Prenosni računalnik Lenovo V580C: funkcije, pregledi

Lenovo je mnogim znan predvsem zaradi svojih prenosnih računalnikov. Modeli te blagovne znamke so bili vedno podkupljeni z lastnostmi, kakovostjo in seveda s ceno. Danes bi rad povedal o enem zelo priljubljenem leptonu, ki je bil izdan leta 2013, a je še vedno pomemben. Gre za Lenovo V580C.

Celoten sklop dostave prenosnega računalnika

Začni pregled je najprej v dostavi. Prenosni računalnik se prodaja v škatli tesnega kartona, ki je nekoliko večja od povprečja. Na splošno embalaža ni posebej poudarjena. V notranjosti uporabnika se pričakuje tipičen celoten komplet, ki ga sestavljajo garancijska kartica, navodila za uporabo, baterija, polnilnik in prenosnik Lenovo V580C. Več, žal, v kompletu ni ničesar. Tudi diski z gonilniki niso na voljo.


Po eni strani se večina modelov prodaja z vnaprej nameščenim OS, ki že ima vse, kar potrebujete, po drugi strani pa obstajajo različice brez operacijskega sistema, ki vključuje neodvisno iskanje in namestitev gonilnikov.

Videz in oblikovanje

Izgleda, da je prenosni računalnik precej pogost, kar načeloma ni presenetljivo, saj je model nameščen za domačo ali pisarniško uporabo. Barva prenosnega računalnika je črna in ni drugih barv. Lenovo V580C je izdelan iz visoko kakovostne plastike, zgornji pokrov pa je brušenje aluminija. Zanimiva kombinacija, izgleda elegantno, samo iz barvne lestvice so majhnerazlike Ni nobenih pritožb glede kakovosti zbiranja - vsi deli se tesno prilegajo drug drugemu, ne praskajte ničesar.

Zdaj za priključke. Na levi strani sta vrata USB 3.0, priključek HDMI, napajalnik in priključek za priključitev zunanjega zaslona. Na desni strani je 35 mm priključek za slušalke, USB 2.0, drugi USB 2.0 in kabelski priključek (polnilec).
Pred prenosnikom je čitalnik kartic, zvočniki, več indikatorjev in mikrofon. Samo reči o mikrofonu - njegova lokacija ni popolnoma uspešna. Pogosto se pri pogovoru z "Skypeom" sogovorniki pritožujejo zaradi ne preveč razumljivega govora in utišanega zvoka. To težavo lahko odpravite, pojdite malo dlje, vendar lahko na začetku naredite veliko lažje in mikrofon postavite poleg spletne kamere.
Če odprete prenosni računalnik, boste videli velik okvir zaslona, ​​obdan z tipkovnico, sledilno ploščico, rahlo levo, gumbe za napajanje in ponovnim zagonom, ki se nahajajo nad tipkovnico. Prav tako je bralnik prstnih odtisov, ki je osamljen in se nahaja na desnem robu, desno pod tipkovnico.

Zaslon

Zdaj lahko poveste malo o zaslonu prenosnika Lenovo V580C. Ima diagonalo 156 palcev, resolucija je standardna - 1366 x 768. Gostota pik na palec je majhna, samo 101ppi, tako da je zelo blizu opaznost pikselacije. To seveda ni zelo lepo, vendar z njim ni nič narobe.
Kot matrika je tu običajen TN + film, ne IPS, kot vdražje možnosti. Kakovost slike je dobra, barve so nasičene, večinoma pravilne. Zaloga svetlobe je dostojna, če pa prenosnik prenesete v naravo na jasen sončen dan, potem morate pogledati zaslon. Nasprotno pa ni pritožb.
Kar se tiče kotov gledanja, so precej dostojni, vendar ne idealni. Na primer, horizontalne spremembe barv ali tako imenovane opekline se kažejo le z močnim odstopanjem. Na žalost se navpični kot gledanja ne more pohvaliti s takšnim povečanjem. Dovolj je celo majhen naklon pokrova, da je svetlost padla, barve so se izkrivile in na temnih področjih so se pojavila opekline. Še ena prednost v banki prtljage na zaslonu pokriva premaz. V večini modelov je sijajna z vsemi njenimi tekočimi učinki - bleščanje, oznaka, prah itd. V tem primeru je mat tako mat kot na namiznih monitorjih. Odtisi na njej praktično ne ostanejo, prah ne sedi, in kar je najpomembneje, zaslon ne blešči na soncu.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Tipkovnica prenosnika Lenovo V580C je zelo uspešna. Prvič, je v polni velikosti, kar pomeni, da poleg glavnih ključev obstaja tudi ločen digitalni blok, ki ni tako pogost pri prenosnih računalnikih. Drugič, treba je omeniti velikost ključev, zaradi česar je zelo priročno priti v to. Tretji je postavitev. Oblikovan je tako, da znatno zmanjša naključne klike pri delu s tipkovnico, na primer med tipkanjem.

Kratka poteza tipk, vendar se dobro počuti. Vsak klik se spremljaprijeten in ne preglasen klik.
Edina stvar, ki jo je mogoče priklopiti, so stranske puščice. Dejstvo, da so zelo blizu desnemu Shift /Ctrl Num1 /Num0, zaradi česar lahko slepo kliknete na napačen gumb. Če govorite o sledilni ploščici, potem je to precej standard in nekaj posebnega ni označeno. Delovno območje zadostuje za udobno upravljanje. Zelo priročno je izdelati trak na desni strani, ki nadomešča funkcije kolesca miške, kar pomeni, da je obračanje strani na internetu ali dokumentih veliko lažje. Toda gumbi na sledilni ploščici so lahko bolj "mehki". Njihov potek je majhen, vendar nekoliko tesen. Tudi, ko je pritisnjen, se sliši značilen in ne zelo prijeten klik. Načeloma, pomanjkljivost tega ne more biti, samo da bi dobili.

Specifikacije

Čas je, da preklopite na specifikacije Lenovo V580C. V bistvu, laptop ima veliko različnih sprememb, ki se razlikujejo med seboj procesorji, količina RAM-a, nameščen operacijski sistem, trdi disk, itd Vendar pa je vredno malo več o vsem, da povem.

Procesorji

Vseh 5 različnih procesorjev iz družine Intel Ivy Bridge in Sandy Bridge je bilo nameščenih na prenosnem računalniku: Celeron (B830), Pentium (B960 B9802220M), Core-i3 (2328M, 2348M, 3110M, 3120M), Core-i5 (3210M, 3230M) in Core-i7 (3632Q). Število jeder se je gibalo od 2 do 4. Urna frekvenca je bila odvisna tudi od vrste procesorja. V najmlajšem modelu je znašal 16 GHz, najvišji pa 26 GHz. Poleg tega so nekateri "kamni" podpirali funkcijo samodejnega overclockinga, ki je na primer omogočala od 26 GHz do 32.

OZP

se nanaša na RAM, tu je bilo tudi več različic modifikacij, ki segajo od 2 Gb do 8 GB. Možnost povečanja količine RAM-a je na voljo, vendar je koristna le za lastnike modifikacij z 2 GB. Dejstvo je, da je na matični plošči Lenovo V580C nameščen le dve reži za RAM, v različicah s 4 GB pa sta oba zasedena, na modelih z 2 GB pa je zasedena le ena. Pomnilnik deluje na frekvenci 1600 MHz, maksimalna količina OPERATING pomnilnika - 8 GB.

Grafične kartice

Približno enako stanje z grafičnimi karticami. V prodaji so bile različice z vgrajenimi video pospeševalniki in z diskretnimi. Nameščenih je bilo skupaj 4 grafične kartice Nvidia: GeForce 610M, GT 610M, GT645M in GT740M. Prva kartica na seznamu ni predstavljala nobenega interesa. Preostali 3 so popolnoma primerni za igre, celo zelo zahtevne. Zmogljivost pomnilnika v grafični kartici je bila od 1 do 2 GB.

HDD

Vstavljen je bil trdi disk. Možnost namestitve drugega trdega diska ali pogona SSD ni bila na voljo. Odvisno od spremembe, je bil prenosni računalnik dobavljen s trdim diskom, ki se je gibal od 320GB do 1TB.

Operacijski sistemi

In nenazadnje, operacijski sistem. Skupaj na laptop nameščen 4 vrste različnih OS: Dos, Linux, Windows 7 in Windows 8. Tam je bila tudi možnost brez operacijskega sistema. Najbolj priljubljene različice Lenovo V580C so bile Windows 7 ali Windows 8.

Druge značilnosti

In končno, seznam funkcij, ki se niso spremenile:
 • Wi-Fi - obstaja 80211 b /g /n.
 • Bluetooth - obstaja različica 4.0.
 • HD 720p spletna kamera.
 • Baterija - 4100čarovnik
 • Mere (dolžina /širina /višina) - 378/251/34 mm.
 • Teža 245 kg
 • Avtonomija

  Kot že omenjeno, ima laptop 4100 mAh baterijo. Dejstvo je, da to ni veliko za prenosni računalnik, tako da tukaj ni treba čakati na posebno visoke stopnje avtonomije. Popolno polnjenje Lenovo V580C je sposobno za nekaj več kot 5 ur.
  Način varčevanja z energijo, ki samodejno zmanjša svetlost zaslona, ​​zmanjša zmogljivost procesorja in onemogoči nekatere module, nekoliko izboljša. V tem načinu lahko dosežete indikator nekaj več kot 6 ur trajanja baterije.

  User Reviews

  Pregledi Lenovo V580C kažejo, da je ta prenosnik precej zanimiv model. Lastniki opozarjajo na visoko zmogljivost, veliko število različnih modifikacij, visoko kakovostno tipkovnico, zaslon in montažo. Model se popolnoma ujema z nizom nalog, ne glede na to, ali gre za običajno pisarniško delo, gledanje videa z visoko ločljivostjo, urejanje, 3D grafiko ali računalniške igre z visoko ločljivostjo.
  Na žalost tukaj ni nobenih slabosti, vendar pa niso tako dobre. Večina uporabnikov se pritožuje nad slabimi navpičnimi koti gledanja, visokimi stopnjami hrupa iz hladilnika pri visokih obremenitvah, z "napakami" Wi-Fi priključkov zaradi pregrevanja in dolgim ​​prenosom operacijskega sistema, in celo čisto, brez nameščenih programov in iger. Poleg tega uporabniki opozarjajo tudi na pomanjkanje voznikovega svežnja in majhno zmogljivostno baterijo, ki je sčasomase hitro razstavi. V nasprotnem primeru se ta laptop lahko šteje za odličen nakup za svoj denar.

  Stroški

  Cena tega modela je neposredno odvisna od značilnosti prenosnika Lenovo V580C. Na primer, različica s 4 GB RAM-a, procesor Core-i3 in grafična kartica GT645M se proda za 14-18 tisoč rubljev. Različica s 6 GB OPERATING pomnilnika, procesor Core-i5 in GT 740M je že dražji od 20 tisoč rubljev. Poleg tega je mogoče ta model iskati na sekundarnem trgu, kjer bo njegova cena precej nižja. Edina stvar pri nakupu iz vaših rok je, da bodite pozorni ne le na zunanje stanje, temveč tudi na tehnično, tako da je vse popolnoma pravilno.

  Sorodne publikacije