Napetostni regulator 220V za dom: pregled, vezje in povratne informacije

Omrežja v večini stavb stare stavbe so obrabljena in preobremenjena. Zato je kakovost električne energije v takšnih stavbah pogosto zelo slaba. Napetost zaradi obrabe linij lahko niha v razmeroma širokem območju. In to je zelo škodljivo tako za gospodinjske aparate kot tudi za elektroniko. Medtem, da bi popravili situacijo, morate kupiti regulator napetosti.

Katere vrste naprav obstajajo na trgu

Danes lahko po potrebi kupite napetostni regulator 220V za dom:
 • Servo pogon. Ta model ima primerjalno vezje, ki je potrebno za nadzor mini-električnega motorja. Ko rotacija slednjega v različnih smereh premakne poseben tokosemnoy drsnik, kar ima za posledico izhod in je stabilna napetost 220V.
 • Rele. Konstrukcija stabilizatorjev tega tipa vključuje transformator s priključki. Pomnoženo s koeficientom napetosti, hkrati pa se uporabi za vsakega od njih. Preklapljanje izhodov se upravlja preko posebnega elektronskega vezja preko relejne enote.
 • Elektronsko. Načelo delovanja tovrstnih naprav je skoraj enako kot pri relejnih napravah. Edini pri oblikovanju takšnih stabilizatorjev je poseben elektronski ključ namesto releja.
 • Prednost servo napetostnih stabilizatorjev 220V za dom je v tem, da zagotavljajo izhodno napetost brez skakanja. To se doseže z možnostjo gladke regulacije. V relejnih stabilizatorjih lahko med preklapljanjem izhodiopazovati majhne skoke napetosti.

  Naprave s polprevodniškimi elementi

  Tokokrog regulatorja napetosti 220 V za dom je tako lahko drugačen. Najbolj priljubljeni zaradi nizkih stroškov v naši državi so relejni modeli. Vendar so takšne naprave primerne samo za mestna stanovanja z izrabljenimi omrežji. To pomeni, da jih ustrezno namestimo tam, kjer se redko pojavljajo stresi. Da bi kupili relejni model, rešitev na žalost morda ne bo zelo uspešna. V mestu je napetost običajno zelo močna in pogosta. Zato relejska naprava preprosto nima časa za "prilagoditev". Posledica tega je, da med skoki klikne in luč utripa hkrati. Takšno "obnašanje" naprave je pogosto vzrok za razdraženost lastnikov države. Poleg tega za domače naprave, kot tudi za stabilizator, so ti skoki daleč od uporabnega.

  Za rešitev problema pri načrtovanju bolj naprednih naprav ne vključite kontaktnih polprevodniških relejev. Tudi takšne naprave se lahko dopolnijo z elementi, ki izboljšujejo stabilizacijo. Pomanjkljivost polprevodniških relejnih modelov je v bistvu le njihova dokaj visoka cena. Poleg tega takšni stabilizatorji ne izboljšajo oblike omrežne napetosti.

  Kateri parametri bi morali biti pozorni pri nakupu stabilizatorjev

  Pri izbiri naprave, ki izboljšuje delovanje elektroenergetskega omrežja doma, je treba upoštevati tudi naslednje dejavnike:
 • število korakov;
 • moč naprave;
 • parametrinapetosti
 • Pregled stabilizatorjev glede na število stopenj

  Kakovost napajalne napetosti naprave na izhodu je odvisna predvsem od tega faktorja. Število stopnic v sodobnih stabilizatorjih je lahko drugačno. Obstajajo naprave, kot je ena ali dve ali več. Načelo korakov je dokaj preprosto. Medtem ko je stabilizator napajan z normalno napetostjo 220 in, naprava preide tok nespremenjen. Če indikator pade, na primer, ključni elektronski ključ naprave 190 ali njegov rele vključuje prvi korak. Posledično se napetost dvigne na zahtevano 220 V. Če se vrednost spusti pod 190, se sproži drugi korak itd.

  Kako izračunati moč naprave

  Seveda, razlika med trenutnimi regulatorji napetosti 220V za hišo, ki so na voljo na trgu, lahko in za s tem znakom Če želite izračunati moč naprave, ki je potrebna za to določeno sobo, lahko, tako da celotno porabo vseh gospodinjskih aparatov. Vsi potrebni podatki bodo tako preprosto izvedljivi iz tehničnih potnih listov slednjih. Pri izračunu je treba med drugim upoštevati rezervo moči (vsaj 30%). Izbrati je treba sam stabilizator, pri čemer je treba paziti na polno moč (VA), ampak na aktivno (W).
  Če v hiši ni veliko naprav (2-3), se običajno uporablja nizkocenovna naprava od 1 kW. Z velikim številom porabnikov se lahko uporabi napetostni regulator 220V za hišo 10 kW ali 5 kW. Danes obstajajo tudi natančni instrumenti te blagovne znamke. Stanejo veliko denarja.

  ParametriNapetost

  Seveda izberite stabilizator, vključno z vrsto omrežja v hiši ali stanovanju. Pred nakupom naprave je priporočljivo izmeriti napetost s pomočjo multimetra. Če je dol, je vredno kupiti napravo od 90V. Za omrežje pogosto povzroči preobremenitev, naprava z največjo izhodno vrednostjo do 270 čl.

  Povezovalna vezja

  Za namestitev napetostnega regulatorja 220V za hišo 10 kW, 5 kW ali 1 kW se lahko vključi samostojno. Shema priključitve takšnih naprav je razmeroma preprosta. Domneva se, da je montaža napetostnega regulatorja tik ob merilniku. Odvisno od zasnove naprave je lahko povezovalna shema nekoliko drugačna:
 • Naprava s tremi izhodi, enim ničelnim terminalom in dvema fazama prekine le en prehod skozi to napravo. Namestitev take naprave je preprosta. Najprej morate povezati ničelno žico z ustreznim vodilom. Pri tem morate povezati tudi ničelni izhod. Fazno ožičenje je priključeno na vhodni priključek stabilizatorja. Hkrati so na izhod priključene tudi fazne žice iz hiše.
 • Naprave s štirimi izhodi se uporabljajo, ko je obremenitev stabilizatorja popolnoma povezana. V tem primeru je ničelna žica iz stroja predhodno priključena na ničelni vhod naprave. Potem na izhodni terminal "0" priključite žico "0" ožičenje hiše. Podobna operacija je izvedena s faznim vodnikom.
 • Na koncu dela preverite zanesljivost vseh povezav.Naprej, napajalna napetost.

  Napravo lahko naredite sami.

  Veliko potrošnikov se seveda zanima, ali je možno izdelati regulator napetosti 220V za dom z lastnimi rokami. Pogosto obrtniki proizvajajo naprave te vrste. Konec koncev, napetost v omrežjih v naši državi se običajno zmanjša. Za izdelavo takšnega stabilizatorja potrebujete nadgradni transformator s številom obratov vsaj 2 tisoč. Da bi spremenili upor v omrežju, se v tem primeru običajno uporablja reostat. Za avtomatizacijo naprave se tok iz transformatorja odda v kondenzator. Uporabite lahko tudi samoproizvodni stabilizator v kompleksu z UZO.

  Pregled blagovnih znamk

  Proizvodnja stabilizatorjev v našem času, veliko podjetij. Najbolj priljubljena blagovna znamka v tem trenutku je "Resanta" od potrošnikov. Tudi v specializiranih prodajalnah lahko kupite stabilizatorje:
 • italijansko podjetje ORTEA;
 • Tajvanski Powercom;
 • Ruska "Era";
 • domači RUCELF.
 • Stabilizator napetosti 220V za dom Resanta: Reference potrošnikov

  Naprave tega proizvajalca cenijo lastniki hiš in stanovanj, predvsem zaradi relativno nizkih stroškov. Najbolj prodan stabilizator proračuna "Resanta" je ACH-1000/1-Ц. Poleg nizkih stroškov, prednosti tega modela, potrošniki vključujejo stabilno delo in dolgo življenjsko dobo. Po mnenju mnogih lastnikov podeželskih hiš so naprave ACH-1000/1-C primerne, na primer, za zaščito kotlov pred nihanjem napetosti. Pomanjkljivost večineNaprave "Resanta", vključno z ACH-1000/1-C, so po mnenju recenzentov ne preveč privlačen videz. Modeli te znamke videz, glede na potrošnike, preveč "sovjetski". Prav tako "Resanta" ACH-1000/1-C, kot tudi praktično katera koli druga proračunska naprava, pogosto povzroči klik. Ni previsoka cena - to je, kot smo že omenili, različni "Resin ASN-1000/1-C", regulator napetosti 220V za dom. Cena tega modela je 1600-1800 g, odvisno od proizvajalca. V primerjavi z mnogimi tujimi modeli je to dejansko zelo poceni. Dobri pregledi potrošnikov so prav tako zaslužili in regulator napetosti za hišo "Resanta" 220V 10 kW model LUX АСН-10000Н /1-Ц. Ta naprava odlično opravlja svoje delo. Toda pri uporabi velikega števila potrošnikov se ta stabilizator začne zelo glasen in pogosto klikne. Zato se številnim lastnikom hiš svetuje, naj ga najdejo v gospodarski stavbi.

  Mnenje potrošnikov o napravah Powercom

  Najbolj priljubljen regulator napetosti 220V za potrošnike v tej blagovni znamki je Powercom TCA-2000. Ta naprava je poceni in je po mnenju mnogih lastnikov primestnih območij odlična tudi za plinske kotle. Sodeč po povratnih informacijah, stabilizator ni zelo močan, vendar je zelo zanesljiv. Mnogi potrošniki uporabljajo Powercom TCA-2000 za zaščito ne le kotlov, ampak tudi računalnikov ali prenosnih računalnikov. Stane tak stabilizator 2-3 tisoč rubljev, odvisno od regije.

  Mnenja o ruskih napravah "Era"

  Veliko modelov tega proizvajalca uporabljadomači potrošnik je preprosto velika popularnost. Nekateri lastniki hiš in stanovanj menijo, da so stabilizatorji "Era" še bolj kakovostni in primerni za uporabo kot "Resanta". Na primer, mnogi potrošniki uporabljajo model te znamke STA-W-10000. Zasnovan je za ta precej zmogljiv regulator napetosti 220V za hišo 10 kW. Poleg zanesljivega dela so prednosti tega modela tudi potrošniki, da je popolnoma avtomatiziran. Kot pri "odgovorni" se v tej napravi s tipičnimi napetostnimi nihanji sliši značilen klik releja. Precej visoki stroški so, po mnenju mnogih potrošnikov, ena od slabosti "Era STA-W-10000", regulator napetosti 220V za dom. Cena za ta model je približno 12-15 tisoč r.

  Gospodinjski aparat RUCELF

  Ta blagovna znamka stabilizatorjev od potrošnikov se prav tako šteje za zelo zanesljivo. Najbolj priljubljen model tega proizvajalca je RUCELF SRWII-12000-L. Prednosti tega modela, poleg poceni, vključujejo tudi zmogljivost in funkcionalnost. Tudi številni lastniki stanovanj in hiš pohvalijo zasnovo te naprave. Poleg tega ima RUCELF SRWII-12000-L zaslon s tekočimi kristali z vhodno napetostjo in izhodnimi signali. Pomanjkljivost te naprave je, da mnogi potrošniki menijo, da je le glasno delo. Stabilizator, ki je povezan z omrežjem, vsekakor brenča.
  Zelo priljubljen potrošniški model je tudi regulator napetosti RUCELF SRFII-6000-L za dom (5 kW). Za prednosti te naprave, mnogi lastniki hiš in stanovanj so predvsem široko paletonapetosti Nekaj ​​pritožb, ki jih je ta model zaslužil za hrupnost.

  Sorodne publikacije