Aplikacije navideznega pogona: kaj uporabiti za vožnjo emulacije?

Od nastanka optičnega medija, za branje in pisanje, ki je zahteval posebno dodatno opremo v obliki pogona, emulatorji, ki so postali virtualni analogi "železnih" naprav s skoraj enakimi zmožnostmi (kot da bi disk v njih) bilo je nemogoče povedati) Toda taki pogoni so dobro opravljeni brez fizičnega medija, včasih pa kot navadne slikovne datoteke uporabijo vir podatkov. Vse to se zdi preprosto, vendar je treba ustvariti navidezni pogon za slike ISO! Kateri program bi priporočali uporabnikom začetnikom? Oglejmo si, kaj je vsa programska oprema na internetu čim bolj enostavna in praktična.


Kaj je virtualni pogon in zakaj ga potrebuje?

Kot je že jasno, se navidezni pogon tega imena imenuje virtualni, ki je v sistemu prisoten izključno kot nekakšen emulator, v katerega je naložena slikovna datoteka (ne nujno samo v formatu ISO). Izkazalo se je, da Windows vidi vsebino zapakiranega vsebnika (in slikovna datoteka resnično spominja na običajen arhiv v svoji strukturi) na enak način, kot če bi bila strojna oprema z vgrajenim optičnim diskom. Toda možnosti takšnih programov so precej širše, kot se zdi na prvi pogled. Z njihovo pomočjo lahko popolnoma raztrgate diske in berete slikovne datoteke iz vseh podprtih formatov, kar uporabniku preprečuje nakup "praznih"ponovno napišite


Hitra montaža navideznega pogona v operacijskih sistemih Windows 7 in novejših

Toda to je bila kratka teorija. Zdaj pa si poglejmo praktične korake. Mnogi uporabniki so globoko napačno trdili, da Windows ne more ustvariti navideznega pogona. To je mogoče in celo zelo preprosto! Druga stvar je, da delo z njim ni tako priročno, kot če bi bilo ustvarjeno v posebnih aplikacijah. Vendar pa se je Windows začel s sedmo spremembo pojaviti kot svoje orodje za hitro montažo pogona iz slikovne datoteke, ki deluje samodejno, ko z ustreznim formatom dvakrat kliknete.
V Raziskovalcu je naprava prikazana v obliki optičnega diska (izmenljivega medija), vsebina slikovne datoteke pa je prikazana brez fizičnega izpisovanja podatkov. Če je potrebno, lahko uporabite razdelek Upravljanje diska (diskmgmt.msc) in dodajte napravo tam.

Kako ustvariti virtualni pogon v UltraISO?

Izdelki, ki so posebej zasnovani za delo s slikovnimi datotekami, optičnimi mediji in virtualnimi pogoni, so seveda videti veliko močnejši. Da, UltraISO je zelo priljubljen. Virtualni pogon programa ustvarja popolnoma elementarno.
Za začetek je treba paziti na namestitev programa, kjer je v eni od stopenj nujno treba upoštevati točko namestitve emulatorja ISO Drive.
Toda v delujoči aplikaciji morate že uporabiti meni možnosti, pojdite v nastavitve in nato podajte število pogonov na kartici navideznega pogona. Vse druge možnosti ne morejospremenite, čeprav lahko po želji spremenite, ki dodeli črko pogona ali določite zunanji program za navidezni pogon z uporabo gumba za brskanje ali samodejno iskanje.
Lahko tudi ustvarite sliko ISO ali uporabite pripravljeno datoteko, na kateri se izvaja PCM, in nato izberete točko priklopa v navideznem pogonu, nato pa se bo pojavila v Raziskovalcu kot izmenljivi disk.

Uporaba alkohola 120%

Mi smo še ena priljubljena aplikacija. Aplikacija virtualnega pogona UltraISO se ne razlikuje glede uporabe.
Za izdelavo pogona lahko uporabite tako prvo kot drugo metodo, opisano za UltraISO, in dejanja, ki jih izvede uporabnik, se zmanjšajo samo za ustvarjanje zahtevanega števila pogonov ali za izbiro izhodne slikovne datoteke in jo namestijo na navidezni pogon.

Orodja DAEMON

Končno lahko v tem najmočnejšem programu za virtualne pogone izvajate podobna dejanja in z ustvarjanjem praznega diska brez podatkov je še lažje.
V aplikaciji uporabite meni pogona ali meni PCM na prostem mestu v glavnem oknu, izberite element za dodajanje DT pogona, nato pa se bo pojavil poleg fizičnih diskov v Explorerju. Ta rešitev ima svoje prednosti, saj izvorna slikovna datoteka (kot v drugih primerih) ne potrebuje.

Epilog

Glede izbire programske opreme, ki se lahko uporablja za emulacijo "železnega" pogona, je vse odvisno od njega.izključno o tem, kako naj bi napravo uporabljali v prihodnosti. Na splošno bo na voljo tudi dovolj vgrajenih orodij Windows za branje ali kopiranje. Če morate izvesti dodatne operacije, ki niso na voljo za sistemska orodja, boste seveda morali uporabljati programe drugih proizvajalcev. Upoštevajte, da se po namestitvi zgoraj opisanih aplikacij navideznega pogona sistem samodejno zaklene in zamenja le z orodji nameščenega pripomočka. Opomba: Posebno pozornost poskrbite za odstranitev poslanih programov, če postanejo nepotrebni, saj se nekatere njihove komponente morda ne bodo sprostile, in ko boste poskušali odpreti slikovne datoteke z vgrajenimi orodji Windows, bodo prikazana sporočila o napakah.

Sorodne publikacije