Televizor se ne vklopi: vzroki in popravila

Kot vsaka druga tehnika lahko televizorji ne uspejo in nenadoma ne uspejo. Hkrati se te napake manifestirajo ne glede na življenjsko dobo naprave. Včasih se televizor ne vklopi. Pri poskusu vklopa ponovno utripajo različni indikatorji, prav tako se klikne rele. Obstajajo lahko tudi drugi "simptomi". Poglejmo, zakaj televizorji nočejo delati in kaj storiti v takem položaju.

Splošni vzroki motenj

Ta težava se lahko pojavi zaradi različnih razlogov. Zgodi se, da svetleče diode utripajo kot običajno, vendar televizor še vedno ne želi biti zagnan. Poleg tega lučka sveti rdeče, vendar enota ni pod nadzorom daljinskega upravljalnika in ni vklopljena.
Pogosto televizor ne vklopi daljinskega upravljalnika in gumba. Indikator ne sveti na primeru. Še en simptom - v telesu nekaj klika, brenčanje. Naprava proizvaja različne, včasih dokaj čudne zvoke, vendar se še vedno ne vklopi.


Indikatorji utripajo

Če utripata na ohišju, bo enota samostojno izvedla diagnozo in kmalu ugotovila vzrok težave. Pogosto je pri različnih modelih mogoče videti, da žarnica ali LED utripne nekajkrat. Torej poroča o določeni napaki. Del kod za njih najdete v navodilih za uporabo. V televizorju takšnih proizvajalcev, kot so Sony, Philips, Panasonic in drugi, obstaja funkcija samodiagnostike. Osrednji procesor podatkovnega vodila prejme informacije odglavne naprave in enote. Če zazna okvarjeno vozlišče, bo procesor blokiral ukaz za vklop. Če se televizor Philips ne vklopi, vendar indikator utripa, morate prebrati napako in jo dekodirati. Potem lahko poskusite odpraviti težavo. Podoben simptom se kaže tudi, ko TV-plošča igra vlogo računalniškega monitorja. Če je računalnik prešel v stanje mirovanja ali je bil izklopljen, potem, ko pritisnete gumb za vklop /izklop na daljinskem upravljalniku, LCD zaslon nekajkrat utripa z LED.


Indikatorji so vedno vklopljeni

Diodna luč pove uporabniku, da napajanje enote običajno prejema napetost. Kaj storiti, če se televizor ne vklopi in se ne odziva na signale nadzorne plošče? Prvi je, da ga poskusite vklopiti z gumbi na samem televizorju. Verjetno je napaka posledica nepravilnega delovanja daljinskega upravljalnika ali napak, povezanih z njim. Toda to ni krivda same televizije.
Če televizorja LG ne vklopite in se pojavijo podobni simptomi, potem je vsa stvar v keramični podpori 47 kΩ. Nahaja se v bližini procesorja - to je odmor. Zamenjava upora bo pomagala obnoviti napravo. Lahko narediš nekaj stvari. Najprej preverite, ali so baterije v daljinskem upravljalniku in ali niso oksidirane. Nato preverite infrardeči oddajnik in njegovo celovitost. Nato diagnosticirajte gumbe. Lahko se zmočijo, zaradi česar se panel ne odziva na ukaze. Če se televizor "Samsung" ne vklopi, vendar indikator zasveti, je potreben razlogiskanje po elektronskih komponentah. Nekaj ​​je povzročilo spremembo lastnosti kondenzatorjev, tako da napajanje naprave ne more več zagotavljati normalnega zagona naprave. Edina odtenka - določanje lokalizacije te napake traja nekaj časa.
Strokovnjaki priporočajo tudi razstavitev nadzorne plošče in njeno čiščenje od znotraj. Pogosto se kopičijo prah. To na napravi ne deluje najbolje. Če je oddajnik nalival kavo, pivo ali katero koli drugo tekočino in ne more več delati, potem je lažje kupiti novo. Če se LCD-televizor ne vklopi, ko pritisnete gumbe na nadzorni plošči, potem sta na voljo le dve možnosti za to.

Zaščita

To je eden od možnih razlogov. Televizor v tem primeru lahko poskuša zagnati, vendar dobesedno v nekaj sekundah, zaslon ugasne ali popolnoma preneha odzivati ​​na vse poskuse za zagon. Glavni in priljubljeni razlog za to težavo je izpad napajanja domačega omrežja. Sistem za oskrbo z električno energijo v sodobnih televizorjih ima rad stabilne in kakovostne napetosti. Najučinkovitejši način za rešitev tega problema je, da napravo popolnoma razstavite. To lahko storite tako, da izvlečete vtikač iz vtičnice. Čez nekaj časa bo naprava obnovljena. Če se pojavijo stalne napetostne težave, je najboljša rešitev vklop TB prek stabilizatorjev, neprekinjenih napajalnikov ali vsaj prek standardnih omrežnih filtrov. Ampak najbolje, če se želite izogniti takšnim težavam, izklopite ploščo, ko zapustite hišo. Potem ne bostevprašajte, zakaj "ne vklopi televizorja".

Napaka v procesorju

Sodobne TV-plošče so opremljene z veliko količino krmilne elektronike. Shematično so majhni osebni računalniki z ločeno CPE, ki upravlja vse pomembne procesorje.
Na primer, če upoštevate načelno shemo LED televizorja, je očitno, da krmilna napetost na LED diodi prihaja skozi stikalo Stand-by in tranzistor. Če obstaja tokokrog, se televizor ne vklopi. Potem ne morete storiti brez sklicevanja na strokovnjake v servisnem centru. Seveda, če imate znanje in potrebne spretnosti, lahko poskusite sami rešiti problem. Težava pa je v tem, da v prostem dostopu ni električnih vezij televizorjev. In brez njih je zelo težko popraviti ploščo.

TV se ne vklopi, indikatorji ne svetijo.

Ti simptomi so neposredno ali posredno povezani s pomanjkanjem električne energije. Če je bila svetilka preprosto pregorela, bi enota delovala v normalnem načinu (brez indikacije). Če se to zgodi, ne smete panike. Najprej morate izključiti vse možne napake, ki jih sami določite. Vendar pa obstajajo situacije in so bolj zapletene. Na primer, LG ne vklopi televizorja in težava je v okvari varovalke upora.
Preko uporov se napetost dvigne do vezja +12 V. Po zamenjavi elementa televizor deluje normalno.

V vtičnici ni napetosti

Včasih se odklopniki v stikalnih ploščah samodejno izklopijo neopazno. V vtičnici so motnje v delovanju. Diagnosticiran zaz uporabo kazalnika ali multimetra. Če ni hrane, preverite stroj. Če to ne pomaga, zamenjajte vtičnico.

Okvarjen podaljšek

To je pogost razlog, zakaj se televizor ne vklopi.
Preprosto je preveriti - če naprava zmanjka vtičnice in razširitev ne želi zagnati, je problem očitno v žici.

Nepravilna izbira načina

Pogosto se zgodi, da oseba po nesreči ali namerno izbere nepravilne načine delovanja naprave. V tem primeru se televizor lahko izklopi in se ne vklopi ali preklopi v stanje mirovanja. V tem primeru bo to pomagalo ponastaviti tovarniške nastavitve.

Motnje v delovanju elektronskih elementov

Kot smo že omenili, če Philipsov televizor ni vklopljen, je to posledica okvare elektronskih komponent. Na primer, iz neznanega razloga so upori ali kondenzatorji izgoreli. Dejanski problem so varovalke.
Diagnozo in popravilo takšnih okvar je najbolje zaupati strokovnjakom. Samopopravilo je lahko zelo drago. Če Phillips TV ni vklopljen, je to posledica zlomljenega kondenzatorja v napajalniku. Zato je shema predstavljena 13 namesto zahtevanih 185. To je pogosto razlog za razčlenitev. Brez potrebnega znanja, da bi odkrili to težavo, je to zelo težko - to je delo serviserjev.

Zaključek

Če televizorja Samsung ni vklopljen (kar velja za katero koli znamko), to ne pomeni, da je nepopravljivo zlomljen. Lahko ga animirate s preprostimi metodami. Ampak, če je problem v kondenzatorjih aliupor, brez ustreznih izkušenj ne smete iti za popravila.

Sorodne publikacije