Vgrajena grafična kartica Intel HD Graphics 520. Funkcije, pregledi in resnična zmogljivost

V tem majhnem gradivu se bo postopoma pregledal grafični vmesnik Intel HD Graphics 520. Lastnosti te naprave, pregledi lastnikov osebnih računalnikov na njeni osnovi, dejanska zmogljivost takšnega računalniškega video podsistema - zato je ta članek posvečen.

Katere naloge ima ta adapter?

Reševanje težav z reševanjem problemov z najmanjšo kompleksnostjo ciljne Intel HD Graphics 520. Značilnosti takega integriranega pospeševalnika so samo potrditev. Med njimi lahko varno vključite različne pisarniške pakete, predvajanje večpredstavnosti, brskanje po spletu in drugo strojno opremo, ki ni občutljiva na programsko opremo.


Seveda je na takem pospeševalniku mogoče izvajati igre. Nekateri od njih bodo sploh brez težav na takem pospeševalniku, nekateri pa sploh ne. V slednjem primeru bo moral kompromis kakovosti slike, in to vam bo omogočilo, da igrajo skoraj vse sodobne igrače. Zato se obravnavani pospeševalnik lahko imenuje univerzalen, vendar z nekaterimi zadržki.

Osnovni parametri

Čip GT2 temelji na tehnologiji Intel R HD Graphics 520. Njegove značilnosti odlikuje razpoložljivost 24-nitnih procesorjev. Njena silicijska baza je izdelana z tolerancami 14 nm, kar je doslej najnaprednejši proizvodni proces polprevodniških kristalov. Prav tako je treba opozoriti, da ta adapter pripada generacijiSkylake Architecture. Frekvenca tega izdelka se lahko med postopkom spreminja od 350 MHz do 1050 MHz. Vrednost slednje je neposredno odvisna od stopnje kompleksnosti izvršljive kode. Bolj zapleteno je, pogosteje je.


Vendar obstaja še ena omejitev - temperatura silicijevega substrata. Če se približa kritični vrednosti 73 ° C, se frekvenca čipa samodejno zniža. Postavitev pristanišč za priključitev monitorja je odvisna od določenega modela matične plošče, vendar so praviloma opremljeni z VGA, DVI in HDMI.

Pomnilnik

V postavitvi računalniškega sistema za Intel HD Graphics 520 ni ločenega video medpomnilnika. Značilnosti obravnavanega pospeševalnika kažejo, da se del hitrega pomnilnika, odvisnega od moči sistema, uporablja za shranjevanje informacij, ki se obdelujejo v tem primeru. To je lahko DDR3 ali DDR4. Njegovo velikost določa Bios, najvišji znesek, ki se lahko uporabi za te namene GPU, pa je 2 GB. Drug pomemben sestavni del pomnilniškega podsistema je krmilnik RAM. V tem primeru je skupna tako grafični kartici kot procesorskim jedrom. Velikost bitov, ki je za to napravo deklarirana, je 64 bitov. Za izboljšanje učinkovitosti grafičnega podsistema Intelovi inženirji predvidevajo možnost, da lahko pospeševalnik kot računalniško jedro shranjuje podatke v tretji ravni hitrega predpomnilnika.

Resnična produktivnost

Dobri rezultati v današnjih igralnih aplikacijah razkrivajo, kaj se obravnava v tem članku.Grafična kartica Intel HD Graphics 520. Specifikacije so precej skromne, vendar vam še vedno omogoča, da zaženete večino programske opreme. Rezultati testov v povezavi s CPU Core i5-6200U, ločljivostjo 1366X768 in nizko podrobnostjo izhodne slike so naslednji:
  • Alien: Isolation - 32,8 fps. To je zelo prijetno raven igranja. Seveda je slika zelo, zelo skromna, vendar v nobenem primeru ni potrebno pričakovati več kot vgrajeno jedro.
  • Trdna linija bojišča - 306 fps. V tem primeru je dosežena najnižja meja igralnosti.
  • BioShock Infinite - 564 fps. Zdaj se ta pospeševalnik pokaže v vsej svoji lepoti in je zelo prijetno igrati ta program.
  • F12014 - 48 sličic na sekundo. Še ena igra, v kateri se lahko udobno igrate. In zelo udobno.
  • FIFA 16 - 369 fps. Hitrost grafičnega pospeševalnika se zmanjša, vendar je še vedno dovolj za ta nogometni simulator.
  • Pregledi, cena in učinkovitost

    Glede na preglede je najbolj dostopna CPU s temi pospeševalniki linija Pentium G4500. Njegova cena - 3000 rubljev. Najdražji procesor s takšnim integriranim video vmesnikom - i7 - 6700K. Tržna vrednost slednje - 20.000 rubljev. V tem razponu so stroški čipov z upoštevanim pospeševalnikom Intel HD Graphics 520 različni, značilnosti, odzivi in ​​ravni delovanja pa kažejo na njegovo ravnovesje. Glavno področje njegove uporabe - programi vstopnega nivoja in za njihovo odlično delo, je super. In v sestavi tako namiznih kot mobilnih procesorjev je mogoče najti Intel HD Graphics 520. Značilnosti omogočajo tako prvo kot tudidruga vloga

    Sorodne publikacije