desetletjema si je bilo težko predstavljati, da bi bili mobilni telefoni tako zakoreninjeni v našem življenju. Sodobna oseba ne more brez minut brez njih. Pametni telefoni, ki so trenutno v prodaji v široki paleti izdelkov, so pravi mini računalniki, opremljeni s celovitim operacijskim sistemom in pomembno dodatno programsko opremo. Zdaj lahko vse mobilne digitalne naprave razdelimo v več kategorij. Na primer, vodilne pobude omogočajo kupcu, da uživa v ugodnostih najnovejšega razvoja. Kamerafoni lahko popolnoma nadomestijo kamere, saj so opremljeni z visoko kakovostnimi matričnimi kamerami. Proizvajalec pogosto na takih napravah namesti programe, ki omogočajo urejanje fotografij in ustvarjanje lastnih prilagoditev neposredno na mobilni napravi. Izberete lahko tudi več kategorij. "Dolgoživost" se imenuje tisti pripomočki, ki so opremljeni z zmogljivo akumulatorsko baterijo. Ni manj priljubljen telefon za zaščito IP68. V ljudeh se imenujejo neobyvayemymi. Kaj to pomeni? Takšne naprave so opremljene s posebno zaščito pred vdorom vlage, prahu in umazanije v ohišju. Lahko prenesejo padce z različnih višin in udarcev. Nekateri proizvajalci izdelujejo modele, ki združujejo več osnovnih kategorij parametrov, kot so zmogljiva baterija in standard IP68. Telefon s takšnimi lastnostmi odlikuje ne le visoka raven zaščite pred različnimi vplivi, temveč tudi čas trajanja baterije.

V okviru tega člena boPredstavljen je pregled živih primerov te kategorije. Bralec se bo lahko seznanil tudi z njihovimi jedrnatimi značilnostmi in značilnostmi. In za začetek naj razumemo, kaj pomeni standard IP68.

Kaj pomeni IP68?

Telefon, ki uporablja standard IP68, ima posebne lastnosti. Njegovo telo je čim bolj zaščiteno pred vdorom trdnih snovi in ​​tekočin. Ta koda je kazalnik ravni zaščite. Ta oblika se ne uporablja samo v mobilnih telefonih, ampak tudi v drugih napravah. Standard se razlaga na naslednji način:

 • IP - stopnja zaščite;
 • Prva številka za črkami označuje stopnjo zaščite pred prodiranjem trdnih delcev znotraj telesa;
 • Druga označuje stopnjo zaščite pred vlago in tekočino.
 • Standard IP68 je najvišji. V skladu s standardi imajo takšne naprave popolno zaščito pred prodiranjem prahu, jih lahko dolgo potopite v vodo na globino največ enega ali dva metra.

  Kdo pridobi telefone za zaščito IP68?

  Te naprave je mogoče pripisati zelo posebni kategoriji. Proizvajalci poudarjajo visoko stopnjo zaščite ohišja in moč baterije. Takšne modele praviloma izberejo ljudje, ki se ukvarjajo z ekstremnimi športi, turisti, ki potujejo na dolge izlete, pa tudi arheologi, plezalci, reševalci in drugi strokovnjaki, ki jih narava svojih dejavnosti pogosto znajde v težkih pogojih.

  Hummer H6

  Mobilne naprave, odporne proti udarcem, so pozdravile izdajo modela H6. Navzven ni drugačeod njegovega predhodnika, vendar še vedno obstajajo novi elementi. Najprej je 5-palčni zaslon. Nenazadnje, MTK6589 procesor zavzema štiri jedra. Kot platformo so razvijalci namestili Android 4.4 in uporabili stopnjo zaščite IP68. Telefon deluje z dvema sim karticama. Njegov vir je 1 GB RAM-a in 8 GB vgrajenega. Obstaja pomnilniška kartica do 128 GB. Zaslon je zaščiten z odpornim proti udarcem, kaljenim steklom (Gorilla Glass 2). Ločljivost zaslona je precej visoka - 1280x720 px. Gostota slikovnih pik je 289 ppi. Slika je prikazana na zaslonu z visokim kontrastnim razmerjem, zaradi česar je slika kakovostna in jasna. Ta naprava ima dve kameri: 13-milijona slikovnih pik zadaj in 5 milijona slikovnih pik spredaj obrnjeno kamero. Na hrbtni strani je bliskavica, ki lahko deluje v načinu svetilke. Po mnenju proizvajalca ta telefon zlahka prenese potopitev v vodo do enega metra in padec 2 metra na betonska tla. Prav tako ima popolno zaščito pred prodiranjem prahu. Samostojno delovanje je opremljeno z litij-ionskim odstranljivim akumulatorjem velikosti 3000 mAh. V stanju pripravljenosti ta model deluje do 650 ur.

  Lamborghini V12

  Odličen pripomoček, poimenovan po znamenitem športnem avtomobilu. Gre za mobilno napravo z visoko stopnjo zaščite - standard IP68. Telefon se ne razlikuje po super-sodobni opremi, vendar je zelo sposoben tekmovati z drugimi modeli. Lamborghini V12 podpira dve sim kartici, ki delujeta istočasno. Razvijalci so na njej namestili 45-palčni zaslon, ki ga je zaščitil pred utrjevanjemstekla Naprava deluje na MTK6589 Quad Core procesorju. Uporabljen operacijski sistem Android 4.4. Pomnilniške metrike so povsem sprejemljive za sodobne naloge: operativna 1 GB, vgrajena - 16 GB. Na voljo je podpora za pomnilniške kartice microSD do 64 GB. Ta model lahko deluje brez prekinitev pri temperaturah od -20 do +50 ° S. Vodoodpornost je 2 m, čas potopitve ne sme presegati ene ure. Pod katerimkoli kotom, telefon z višino 2 m, ki pada na betonski premaz, se ne zlomi. Kapaciteta baterije je 2500 mAh. Pripomoček lahko deluje do 350 ur v stanju pripravljenosti.

  Blackview BV5000

  Kitajske družbe postopoma zapolnjujejo domači trg s svojimi proizvodi. Vodilni Blackview BV5000 je bil pred kratkim izdan. To je tipičen IP68 telefon z zmogljivo baterijo. Primerjava tega pripomočka, na primer s modeli Samsung, nima smisla. Vendar so njegove značilnosti precej impresivne. Količina RAM-a je 2 GB, vgrajeni repozitorij je 16 GB. Poganja Android 5.1. Tip matrice je opremljen s 5-palčnim TFT zaslonom, ki je IPS. Ta naprava se ponaša ne le z visoko stopnjo zaščite, ampak tudi z zelo zmogljivo baterijo. Njena zmogljivost je 5000 mAh.

  Snopow M8

  Ta model je nepremični mobilni telefon (IP68) z visoko stopnjo zaščite pred prodiranjem vlage in prahu in je odporen proti udarcem. Vrsta ohišja - monoblok. Pametni telefon je opremljen z zaslonom 45 palcev. Obstaja zaščitno steklo Gorilla Glass. Snopow M8 deluje na procesorju MediaTek MT6589. Vsako jedro, vsi 4deluje pri 12 GHz. Količina RAM-a je standardna, je 1 GB. Vgrajen - samo 4 GB, vendar je mogoče uporabiti izmenljivi pogon tipa microSD do 32 GB. Pametni telefon podpira dve sim kartici, vendar ima en radijski modul, zato delata izmenično. Tehnološko novost je mogoče poimenovati, saj ima tipično opremo, ki je nameščena predvsem na zaščitenih modelih. Kapaciteta baterije je 3000 mAh. To je dovolj za dolgoročno samostojno delo.

  Sigma X-treme PQ27

  Poglejmo še en model kitajskega proizvajalca, izdelan pod blagovno znamko Sigma. Ni potrebno pričakovati velikih sprememb v zunanjem dizajnu, saj imajo telefoni IP68, ki so odporni proti udarcem, zelo podobno obliko. Tudi specifikacije so v povprečju. Zaslon diagonala je 466 palcev. Njegova ločljivost je 1280x720 pik z gostoto 315 ppi. Lahko podpira 4G omrežja - 4G. Razvijalci, nameščeni v napravi Android 5.1. Na voljo so dodatne možnosti, kot so svetilka, zmanjševanje hrupa, žiroskop. Obstaja gumb za klic v sili. Standard IP68 zagotavlja visoko stopnjo zaščite pred prahom in vlago. Naprava deluje na litij-ionski akumulator s kapaciteto 3000 mAh. Opremljen je s kamero z 2 milijoni slikovnih pik, ki je obrnjena spredaj, in osnovno kamero z 8 milijoni slikovnih pik. Deluje zahvaljujoč 4-jedrnemu procesorju s hitrostjo 1100 MHz.

  RugGear RG150 Traveller

  Model RG150 Traveler je dokaj preprost, vendar odporen proti udarcem in nepremočljiv telefon. IP68 - stopnjaVarnost, uporabljena v tej napravi. Je tipičen monoblok s tipkovnico na tipkovnici. Uporablja se predvsem za klicanje in sprejemanje /pošiljanje sporočil. Diagonalni zaslon - 2 palca. Ločljivost je majhna - 220x176 slikovnih pik. Podpira dve sim kartici. Napaja se z baterijo 2400 mAh. Ta model se lahko uporablja ne samo za predvideni namen, ampak tudi kot prenosni polnilnik za drugo opremo.

  Jeep Z6

  Podjetja pogosto tržijo pot in kličejo svoje naprave v čast priljubljenih avtomobilov. Model Jeep Z6 ni bil izjema. Seveda, to nima nič opraviti z avtomobilom. Toda izjemni trenutki v njem so še vedno tam, saj je ta pripomoček nesmrtni telefon (IP68). Temelji na čipu MediaTek MT 6582. Da bi pospešili obdelavo grafičnih slik, so razvijalci namestili GPU Mali 400MP procesor. Osnovni čip je sestavljen iz štirih jeder, od katerih vsako deluje pri hitrosti 1000 MHz. Za uporabnike je na voljo Android 4.2. Samostojno delovanje se izvaja na račun litij-ionske baterije 2500 MAG. Diagonalni zaslon - 4 palca. Gostota slikovnih pik je 294 ppi. Vrsta matrike - IPS. Sprednja kamera ima majhno ločljivost 1 milijona slikovnih pik, glavno 8 milijona slikovnih pik. Video snemanje se izvaja s hitrostjo 30 sličic na sekundo z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik. Obstaja LED bliskavica.


  Zaključek

  Kot sem lahko opazil bralca iz zgoraj navedenih pregledov, se telefoni IP68 ne razlikujejo v ultra-moderni strojni opremiopreme. Vendar pa je lastnik lahko prepričani, da bo ob padcu z višine ali v vodo njegov pripomoček ostal nedotaknjen. Takšne značilnosti so najbolj potrebne tistim, ki se pogosto znajdejo v ekstremnih pogojih. Z nakupom varnega telefona lahko vedno pozabite na težave, kot so zlomljeni zaslon, poškodovan procesor in podrobnosti.

  Sorodne publikacije