ZMZ-511 motor: pregled, tehnične podatke, značilnosti in ocene

Motorji ZMZ-511 so se začeli proizvajati leta 1959. Enote, ki se množično uporabljajo na avtomobilih GAZ-53 in -66, se še vedno uporabljajo. Konec osemdesetih let so se nove serije motorjev te znamke razvile pod serijsko številko 500. Načeloma imajo te enote več sprememb, ki so opremljene z enako zasnovo in parametri, ki jih odlikujejo manjši vidiki.

Splošne informacije in pregledi potrošnikov
Motor ZMZ-511 je motor s karburatorskim bencinskim V, osmocilindričnim motorjem, z zmogljivostjo 425 litrov, s kapaciteto sto petindvajsetih konjskih moči. Motorna enota ustreza ekološkemu standardu "Euro-0", tehta 262 kilogramov, ima okretnost treh in pol tisoč vrtljajev na minuto.


Kot je bilo potrjeno z povratnimi informacijami uporabnikov, ima enota dober potencial za siljenje. V zvezi s tem, veliko obrtnikov po refitting je določil ne le tovornjaki, ampak tudi avtomobile tipa "Volga", kot tudi čolni in druga prevozna sredstva.

Naprava in komplet

Preprostost naprave motorja ZMZ-511 določa njegovo praktičnost in zanesljivost. Osnova instalacije je aluminijast blok, ki je nameščen na par GBS z okvarnim kotom 90 stopinj. Motorna gred ima odmično gred odmične gredi, katere sile se s posebnimi palicami prenašajo na ventile.


Zbiralnik je nameščen med glavami. Ima uplinjač,element oljnega filtra in pomožne enote (prezračevalni sistem, recirkulacijska enota in drugi elementi). Zunanja površina glave je opremljena s sesalnimi razdelilniki. Na vrhu motorja je trampler, ki je povezan s skupnim adapterjem od oljne črpalke do odmične gredi. V zadnjem oddelku enote je sama oljna črpalka, združena z ventilatorjem in generatorjem, ter klinastim jermenskim prenosom, ki deluje v povezavi z gredjo zobnikov.

Elektrarna ZMZ-511: Specifikacije

Spodaj so glavni parametri tehničnega načrta obravnavanega motorja v najbolj priljubljeni izvedbi:
 • Dolžina /Širina /Višina - 10/11/08 metrov.
 • Teža - 262 kilogramov.
 • Ocenjena cena - od sto sedemdeset pet tisoč rubljev.
 • Moč - sto dvajset pet konjskih moči.
 • Prostornina - 425 litrov.
 • Hod bata je 80/88 milimetrov.
 • Vrsta goriva - bencin AI-76.
 • Prehrana - uplinjač.
 • Blok motorja ZMZ-511 je sestavljen iz več glavnih delov, od katerih je vsaka podrobneje obravnavana.

  Sklop valja

  Jeklenke iz aluminijeve zlitine, prevlečene s smolo, ki zagotavljajo zrakotesnost. Enota je opremljena s tremi elementi togosti, ki vključujejo ležaj ležaja ročične gredi in radialne ležaje. Poleg tega so obloge nameščene na hrbtni in sprednji strani sistema. Vse točke nosilca motorja pokrivajo predvidene pokrove, pritrjene s parom vijakov. Na koncu je tudi držalo za žleze, ograjeno z ločenim pokrovom in tesnili.
  bloka motorja ZMZ-511 je opremljen s tekočim plaščem omogoča pralnega mesta. Samo delovne rokavi so narejeni iz trpežnega litega železa, je spodnji del vstavljen v enoto nadaljnjo tesnjenje dosežemo z uporabo bakrene ploščice. Tak sistem omogoča, da se zamenja cev in zagotavlja učinkovito odvajanje toplote iz elementov. V zadnjem predelu bloka pridruži Carter sklopka pryvalochnыe letalo se obravnavajo individualno. V zvezi s tem, montažo primer z drugo podobno napravo je mogoče, ne da bi pravilno uporabo. Pritrdilni deli z zatiči. Olje "kopel", ki je določena z enako montažo majhnim premerom, ki se zvijajo v posebnih utori na prirobnic.


  Porshneva in ročične gredi

  Motorna ZMZ-511 specifikacije, ki jih je mogoče še izboljšati, opremljena z litega železa ročične gredi z visoko trdnostjo (z vročimi repa in ravnotežja). Premer glavnih vratu sedemdeset kljukastih elementov - šestdeset milimetrov. Na sprednji in zadnji strani tesnil ročične gredi nafte so nameščeni, vključno drugi samopodzhymnoy gumijastega elementa. Zadnji podoben kos iz vrvi z azbestom.
  V ozadju je kolo pritrjena na gred v štirih vijakov. Sprednji Gonilo je odmične gredi in sklopke za generator in vodna črpalka sistemov. Jekleni drogovi so nameščeni uporabi zavihkov in zaščitne prevleke nadalje obdelujejo tesnilo. najbolj bati92 mm v premeru so izdelani iz aluminija, imajo preprosto obliko z ravnim dnom, kot tudi utori za pritrditev obročev za pritiskanje in obročkanje. Zunanji del bata je obdelan s kositrom, kar izboljša delo elementa.

  Sistem za gorivo in maščobe

  Ob ustreznem vzdrževanju ni nujno, da bo remont ZMZ-511 kmalu potreben, saj ima motor dostojno delovno dobo. Osnova gorivnega dela je uplinjač K-135. Nahaja se v zgornjem predelu dovodnega plinovoda. Vsaka delovna komora zagotavlja dovod mešanice zraka in goriva eni vrsti valjev. Vozlišče zagotavlja vakuumske odprtine za prezračevanje in vodi prehode. Sistem mazanja zagotavlja oljno črpalko z gonilom od odmične gredi. Čiščenje tekočine poteka s pomočjo filtra, vložitev pa s pomočjo oljnega sprejemnika. Motorna enota ima zaščito pred pomanjkanjem olja. V primeru zagozdenja črpalka prereže zatič v pogon in motor se popolnoma potopi.

  ГБЦ

  Karburatorski motor ZМЗ-511 (injektor, ki se uporablja na eksperimentalnih modelih) je opremljen s parom odlitkov glave valja. Opremljeni so z visokimi turbulentnimi oddelki za zgorevanje mešanice, kot tudi vijačni utori glede na dovodne ventile. Vstavljalna sedla zadnjih elementov so izdelana iz surovega železa, puša iz kovinskih kermetov. V zgornjem delu GBC so vzmetni ventili, nihajne ročice, ki so zaščitene s pokrovčki na vijakih.

  Razsvetljava

  V tem sistemu je glavnapodrobnost je tramvaj. Mehanizem ima pogon od odmične gredi in izpust do več visokonapetostnih kablov, ki gredo v svečke. Element se nahaja v zadnjem oddelku dovodnega plinskega voda v bližini uplinjača.
  Pri nadgrajenih agregatih ZMZ-511, katerih značilnosti so opisane zgoraj, se uporablja izboljšana zasnova oljnega bloka in zaščita svečk. Kot so potrdila mnenja potrošnikov, se motorji, ki so se izkazali za zanesljive, na splošno še naprej proizvajajo brez večjih sprememb v primerjavi s prvimi spremembami.

  Sorodne publikacije