Samsung TV sam se vklopi in izklopi: vzroki, možne okvare, metode odpravljanja težav

Noben drug proizvajalec ni dosegel popolnega izdelka. Vsi razpoložljivi stroji se prej ali slej amortizirajo ali, kar je še slabše, se pokvari. Včasih se to zgodi zaradi zanemarjene uporabe, včasih zaradi pomanjkanja. Dejstvo je, lahko razlogi so veliko, zato je najbolje, da jih takoj razumejo, ker tudi neizkušen uporabnik v nekaterih primerih sam spopadajo s težavami. Včasih tudi televizorji ne uspejo. Včasih lahko nepredvidljive težave prestrašijo lastnika naprave. Na primer, Samsung TV sam se vklopi in izklopi. Če se je to zgodilo prvič, se vsakdo boji, še posebej, če se to zgodi ponoči.

Težava

Zakaj se Samsung TV sam vklopi in izklopi, ni lahko razumeti. Vendar pa obstaja več razlogov za ta pojav. Včasih lahko na ta način sami odpravite težavo. Toda v večini primerov je to lahko tehnično težko, tako da lahko z njo obvladujete le strokovnjaka.


Če opazite, da je televizor začel "živeti svoje življenje", vam ni treba panike. Čeprav to ni najpogostejša težava, se še vedno pojavlja v nekaterih modelih naprav. Zato so bili načini njegove rešitve že ugotovljeni.

Razlogi

Če se televizor Samsung sam vklopi in izklopi, bodo razlogi za to razumeli, kako nadaljevati. Včasih gre za vrsto preprostih zrušitev in včasih resnih napak. Bloki so lahko tudi kriviMoč, a mimogrede, enostavno jo je zamenjati. Včasih se razsmernik pokvari, ali pa je napaka slaba tehnika. Vsaka od teh težav ima rešitev.

Enostavna napaka

Če se televizor Samsung vklopi in izklopi, ne omenja njegove nepopravljive okvare. Takšen problem je pogost pri sodobnih modelih naprav. Tudi nekatere zastarele naprave se lahko obnašajo na podoben način.


Včasih se naprava izklopi, ko jo je uporabnik vklopil. Včasih se vklopi in zatem popusti. Ampak ne vedno vzrok tehnične okvare. Včasih kriva:
 • Napake pri nastavitvi naprave.
 • Konfiguriranje pripomočka po meri.
 • V prvi različici je težava v vključeni samodejni možnosti, ki naj bi izklopila napravo, ne ujame sprejemnih signalov. Na primer, vklopili ste svojo najljubšo TV-oddajo in za nekaj časa niste vzeli plošče, niste preklopili in niti glasnosti niste prilagodili. Prekinitev običajno traja približno 2-4 ure. Druga možnost je bila morda nastavljena na onemogočanje televizorja po določenem času.

  Odpravljanje težav

  Da bi se to preprečilo, je vredno raziskati nastavitve naprave. Meni TV običajno prikazuje vse glavne tehnologije, ki so v modelu. Prav tako lahko spremenite in prilagodite obstoječe funkcije. Naenkrat je treba reči, da je lahko razlog za takšno obnašanje naprave še en problem. Napake v električnem omrežju lahko na primer povzročijo napake. Če vtičnica ni dobra aliNezanesljiv, lahko zagotovi nestabilno električno napetost, ki bo vplivala na delovanje televizorja.
  V tem primeru boste morali preveriti napetost. Če želite to narediti, morate povabiti strokovnjaka, ali pridobiti posebno napravo, ki bo pokazal stabilnost trenutnega.

  Napačno napajanje

  Če se televizor Samsung takoj vklopi in izklopi, je treba težavo najti v napajalniku. Strokovnjaki priporočajo diagnostiko indikatorja. Na primer, če v meniju stanja pripravljenosti lučka naprave reagira na ON, vendar utripa, lahko pride do težav z BP. Čeprav je včasih težava morda posledica okvare drugih delov naprave. Televizor boste morali pripeljati v servisni center. Svetloba je lahko vedno vklopljena. Na televizorju morda pride do izpadov napajanja. BZ noče odgovoriti na uporabniške ukaze, kazalec se ne bo prikazal sam.

  Napačne napake

  Če se sam televizor Samsung vklopi in izklopi, bo moral razmisliti o bolj resnih posledicah. Včasih je to vedenje posledica nizkih frekvenc sprejemanja. Najpogosteje je to razlog, zakaj televizor naenkrat deluje.
  Na primer, en televizijski kanal lahko deluje dobro, dokler se naprava ne preklopi v stanje pripravljenosti. Na drugem kanalu bo taka zgodba, ko frekvenca ni dovolj, zato naprava deluje le nekaj minut. Za kompleksne težave so:
 • napetostne težave;
 • okvara pretvornika;
 • Onesnaževanjeplačati
 • ni uspelo.
 • Čiščenje naprave

  Če se televizor Samsung izklopi in vklopi, razmislite o čiščenju naprave. Vsi uporabniki razumejo, da morate biti previdni glede katere koli tehnike. Prah ali umazanija lahko povzročita poškodbe. Zato je pomembno redno skrbeti za televizor.
  Kaj lahko škoduje običajnemu prahu? Težko ga je imenovati učinkovit vodnik, toda tudi majhna količina je lahko dovolj za zaklepanje stikov. Zato je bolje uporabiti sesalnik ali vložek s stisnjenim zrakom. Če še nikoli niste čistili televizorja, je najbolje, da vprašate strokovnjaka. Vendar lahko vse storite sami: samo odstranite zadnji pokrov in nežno očistite ploščo naprave.

  Težave s pretvornikom

  Ko je Samsung Smart TV izklopljen in vklopljen sam, bi morali razmisliti o učinkovitosti napajanja pretvornika. Kot kaže praksa, je to ena najpogostejših težav, ki se pojavijo zaradi razpok na krovu. Razpoke se lahko pojavijo zaradi:
 • nestabilne napetosti;
 • pregrevanje elementov;
 • temperaturne skoke;
 • prekomerna vlažnost;
 • napake s kondenzatorjem.
 • Vsa ta vprašanja je najbolje rešiti s strokovnjakom, saj brez ustreznega znanja in izkušenj ne bodo mogli sami rešiti.

  Odpravljanje težav

  Če se vaš televizor Samsung vklopi in izklopi, morate sami ugotoviti razlog. To je enostavno, edino vprašanje je, ali lahko razberete podrobnosti.

  Začeti moratebo izklopil napajanje in odstranil zadnji pokrov. Strokovnjaki priporočajo, da natančno pregledate tablo. Če želite to narediti, morate poiskati napake, ki so presenetljive v dobri svetlobi. Iskanje zahteva zatemnitev plošče, pihanje kondenzatorjev ali razpok.

  Odpravljanje težav

  Odvisno od tega, kdo lahko najde vzroke okvare, jih morate odpraviti. Za začetek je priporočljivo preveriti celovitost vseh povezav: usmerjevalnika, antene in napajalnega kabla. Potem lahko začnete pregled krovu. Na kaj morate biti pozorni? Za začetek si oglejte kondenzatorje, ki jih je mogoče pihati. Imajo obliko prstnih odtisov. Njihova lupina ne sme biti poškodovana, oblika mora biti valjasta, brez grbin in razpok.
  Če se na kontaktih pojavi rja, je bolje, da vse očistite sami. Da bi to naredili, je dovolj, da uporabite obrisane serviete. Če imate težave s kondenzatorjem, napajalnikom ali kablom, lahko kupite vse iz trgovine in ga zamenjate sami. Če nič od zgoraj navedenega ni pomagalo, je bolje, da se obrnete na servisni center. Strokovnjaki lahko najdejo bolj zapletene probleme in jih pomagajo popraviti.

  Sorodne publikacije