Napajanje Thermaltake: opis, specifikacije in pregledi

Napajanje je enako pomemben element sistema kot vse druge komponente. Še posebej pomembno je pogledati modele BP, če zberete igralni računalnik. Pogosto uporabniki zanemarjajo kakovostno izbiro te komponente, vendar ne razumejo, kakšne bi lahko bile posledice.

Proizvajalec

Napajalnik Thermaltake je postal znan šele pred kratkim. Njegov proizvajalec deluje od leta 1999. Tajvansko podjetje je osredotočeno na računalniško komponento svojega poslovanja. Da, ukvarja se s proizvodnjo hladilnih sistemov za računalnike in prenosne računalnike, izdelavo ohišij in napajalnikov. Znani so tudi radiatorji in tekoče hlajenje pod to blagovno znamko. Pogledali bomo nekaj najbolj priljubljenih modelov, ki so se pojavili na trgu ob različnih časih.Zlato

Moč BP je lahko različna. Odvisno od primernosti uporabnik izbere to ali ono napajanje. Thermaltake TR2700W GOLD se je pojavil pred nekaj leti in je postal odlična možnost za igralne avtomate. Naprava je bila poslana v temno poslovno škatlo, model je bil podan spredaj in slika izdelka. Spodaj so navedene informacije o garancijah in uporabljenih tehnologijah. Na zadnji strani paketa ni bilo podrobnega opisa specifikacij. Tu je graf, risba ventilatorja in napetostna tabela. Prav tako lahko takoj vidite, kaj uporabnik čaka v polju. V notranjosti je bil standardni komplet, ki bi moral biti dovolj za vse. Poleg navodil in garancijskih kuponov znotraj enote, ki je opremljena sama z njim, -napajalni kabel in montažni elementi.


Med kompleti ožičenja je na voljo par za PCIe dolžine 50-60 cm, kot tudi štiri SATA dolžine do 85 cm. Obstajajo napajalni kabli z različnimi kontaktnimi vzorci in štirimi žicami za periferne pogone.

Videz

Ta napajalnik Thermaltake ATX izgleda običajno in njegove velikosti ustrezajo deklariranemu faktorju oblike. TR2700W GOLD ima jekleno telo pobarvano v črno barvo. Dimenzije: 140x150x86 mm. Na splošno BZ izgleda zelo privlačno, saj so bili oblikovalci dolgočaseni z namestitvijo delov, kot tudi mat zaključek, ki spominja na mehki dotik. Zgornja plošča je skoraj popolnoma zasedena z rešetko za ventilator, pod katero so vidni črni rezili. Mimogrede, rešetka je v ohišju rahlo vpeta, tako da je BP v vsakem primeru nameščena z drugačno razporeditvijo. Zadnja stena je praviloma zasedena z rešetkami toplotne moči iz ohišja. Na voljo je tudi priključek za napajalni kabel in gumb za vklop. Na nasprotni strani izstopa palica kablov.

Značilnosti

Treba je omeniti, da napajalnik Thermaltake ne sodi med vodilne modele, zato ga ni vredno čakati od izjemnih rezultatov. Toda njegova moč daje upanje za dobre kazalce. Torej, testiranje je pokazalo, da je učinkovitost naprave - skoraj 90%. Napajalnik ustreza standardu 80 PLUS Gold.
Tudi izhodne linije napajalnika, ki delujejo stabilno pri standardnih obremenitvah, niso bile slabe. Sistem stabilizacije napetosti se zlahka spopada s težkimi nalogami, temperatura pa je dosegla 40 stopinjse šteje za normo za LW takšne zmogljivosti.

Ural

Proizvajalčeva "Fischka" je prilagoditev modelov različnim regijam. Da, tu je Thermaltake napajalni model za 650W, ki je prejel rusko ime "Ural". Ta možnost je v spremenjenem paketu. Prikazuje medveda, kot tudi ruske črke, napisan je model napajanja. Sprednja stran ni pozabila postaviti podobe samega modela. Inside, kot ponavadi, je vse potrebno za uporabnika. Napajalni priključki, PCIe, SATA, CPU itd. Videz je skoraj enak prejšnjemu modelu. Edina razlika je v tiskanju. Vsi modeli istega medveda iz paketa, ruska zastava, kot tudi ime so bili postavljeni na ta model. Črno telo je spet dobilo mat površino, ki je prijetna na otip. Odtisi ne puščajo in umazanija na njem ne bo, kot na sijaj. Dimenzije so standardizirane: 86x150x160 mm, čeprav se nekoliko razlikujejo od dimenzij prejšnjega modela.

Specifikacija

Vse potrebne informacije se nahajajo na zadnji strani škatle. Tu je moč vodila 648 W, če izračunamo razmerje med močjo in močjo na avtobusu s polno močjo, potem je vrednost 099. Ta napajalnik Thermaltake ima modularni sistem za povezovanje kablov v sistemu. Z zasnovo lahko odstranite dodatne žice, kar ne samo, da olajša povezavo z drugimi vrvmi, temveč tudi občutno sprosti prostor v ohišju. Dolžina žic omogoča povezavo naprav v ohišju z različnimi parametri. Tudi če je višina telesa 55 cm, in spodnja postavitev BC, potem se mora povezava še vedno zgoditiuspešno Model testiranja je bil uspešen. Največja moč ni povzročila nepravilnega delovanja ali okvare. Vrednosti so bile stabilne, napetost pa ni presegla nominalne vrednosti. Študije so pokazale, da je naprava ekonomična, pri 560 vatih izgubi le 60 vatov.

Proračun

V tem cenovnem segmentu obstajajo tudi dobre možnosti. Thermaltake Litepower 450W je na voljo v kompaktni škatli, ki je bele barve in svetlo rumene barve. Spredaj sta prikazana model in moč BC, za informacijami več. V notranjosti škatle je navodilo, snop žic, napajalni kabel in vijaki za pritrditev BZ na ohišje.
Videz naprave je normalen, saj je proračunski model in ni postal črne barve. Kovinski kovček sive na enem koncu ima prezračevalno igro, priključek za napajanje in gumb za vklop. Na zgornji plošči je rešetka, skozi katero je viden ventilator na 120 mm. Na enem koncu je luknja za vse žice.

Kazalniki

Kljub proračunu je to napajanje pokazalo dobre rezultate pri preskušanju. Njegova glavna prednost med konkurenti je stabilnost pri različnih obremenitvah. Vrednosti za različne vrstice ostajajo na specifikacijah, kar seveda pozitivno vpliva na sistem kot celoto.

Novo

V zadnjem času se je na svetu pojavilo novo Thermaltake Toughpower DPS G RGB 650W Gold. Naprava je na voljo v črni škatli z svetlo rumenimi elementi. Pročelje je prikazal BZ, ki opisuje njegovo glavnopriložnosti. Za informacijami je še več: obstajajo tabele, grafike, tehnologija, itd. Model je varno skrit v primeru pene in tkanine. Obstaja tudi posebna torba, v katero lahko namestite modularne kable. Priložen je napajalni kabel, kabli, ki se lahko snemajo v različnih formatih in vrstah, kabel za SPM, vijaki za enkratno uporabo, dokumentacija.
Videz je precej nenavaden, čeprav je tukaj enaka črna barva primera. Dimenzije so nekoliko višje od standardnih. To je posledica modularne povezave žic. Zasnova je takšna, da omogoča, da hladen zrak prodre skozi spodnjo ploščo, vendar gre skozi zadnji del. Na zgornji plošči ni običajne rešetke za žar, ta del je preprosto perforiran. Obstaja konča, ki določa očala, obstajajo svetlo rumene nalepke, ki nekako razredčijo dolgočasno črno barvo. Na eni strani lahko najdete režo za USB, tam je mesto za priključitev kablov na konektorje: 24Pin ATX, SATA, PATA, PCI-E in CPU.

Opis

Poleg dejstva, da je BP in tako šla v kakovostno zbirko, je dobil tudi vrhunec, ki je na voljo v 256 različicah. Zato je napis na primeru RGB. Testiranje je pokazalo, da naprava deluje z odlično stabilizacijo napetosti, ki ne propade. Tudi valovanje na izhodih BC je bilo v normalnih mejah. Učinkovitost je dokazala prisotnost certifikata 80 PLUS Gold. Na splošno, tudi pri velikih obremenitvah, številke niso padle pod 88%. Ni bilo težav s temperaturnimi režimi: več kot 40 stopinj pregrevanja ni bilo opaziti.

Pregledi

Napajalnik Thermaltake je odlična izbira za vse, ki potrebujejo kakovostizdelka. Seveda ta naprava ne bo vedno poceni, vendar je dobra ideja plačati denar za dober izdelek. Poleg tega ne smemo pozabiti, da je napajalnik enako pomemben element sistema kot igralna grafična kartica ali procesor. Pregled modela BP je dober primer tako proračunskih možnosti kot dobrih vodilnih naprav. Thermaltake TR2700W GOLD se odlikuje po visoki nazivni moči, dobrem izkoristku, visoki rezervi moči, razpoložljivosti potrebnih kablov itd. Edina stvar, ki je bila med preskusi sposobnost opazovanja skokov napetosti na liniji +33
"Ural" 650 W bo seveda všeč prebivalcem Rusije. Izgleda dovolj dober domoljuben, vendar ne brez dobrih stabilnih kazalnikov. Ima visoko učinkovitost, nosilnost kanala + 12VDC in nizko termo inženiring. Thermaltake Litepower 450W je najboljša možnost za vse, ki zbirajo pisarniški računalnik. Popolnoma se bo spopadel z nerodnim čipom in grafično kartico, ne bo pokazal močnih skokov napetosti in v času izhoda stalo le 70 $. In najnovejši model, Thermaltake Toughpower DPS G RGB 650W Gold, čeprav se je pojavil lani, je lahko postal priljubljen. To je najmlajša naprava pod vodilno linijo, vendar se ponaša ne le z veliko rezervo moči, stabilnim delom, temveč tudi s svojo hladno osvetlitvijo, ki podpira 256 RGB odtenkov.

Sorodne publikacije