Hellblade Senua S Sacrifice: Zgodba in pregled

V igri Hellblade Senua S Sacrifice lahko na ploskvi postavite slepoto vsakega igralca. Prvič, ni prazgodovine ali razlage. Uporabnik sliši samo glasove v glavi glavnega junaka in iz teh odlomkov mora narediti popolno sliko o tem, kaj se dogaja. Kljub temu je igra zasluženo velja za eno najboljših v letu 2017. To bo dokazal pregled glavnih elementov v članku. Zgodba prav tako vabi, če je v njej ugotovljena.

Pomembne informacije o projektu

V mojstrovini razvijalcev Hellblade Senua S Sacrifice je zaplet resno povezan s skandinavsko mitologijo. Na primer, igralci bi morali vedeti, kaj je Helfheim, kam gre glavni lik. To je eden od devetih svetov, kjer ljudje padejo po smrti. Tam prevladuje dragulj Hel, ki ga je Odin vrgel v temnih globinah. Legenda pravi, da je nemogoče oditi od tu, ker vrata varuje štirikotni pes Garm in varuh Modguda. V igri je temna stilistika, kot žanr je bila izbrana psihološka groza. Ustrezno vzdušje podpira kakovostna podpora zvoku.Zgodba

Zgodba o Hellblade Senua S Sacrifice se začne leta 791 AD, kraj delovanja je Severna Evropa. V tem času so v regiji živeli poganska plemena, ki so verjeli v svoj panteon bogov. Približno ob istem času so Vikingi pristali na Orkneyjskih otokih in uničili keltske ljudi. Glavna junakinja narodov Seine je bojevnik v svojem plemenu. Odide v Helffheim z odrezano glavo svojega ljubljenega Dilliona, da bi ga poskusila vrniti v življenje.Človek je bil edini, ki je dekle obravnaval drugače kot druga plemena. V njem je videl dobre strani in je uspel ljubiti. Njihov odnos po izbruhu kuge je bil v napetem stanju. Ko Señua ni bila v vasi, so jo napadli militantni Vikingi. Uničili so naselje, ubili številne prebivalce, Dillion pa je izdal parcele, ki se v zgodovini imenujejo "krvni orel". Ker je umor storil skandinavska plemena, je glavna junakinja prepričana, da jo je ljubil ujela boginja Hel. Hoče iti k njej in izvleči dušo fanta.Ločitev osebnosti

Med prehodom zgodbe v Hellblade Senua S Sacrifice bo glavni lik imel glasove v glavi. Deklica trpi zaradi psihoze, ki je v njej dobila dve osebi. Spremljali jo bodo na poti v Helffheim in komentirali, kaj se dogaja v igri. To so odmevi njene bolezni, ki se nenehno pojavljajo. Kot otrok je dekle trpelo zaradi dejstva, da je njen oče Zinglle poskušal iz telesa izkoreniniti bolezen. Bil je druid v plemenu Piktov in je menil, da je psihoza prekletstvo od bogov. Njegov oče je podredil svojo hčerko različnim mučenjem, saj je menil, da se je tako znebila "temnega bistva" Senoue. Psihoza je bila dedna in prenesena na glavnega junaka iz matere. Njen Zingbel je pogorel na krogu, da bi izkoreninil "temo", ki bi se lahko razširila na druge ljudi. Med potovanjem bo deklica videla tudi žalitve iz preteklosti. Pogosto bo Dillion, kruti oče, ki je pobegnil iz ujetništva Vikingov, Drutha in drugih, že mrtev.osebnost

Peripetiji v zgodovini

Težave z razlago zapleta v Hellblade Senu žrtvovanju so posledica dejstva, da igra ima veliko sklicevanj na skandinavsko mitologijo. Za navadne ljudi, ki niso seznanjeni z epom, bo težko razumeti, s kom se glavni lik bori. Na primer, najprej išče vhod v Helheim in bitke z neznanimi bojevniki. Potem se pred njo v obliki sovražnikov pojavijo Sur in Valvarne. Prvi je ognjeni velikan, drugi pa velika vrana. Potem bo lahko vzela Gram - meč za umor bogov, se borila s tremi glavnimi Garmi in na koncu prišla do samega Hel. Težko je razumeti vse to brez ustreznega znanja. Da, in duh zgodovine z mitologijo, da se počutiš povsem, ne bo uspel. Kot rezultat, se izkaže, da je treba pred igro spoznati skandinavske zgodbe, vsaj površno. Potem se bodo bitke zdele bolj epske in način, kako Senu ni tako neznan. Poznavanje zgodb vam bo omogočilo, da boste bolj občutili zaplet in izkušnje na to temo.

Težave pri predložitvi

V eni mitologiji se razlaga ploskve v Hellblade Senua S Sacrifice ne konča. Uporabnik bo moral prebrati vse zgoraj navedene informacije in se navaditi nenavadnih podatkovnih virov v igri. Če uporabnik samo sedel, da se sprostite po drugi računalniški zabavi, potem je morda uničen. Prvi trenutki v igri so preprosto brez bitk, razburljivih dogodkov in še več. Junakinja se premika po poti in hkrati sliši glas glasu. Neprestano poučuje filozofske ideje, govori o težavah vpoti, vendar ne določa ničesar. Obstajajo namigi, da dekle odide v Helheim, toda zakaj in kakšen je svet, uporabnik ne pove nikomur neposredno. Tudi igralec, ki je pripravljen za takšno prijavo, bo moral prenašati potrpljenje, da bo prebral veliko besedil razvijalcev s podnapisi (ruski glasni pogovor ni na voljo). Hkrati pa se glas z enim glasom prepleta s tistimi, ki so zapisani v glavi glavnega junaka. Zelo težko je uničiti veliko dejstev iz govora in tako veliko ljudi takoj poišče razlago zapletov tega projekta.

Faza razvoja projekta

V igri Hellblade Senua S Sacrifice je zgodbo z opisom izdelala ekipa dvanajstih ljudi. Ti ljudje so se združili z vodilnim studijem Ninja Theory in začeli izdelovati svojo mojstrovino. Na prvem videu so porabili le nekaj sto funtov, saj so ga ustvarili s pomočjo opreme, ki so jo kupili od drugih ljudi. V tečaj je šla celo čelada za igranje kriketa, ki so jo mojstri uporabljali za tehnologijo zajemanja gibov. Uporabnik, ki je prvič sodeloval v igri, lahko misli, da je to velik projekt AAA, v delu pa je sodelovalo več sto avtorjev. Vse to je posledica kakovostnega razvoja zunanjega sveta in animacije likov. V glavnem junakinja na obrazu v določenih trenutkih jasno berejo strah, grozo, sovraštvo, sočutje in druga čustva. Za delo z igro, so ustvarjalci prišli do modrosti in brez velikih proračunov korak za korakom odšel na svoj cilj. Izumili so svoj edinstven koncept, in čeprav se projekt ni izkazal za popolnega, pa očitno zasluži pozornost vsakega igralca.

Svet iger

ZačetekPregled igre Hellblade Senua S Žrtvovanje iz parcele je pravilno, tako da uporabnik razume celotno bistvo projekta, vendar brez zgodovine same ima svoje posebnosti. Med njimi je vzdušje igralniškega sveta v duhu mračnih skandinavskih legend o bogovih in velikanih. Senois trpi zaradi redke oblike psihoze in se nato pošlje v svet mrtvih duš z glavo svojega ljubljenega Dilliona. Že ta tri dejstva kažejo, da mora okolje ustrezati temačnemu notranjemu stanju glavne junakinje. Razvijalci so to uspeli prenesti zahvaljujoč čudoviti grafiki in glasbeni izvedbi Andyja La Plague. Nekateri zvoki so narejeni tako, da je junak lahko določil vir svojega sluha. To je storjeno, da nekoliko poenostavimo nekatere uganke. V svetu iger lahko pogosto vidite drevo z obešenimi ljudmi, ogromnimi pošasti, mračnimi prehodi po različnih vrstah terena in nenadoma spreminjajočo se pokrajino. Vse to se segreje z vsakim prehodnim zanimanjem za igro.

Combat sistem

Če je pregled parcele Hellblade Senua S Sacrifice in ima veliko funkcij, potem je bojni sistem, nasprotno, znan po preprostosti. Avtorji so se odločili, da ne bodo izmišljali ničesar novega, ampak uporabili klasične bitke s pogledom tretje osebe. Glavna junakinja Sennoya je bila bojevnik v svojem plemenu, zato bi se morala ukvarjati z orožjem blizu. V njenem arzenalu je lahek in težak napad. Prva je hitra, a ne zelo močna in obratno. Za zaščito se shrani več možnosti. Tu lahko blokado, izogibanje in celo upočasnitev časa uporabite za vaše dobro. Vredno je rečida blok deluje le, če je postavljen že ob napadu na sovražnika. Nenehno izogibanje je najboljši način, da se izognete škodi, še posebej v bitki proti več nasprotnikom. Različne vrste sovražnikov v igri so občutljive na določene kombinacije sposobnosti. V prvih trenutkih bitke jih preizkusite in se spomnite načina zmage v prihodnosti. Videz pošasti se ponovi v različnih trenutkih igre.

Goljufije v igri

Ker je igra Hellblade Senua S Sacrifice pomemben vidik, in razvijalci so se osredotočili nanj, je bojni stil ostal še vedno velik red. Ko se svet premika živ in Helheime, bo glavna junakinja našla zaklenjena vrata. Če jih želite odpreti, morate vstopiti v način koncentracije, da vidite želeno vožnjo. Podoben znak je treba najti lokalno. Lahko se skriva med kamni, na stičišču drevesnih vej ali v drugih elementih sveta. Sistem je zelo zanimiv, a očitna pomanjkljivost je njegova monotonost. Uganke se ne spreminjajo in v igro ne prinašajo ničesar novega v celotnem času igre. Pogosto jih bo treba reševati v času, ki le še otežuje nalogo, vendar ne povzroča navdušenja za igralca. S prihodom sveta mrtvih bodo postali še večji, zato je treba vsakogar, ki želi videti konec tega projekta, obdržati s potrpljenjem. Tudi iskreni ljubitelj tega dela za njihovo reševanje se bo na koncu naveličal.

Prednosti projekta

Izrecne prednosti projekta bi morale vključevati pomen zgodbe o žrtvi Hellblade Senua S. Heroin, kljub vsem notranjim zadržkom, boleznim in strahom, greV groznem svetu mrtvih, da vrneš svojega ljubljenega človeka. Predstavitev skandinavske mitologije je vredna pohvale, saj lahko pošasti in dogodki zanimajo igralca, ki o tem ne ve ničesar. Posebno pozornost si zasluži osrednji značaj. Senoua jasno kaže vse notranje izkušnje in konflikte z dogodki. Na njenem obrazu so vidni celo čustveni simboli. Uporabnik nehote prevzame in začne empatizirati z njo. To se doseže z delom razvijalcev z grafiko, obraznimi izrazi in kretnjami. Svet igre lepo izgleda, grafika se ujema s temno stilistiko in vrelo atmosfero. Projekt ima še eno zanimivo značilnost - lahko ubije veliko, saj je junakinja okužena z boleznijo, ki se širi po vsakem porazu. Na eni točki bo sistem preprosto izbrisal shranjevalno datoteko in se moral začeti znova.

Vse slabosti

Če je zaplet igre Hellblade Senua S Sacrifice prednost, potem je vložek precej minus. Razvijalci so se odlikovali v svojem slogu, ki mu je všeč del občinstva. Samo večina uporabnikov je morala uporabiti dodatne vire na spletu, da bi obravnavala stanje glavnega lika in dogodkov. Nobeno ozadje ni bilo predstavljeno, iz množice filozofskih refleksij pa se mora glas za kulisami rušiti, da bi zgradil zgodovino. Še en minus je zelo preprost bojni sistem. Ko se uporabnik nauči vedenja vseh sovražnikov, postane ponavljanje bolj breme kot privlačen vidik. Nasprotniki ne kažejo ničesar novega, Seniou pa ima zelo ozek arzenal sprejemov. V tem primeru mora uporabnikdelujejo tako previdno, saj ni priporočljivo umreti. Kot rezultat, bitke so dolge in mučne, vendar ne marajo igralcev, ki so se odločili, da se sprostijo v svojem prostem času.

Konec igre

V projektu Hellblade Senua S Sacrifice sta ploskvi in ​​udovi med seboj povezani. S standardnim prehodom junakinje na koncu sreča dragulj Hel, ki je vladar sveta mrtvih. Nemogoče je zmagati v bitki z njo, ker je nesmrtna in ima ogromno moč. Na koncu Senoe se zdi, da slabi. Neusmiljeni sovražnik ji vzame Gram in ubije dekle z istim mečem. Po tem, velikan kapi Dillion glavo iz pečine, in v trenutku postane glavni lik. Predanost razvijalcev je, da dekleta uskladijo s smrtjo domačega. Ugotovila je, da mrtvi ne morejo obrniti nazaj in se uspeti spopasti z žalostjo. Skrivnost je prisotna tudi v projektu, ki je na voljo, če najdete vse "kamne znanja". Potem se bo Sennoy srečal s sužnjevcem Druto. Človek bo rekel, da je bil dejansko ambasador Pits za Vikinge, vendar je izdal svoje pleme s pomočjo mučenja. V svojih govorih opisuje še drugega izdajalca, ki v bistvu spominja na očeta dekleta - Druida Tsingbela.

Povzetek

Projekt Hellblade Senua S Sacrifice potrebuje nekaj časa, da analizira zgodbo, vendar je vredno. Projekt si zasluži pozornost vsaj zaradi nenavadne prijave. Razred AAA je lahko naredil 12 ljudi, in mnogi najboljši razvijalci studia z ogromnim osebjem ne morejo doseči rezultatov, ki so jih pokazali fantje iz teorije Ninja. Ima svoje slabosti, vendar ljubitelji zanimivih virov inpsihološka komponenta bo postala pravi ljubitelji tega dela. Nenavadni trenutki se bodo spremenili z zanimivo krmo, glavni lik pa se vedno dotakne čustev, ki jih igralci preidejo skozi zaslon monitorja.

Sorodne publikacije