Kako uporabiti akcijske fotografije v Photoshopu in spremeniti njihove nastavitve

Dejanja ali operacije so niz predhodno napisanih ukazov grafičnega urejevalnika "Photoshop", ki vam omogoča, da dosežete določen učinek in pospešite delo v programu. Preden uporabite akcijo Photosynge, jih morate namestiti v sistem. To lahko storite na več načinov. Operacije se običajno ustvarijo ročno s posebnim menijem, vendar obstaja več standardnih prednastavljenih nizov, ki jih je mogoče enostavno spremeniti. Prav tako lahko prenesete že pripravljene datoteke z akcijskimi igrami. Na primer, priznani avtor knjige za popravke barv Den Margulis je ustvaril svoj paket za hitro obdelavo fotografij - PPW ali "Posting Workflow". Z njegovo pomočjo ustvarjanje profesionalne podobe traja največ 3 minute. Oglejmo si, kako uporabiti akcijski paket za PPW Photoshop in druge operacije.


Kaj so končnice datotek?

Sklopi operacij so ATN ali ZXP datoteke, ki jih je mogoče prenesti in namestiti v grafični urejevalnik. Preden uporabite dejanje v Photoshopu CS6 in drugih različicah programa, jih morate prenesti v operacijsko ploščo. V prvem primeru preprosto dvokliknite levi gumb miške na številčnici in se bo odprl v programu. Če "Photoshop" ni bil odprt, se bo njegov zagon najprej začel. Nato se prenesene akcije prikažejo v operacijski plošči. Druga vrsta datotek se namesti s posebnim grafičnim urejevalnikom, ki omogočaProgramu dodajte različne razširitve, Adobe Extension Manager. Največkrat pa se za ustvarjanje akcijskih iger uporablja format ATN, ZXP pa praktično ni.


Možnosti namestitve akcijskih iger v program

Razmislite o namestitvi akcijskih iger prek menija "Operations". To storite tako, da kliknete v zgornjem desnem kotu palete in odprete seznam ukazov ter izberete element "Prenos operacij". Morate odpreti okno, v katerem želite poiskati mapo z datotekami dejanja, in dvakrat kliknite na levi gumb miške. Set bo prikazan v paleti "Operations". Če odprete komplet, bodo v mapi z njim vse operacije. Ko se naučite uporabljati akcijske fotografije v Photoshopu, lahko odstranite dodaten niz iz programa, tako da kliknete ikono s smetnjakom in potrdite brisanje. To je bil prvi način za zagon, vendar je še eden.

Nalaganje dejanja po seznamu ukazov

Pojdite na že nastavljen niz in izberite eno od operacij, nato pa odprite seznam ukazov, ki bodo imeli neaktivno postavko "Shrani operacije". Dejstvo, da operacije ni mogoče ločiti od drugih, mora biti v določenem nizu, tudi če je tam samo. Če želite shraniti operacijo v nizu, morate mapo aktivirati z njo tako, da jo kliknete z miško. Zdaj bo aktivna postavka »Shrani transakcije«. Če kliknete nanj, se odpre mapa, v kateri lahko izberete poljuben niz in ga shranite v program. V istem oknu lahko spremenite ime operacije. Potem se vrnite nazajin izberite "Prenos operacij" na seznamu ukazov. Odpre se mapa s shranjenimi operacijami. V njej izberemo potrebno in pritisnemo gumb «Prenesi». Zahtevano dejanje bo prikazano v paleti operacij.

V kateri mapi nastavite dejanja?

Vsa standardna dejanja so v posebni mapi "Photoshop", ki se nahaja skupaj z namestitvenimi datotekami programa. Vendar pa ni zaželeno shranjevati operacij v tej mapi, kajti če iz nekega razloga ponovno namestite grafični urejevalnik, bodo vsi kompleti izgubljeni. Zato se odločite za shranjevanje kompletov na lokalnih pogonih, ki nimajo nameščenega operacijskega sistema ali zunanjih pogonov. Zdaj pa poglejmo, kako uporabiti akcijo v Photoshopu CC in drugih različicah programa. Posebnih razlik pri poslovanju ne bo.

Kako uporabljati akcijske fotografije v Photoshopu?

Najprej odpremo fotografijo za obdelavo in gremo v operacijsko paleto. Odkrijte komplet in izberite želeno dejanje v njem, s klikom na ime z levim gumbom miške. Nato na dnu plošče izberite gumb v obliki črnega trikotnika, da začnete operacijo. Vse spremembe, ki so se zgodile s sliko, bodo prikazane na plošči Zgodovina. Vsak korak v njem je napisan z nekaterimi določenimi parametri, ni primeren za vse fotografije. Zato se za začetnike, ki so pravkar začeli razumeti, kako uporabljati akcijske igre v Photoshopu, pogosto pojavlja vprašanje, ali je mogoče ustaviti operacijo pred igranjem. Razvijalci programa so zagotovili naslednjepriložnost To storite tako, da kliknete izbrano dejanje in odprete spustni seznam s klikom na črno puščico na strani, da vidite vse korake, iz katerih je sestavljen.
Zdaj se lahko ustavite med dvema akcijama. Za to naredimo aktivno operacijo in gremo v meni "Palete". Izberemo postavko "Vstavi stop" in v okno vpišemo sporočilo o tem, kaj storiti in katere parametre spremeniti. V spodnjem levem kotu postavite potrditveno polje pod možnostjo »Dovoli podaljšanje«, sicer se bo dejanje ustavilo na tej stopnji in ne bo nadaljevalo. Zdaj se v nadzorni plošči prikaže nov ukaz, ki pa se nahaja na koncu seznama. Premakniti ga morate na pravo mesto, tako da povlečete miško nad njim. Če je vse opravljeno pravilno, bo dejanje delovalo pravilno. Podobno lahko premaknete tudi druga dejanja.

Sorodne publikacije