Na kratko o tem, zakaj ne morem prikazati te strani

Včasih se zgodi, da brskalnik, ki je nameščen v računalniku, ne more prikazati spletne strani. Vendar problem ni v odsotnosti internetne povezave, saj drugi programi, ki delujejo v omrežju (Skype, Viber, Torrent, drugi), še naprej delujejo stabilno. V tem članku bomo pojasnili, zakaj ni mogoče prikazati strani. Najbolj zanimivo v tem primeru je, da se ne sme odpreti kot del spletnega mesta in na splošno vse. Ko poskušate dostopiti do strani, nekaj časa prikaže nekatere funkcije za prenos, vendar se na koncu v brskalniku prikaže sporočilo: »Ne morem prikazati strani.« Enako velja za druge brskalnike, nameščene v računalniku, vendar so sporočila v vsaki od njih nekoliko drugačna.

 • Opera Stable, Google Chrome - "Ni internetne povezave", "ne morem dostopati do spletnega mesta".
 • Mozilla Firefox - "Strežnika ni mogoče najti."
 • Brskalnik Yandex - "napaka 502".
 • Zaradi tega se spletna mesta ne odprejo v brskalnikih in kako jih popraviti

  IT strokovnjaki, ki se ukvarjajo z diagnostiko in rešitvami za različne težave, povezane z omrežjem in računalnikom, se več kot enkrat soočajo z nalogami, ki obljubljajo, da bodo postale dolgotrajni glavobol, in jih rešili na najbolj primitivne načine - ali naj znova zaženejo računalnik ali preverijo povezavo vseh kablov. Zato se mora iskanje problema začeti od daleč.


  Preverjanje na več napravah

  Če je mogoče povezati drugo napravo v to omrežje,na primer, prenosni računalnik ali telefon prek Wi-Fi ali prenosni računalnik neposredno s kablom, to morate storiti in videti, kako se obnašati brskalnik tam.
  Če še vedno ne morete prikazati strani, morate poklicati ponudnika - težava je nedvoumna z njihove strani in najverjetneje z DNS. Če je na drugih napravah vse v redu - ponovno zaženemo in beremo naprej.

  Preizkusi po ponovnem zagonu

  Najprej je treba opozoriti, da je bilo mogoče manipulirati z omrežnimi nastavitvami ali pa je bila programska oprema za interoperabilnost z omrežjem nameščena tik pred incidentom. Morda je bilo ugotovljeno, vprašljivo, ki in bug v brskalnikih.


  V tem primeru ga je treba odstraniti in ponovno zagnati, da se ostanki škodljivega organizma ne bi obesili na računalnik.
  Medtem, če čiščenje ni pomagalo, ali nič takega, bi morali popolnoma onemogočiti protivirusno zaščito, kot tudi požarni zid, saj pogosto živijo svoje življenje in lahko z inercijo blokirajo nekaj. Če po izvedenih manipulacijah ponudnik ne vidi težave, in brskalnik še vedno ne more prikazati te strani, potem obstaja več možnosti.

  Spreminjanje nastavitev DNS

  DNS (iz angleškega strežnika imen domen) - vam omogoča pretvorbo IP naslovov spletnih mest v njihove dobesedne kopije, na primer:
 • https: //112222.359 - & gt; https: //sitename.domain
 • V skladu s tem, če privzeti strežnik domene ne uspe, bo to razlog, da brskalnik ne more prikazati strani - niti tehnologija za pretvorbo številk črke in obratno.
  To morate storitiLastnosti IPv /4 spremenijo tiste, ki so privzeto nastavljene na eno od teh lastnosti. Za hitrejši odziv ponastavite predpomnilnik DNS preko konzole (CMD) z ukazom:
 • ipconfig /flushdns
 • Nato ponovno zaženite računalnik in preverite strani za prenos.

  Prepričajte se, da je Proxy izklopljen

  Drug razlog, zakaj ne morete prikazati strani, je, da omogočite proxy v lastnostih brskalnika. Nenamerno jih vklopite je praktično nerealistično, ker je včasih težko najti, kje je vse, celo izkušeni uporabniki računalnika. Naslednji škodljivci za zabavo pa bi lahko bili precej.
  Za Windows 10 z iskanjem, morate najti postavko »Lastnosti brskalnika«, pojdite na zavihek »Poveži« in temeljito poiščite gumb »Nastavitev omrežja«. Onemogočiti morate vse, kar je povezano s »proxy« in samodejnimi skripti. Te manipulacije bi morale odblokirati promet na protokolih http in https v brskalnikih. Če to ni pomagalo, je najverjetneje računalnik ujel resen virus.

  Sorodne publikacije