Kako nadgraditi gonilnik za grafične kartice AMD Radeon in Nvidia?

Z zbiranjem osebnega računalnika večina uporabnikov porabi veliko časa za izbiro procesorja in grafične kartice. To še posebej velja za igralce. Zelo resno gledajo na vsak model. Zanimivo pa je, da nekateri od njih niti ne vedo, kako nadgraditi svoje grafične kartice AMD Radeon ali Nvidia.

Bistvo vprašanja

Torej si zamislite, da ste sami sestavili ali kupili računalnik. Vsak napredni uporabnik ve, katero tehniko morate spremljati in skrbeti. Pomembno je, da se vsi njeni "protesti" odzovejo hitro, sicer lahko pride do težkih težav, ki zahtevajo posredovanje strokovnjaka.Da bi se temu izognili, morate računalnik občasno očistiti, ne samo od znotraj, ampak tudi od zunaj. No, seveda, bodite pozorni na vse sestavine. Pomembno je vedeti, kako nadgraditi gonilnike grafičnih kartic AMD Radeon ali Nvidia. Zakaj, ugotovimo.

Vzroki

V zadnjem času je grafična kartica postala skoraj glavna komponenta v sistemu, zlasti če gre za sklope iger. Vozniki za to se pojavijo večkrat na mesec. S čim je to povezano? Najbolj priljubljen razlog je sprostitev nove igre. Ko se sprosti najnovejša v svetu igralcev, proizvajalci grafičnih kartic takoj poskušajo optimizirati svojo napravo za določen projekt. Tako, da nova igra ni povzročila draženje, ni ustvarila "frize" in sublagged, so se ukvarjajo z razvojem takšnih posodobitev. Delo na napakah je še en razlog, zakaj morate nadgraditi gonilnik grafične kartice AMD Radeon.Nekatere prejšnje različice "drva za ogrevanje" bi lahko uporabnikom prinesle napake in napake. Če želite popraviti svoje napake in gladke pritožbe igralcev, proizvajalec izda še eno posodobitev.


Če imate stari računalnik ali prenosni računalnik in se zavedate, da zastareli procesor in grafična kartica ne bodo povlekli novih iger, poskusite tudi osvežiti "drva". Zelo pogosto razvijalci proizvajajo podobne posodobitve, ki povečujejo potencial naprav.
Ne samo, da na igro vplivajo novi gonilniki. Nekateri od nas uporabljajo grafične urednike, ki potrebujejo tudi vire. Skupaj z njihovim izboljšanjem in razvojem se povečuje tudi zahtevana uspešnost. Zato je treba razumeti, kako nadgraditi gonilnike za grafično kartico AMD Radeon in Nvidia. No, končno, vse sodobne revizije brskalnikov zahtevajo uporabo novih dosežkov v strojni pospešitvi. Da bi sistem lahko podpiral vse tehnologije, ki se razvijajo skozi čas, morate poskrbeti za sprotno posodabljanje »drv za kurjavo«.

Kje začeti?

Če se nenadoma odločite, da je čas za začetek, vendar ne veste, kje začeti, začnite z identifikacijo vaše naprave. Seveda, če ste lastnik računalnika sami, potem je verjetnost, da ne veste, model video kartice je zelo majhna. Če pa nenadoma lastnik prenosnega računalnika ali kupljenega sistema, veste, kaj je grafični pospeševalnik za Nvidijo ali AMD. Morda vaš sistem deluje z vgrajeno grafično kartico Intel.
Vendar ti podatki niso dovolj. Pred tem boste morali ugotoviti, kateri model grafične karticepoiščite voznika zanj.

Identifikacija

Zato so zgoraj omenjeni proizvajalci najbolj razširjeni predstavniki grafičnih pospeševalcev. Z gotovostjo lahko rečete, da ni drugih možnosti. In če naletite na neznano ime, bo tak sistem en milijon.
Če želite ugotoviti, v kateri tabori pripada grafična kartica, pojdite v Upravitelj naprav. To lahko storite na dva načina (za lastnike operacijskega sistema Windows 7):
 • Odprite Moj računalnik. Z desno tipko miške kliknite prazen prostor in pojdite v Lastnosti. Tukaj na levi boste videli več predmetov, med katerimi boste našli pravo.
 • Pritisnite "Start", izberite "Control Panel". V oknu iščemo »Device Manager«.
 • Ko odprete meni, boste videli seznam vsega, kar je povezano z vašim računalnikom. Tukaj morate najti enoto "Video Adapterji". V sodobnih sistemih so običajno dve možnosti. Prva je vgrajena grafična kartica, ki je del vašega procesorja. Drugi je diskretni pospeševalnik. Lahko spremenite vsa imena. Oba modela nam bosta v prihodnosti koristila. Čeprav je prednost, seveda, za posodobitev voznika grafične kartice AMD Radeon HD 6670 ali model boste našli na seznamu.

  Različica

  Ali potrebujete posodobitev načeloma? Včasih se v sistemu pojavijo samodejni prenosi. Morda je računalnik sam naložil vse, kar je potrebno za delo. V vsakem primeru z desno miškino tipko kliknemo na grafično kartico in kliknemo »Lastnosti«. MiOdpre se novo okno, v katerem bomo odprli zavihek »Gonilnik«. V njem bo naveden datum razvoja in različica "drva za kurjavo".
  Domneva se, da če je datum najnovejših posodobitev več kot mesec dni, potem je vsekakor treba iskati, kje posodobiti gonilnike grafične kartice AMD Radeon TM R5.

  Nova različica AMD

  Na splošno je mehanizem posodobitev za vsakega proizvajalca praktično enak. Morate iti na uradno spletno stran in tam najti pravo kategorijo. Razvijalci ponujajo dva načina za namestitev "lesa".
  V prvem primeru boste morali prenesti poseben pripomoček, ki bo določil model in različico. Če ugotovi, da je posodobitev, vas bo pozvala, da jih prenesete. V drugem primeru lahko samostojno vnesete družino in model pospeševalnika. Ker smo v Upravitelju naprav prejeli potrebne informacije, lahko to storite na tak način. Samo poiščite želeno možnost na seznamu, določite operacijski sistem in ga prenesite.

  Nova različica Nvidia

  Če želite nadgraditi gonilnik grafične kartice AMD Radeon HD 6620G, obiščite uradno spletno stran proizvajalca. V primeru Nvidie bo morala storiti enako. Tokrat ni na voljo nobenih programov, ki jih prenesemo. Takoj morate izbrati vrsto izdelka, njegovo vrsto, družino. Nato podajte operacijski sistem in jezik.
  Po kliku na iskanje. Če vidimo, da nam je proizvajalec našel gonilnike, ki so se pojavili pred nekaj dnevi ali tedni, jih lahko prenesemo. Ko je datoteka prenesena, je dovolj, da zaženete namestitev in sledite navodilom.

  Intel Update

  Seveda, če bi lahko nadgradili gonilnike grafične kartice AMD Radeon HD 8670M, vam verjetno ne bo treba dotikati integriranega pospeševalnika. Ampak, če želite vse takoj, lahko poskusite obnoviti. Če želite to narediti, lahko namestite poseben pripomoček Intel Update Utility Installer, ga zaženite in bo vse naredil. Ko je optično branje končano, boste lahko prenesli razpoložljive datoteke.

  Sklepi

  Pri izboljšanju sistema ni nič zapletenega. Nekateri takoj konfigurirajo samodejno iskanje gonilnika in nadgradijo operacijski sistem. V tem primeru lahko spremljate nove elemente neposredno iz sistema Windows.
  Namestite lahko tudi programe po meri, ki sledijo celotnemu sistemu. V tem primeru bodo vsi novi gonilniki prispeli v računalnik in z vašim dovoljenjem za namestitev. Ko ljudje, ki niso vedeli, kako nadgraditi gonilnike za grafično kartico AMD Radeon in Nvidia, začnejo razumeti pomen in nujnost tega procesa, sistem postane sodobnejši. Imeli boste več priložnosti. To je še posebej pomembno za igralce, ki želijo povečati svojo igralno zmogljivost. Če povzamemo, je pomembno razumeti, da potrebujete le štiri korake: identifikacijo modela, prenos gonilnika s spletnega mesta, namestitev in ponovni zagon računalnika. Vse to vam ne bo vzelo časa. Toda rezultat je lahko utečen.

  Sorodne publikacije