SLR fotoaparat SLR A58: specifikacije, navodila, pregledi

Sony Alpha SLT A58 je digitalni SLR fotoaparat na vhodni ravni. Zamenjal je Sony A37 in A57, ko je proizvajalec začel zmanjševati linijo svojih kamer v letu 2013. Model je opremljen s 27 "nagibnim zaslonom in podpira snemanje videa v formatu 1080p. Začetna cena je 500.

Funkcionalnost

Sony SLT A58 ima številne razlike od svojega glavnega predhodnika A57, od katerih je glavni slikovni senzor. Senzor sestavljajo enaki osnovni elementi Exmor APS HD CMOS matrike, zdaj pa je njegova resolucija 201 Mp namesto 161. Opremljena je z BIONZ procesorjem, ki po mnenju proizvajalca selektivno prilagaja stopnjo zmanjševanja hrupa v celotni sliki, izboljša zmogljivost v območju od 100-16000 enot ISO. Sony SLT A58 ima 15-točkovni sistem AF s tremi prečni točkami za izboljšanje občutljivosti AF. Obstaja tudi nova tehnologija za zajem AF, ki deluje hitreje in natančneje.

Fotoaparat uporablja sistem SLT, v katerem fiksno pol-ogledalo nadomešča tradicionalni. Posledica tega je pomanjkanje optičnega iskala. Elektronski obiskovalec je ohranil ločljivost modela A57 na 144 milijonov slikovnih pik, vendar je bil zmanjšan na OLED tehnologijo za zmanjšanje porabe energije. Iskalo zagotavlja 100% vidno polje, ki ga analogi ne morejo ponuditi.
Če imate raje LCD zaslon, je treba upoštevati, da se je zmogljivost zaslona fotoaparata Sony SLT A58 v primerjavi z A57 poslabšala. Njegovavelikosti po diagonali so se zmanjšale s 3 na 27 palcev, resolucija - od 921 tisoč do 460 tisoč točk. Še ena prednost tehnologije SLT je hiter hitri posnetek. Kamera ponuja impresivno hitrost 8 fps, čeprav v načinu obrezovanja uporablja majhen del senzorja. V polni resoluciji mora biti zadovoljen s 5 k /s. Zanimiva lastnost je tehnologija samodejnega obrezovanja predmeta, ki je dopolnila portretno avtocadiranje prejšnjega modela. Fotoaparat oceni vse objekte scene, nato sledi, oblikuje in reže posnetek, da ustvari "profesionalno izdelano kompozicijo", nato pa se poveča do polne velikosti s tehnologijo Sony z visoko ločljivostjo.

Oblika in kakovost izdelave

Sony SLT A58 je prevzel številne funkcije svojega predhodnika A57. Kamera ima odličen oprijem z vdolbinami za srednje in anonimne prste. Krmilni elementi so nameščeni po vsem telesu za hiter dostop do osnovnih nastavitev, kot so občutljivost ISO, hitrost zaklopa in nadzor AF. Poleg neposrednega krmiljenja obstaja tudi direktna tipka Fn. Ohišje je narejeno predvsem iz plastike, toda gumiranega ročaja, ki zagotavlja dodatno zajemanje zanesljivosti. Sklop je trden, tudi če materialu telesa primanjkuje togosti modelov iz magnezijeve zlitine. Edini problem, povezan s tem, je vgradnja leče. Torej, ki pogosto uporablja izmenično optiko, je treba dvakrat premisliti, ker se plastični deli neizogibno izrabijo bolj kovinsko.

Vrata in napajanje

Leva plošča kamere se nahajaHDMI izhod, ki omogoča priključitev fotoaparata na HDTV (kabel ni vključen), multi-vmesnik in priključek za zunanji mikrofon. Vsa vrata so zaščitena z istim gumijastim ventilom, skupaj z vhodom napajalnika. Dva delno utopljena ušesa na straneh telesa so namenjena za pritrditev traku. Spodnji del fotoaparata ima skupno pomnilniško kartico ali kartico SD za snemanje slik, litij-ionsko baterijo, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo baterije in omogoča snemanje 690 posnetkov z iskalom ali 700 v zaslonskem načinu ter kovinsko režo v sredino objektiva.
Vsebina paketa
Vključuje baterijo, napajalni kabel, polnilec, mikro USB kabel, bajonetni pokrov, naramni trak, navodila za uporabo Sony SLT A58 in optiko DT 18-55mm.

Performance

Tehnologija SLT naj bi zagotovila premoč nad enakovrednimi DSLR, ko gre za hitrost AF in neprekinjeno fotografiranje, vendar glede na te kazalnike kamera ne upravičuje pričakovanj. Čeprav se zdi, da je hitrost 8 k /s dovolj, se doseže le z bistvenim zmanjšanjem slike in le za serijo 19 okvirjev. V načinu JPEG fotoaparat s polno hitrostjo in polno ločljivostjo omogoča samo 10 sličic, v formatu RAW pa samo 6.

Performance AF pa je za fotoaparat tega razreda impresiven. Samodejno ostrenje deluje hitro in zahteva več časa le pri slabi svetlobi. Sistem ima dodatenPrednost uporabe polnega 15-točkovnega faznega AF pri zajemanju zaslona ali video snemanju, kjer se morajo tekmeci zanesti na počasnejšo kontrastno tehniko. Uporaba tehnologije SLT pomeni tudi, da je fotoaparat opremljen z elektronskim iskalom, ki zagotavlja 100% vidnega polja in prikazuje veliko število možnosti fotografiranja. Čeprav na splošno dobro deluje, je treba omeniti, da vsi deli slike svetlo osvetljenih in zatemnjenih območij ne morejo prenesti zaradi omejenega dinamičnega razpona.

Ergonomija

Fotoaparat je sorazmerno enostaven za uporabo in po potrebi ponuja številne nastavitve. Ena majhna pomanjkljivost pri snemanju v formatu RAW, kot v prejšnjih modelih Alpha, je omejitev uporabe v več načinih fotografiranja. Na primer, če želite posneti sliko z obdelavo slike, fotoaparat tega ne bo dovolil, zato se fotografija shrani v obliki JPEG.
Sony Alpha SLT A58 prikaže uporabniške ocene razočaranje. Zmanjšanje velikosti in ločljivosti predhodnika pomeni, da kamera zdaj zaostaja za svojimi tekmeci, kot sta Nikon D3200 in Canon EOS 650D. Poleg tega nova zasnova zank ne omogoča vrtenja zaslona pod enakimi koti kot pri modelu A57.

Kakovost slike

V skladu s pregledi uporabnikov je celoten Sony SLT A58 izdelal kakovostne fotografije. Sistem za uravnavanje beline zagotavlja stabilne rezultate in prijetne odtenke kože v širokem razponu svetlobnih pogojev. In če boste morali narediti spremembe, potem jeveliko prejšnjih naprav. Merjenje zaklopa in osvetlitve je prav tako precej zanesljivo in rahlo nagnjenost k zamika kamkorderja se enostavno popravi z izravnavo osvetlitve. Senzor slike z ločljivostjo 201 milijona slikovnih pik zagotavlja več podrobnosti kot konkurenčni SLR fotoaparati. Vendar pa je treba omeniti, da uporabniki za najboljše in jasne posnetke priporočajo zamenjavo kompletov Sony SLT A58 18-55mm. Stranski učinek z visoko ločljivostjo je, da pri visokih vrednostih ISO fotoaparat trpi zaradi hrupa, ki se na žalost pojavi pri A58. Slike so običajno prikrajšane za ovire z nizko občutljivostjo. Svetlost in barvni šum postanejo vidni pri ISO 1600. Z večjo občutljivostjo se popačenje povečuje in uporabniki ne priporočajo vzleta pri nastavitvah ISO nad 6400.

Prednosti in slabosti

Učinkovita zamenjava modelov A37 in A57, fotoaparat Sony je prinesel zmogljivost in funkcionalnost naprav srednjega razreda na trg vstopne ravni. Po ceni, ki je enaka ceni zelo funkcionalne kompaktne kamere RX100, je jasno, da so lastnosti modela A58 nekoliko nižje od dražjega predhodnika. Zaslon fotoaparata je manjši in ima nižjo ločljivost, serijsko fotografiranje je počasnejše in bolj omejeno, plastični bajonet namesto kovine. Kljub temu je iskalo OLED, slika senzorja z 20 milijoni slikovnih pik in priročen način zajemanja AF izboljšave, zaradi katerih je relativno poceni Sony SLT A58 ugoden nakup. Kot druge naprave s prosojnim ogledalom se kamera obrnepreprosta zasnova "od glave do hrbte", ki zagotavlja potrošniške lastnosti, ki so boljše od tradicionalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov po konkurenčnih cenah, ki jih Canon in Nikon zagotovo morata skrbeti. Elektronsko iskalo ima zadostno ločljivost in hitrost za zajemanje funkcij običajnega optičnega iskala, medtem ko kombinacija prosojnega ogledala in elektronskega vizirja omogoča hitro samodejno ostrenje za fotografiranje in fotografiranje ter 100% pokritost prizora, čeprav je hitrost posnetka počasna in bolj omejena. kot predhodni SLT fotoaparati. Kljub skoku s 16 na 20 MP kakovost slike ostaja odlična. Hrup ne ustreza ISO 3200 za slike JPEG, čeprav A58 uporablja agresiven sistem za preprečevanje hrupa, ki povzroči izgubo podrobnosti. Velike ustvarjalne zmožnosti fotoaparata, kot so HDR, optimizacija dinamičnega obsega, ustvarjalni slogi, inovativni panoramski pogledi in načini obdelave slik, vam pomagajo kar najbolje izkoristiti fotoaparat, še posebej pri fotografiranju stran od računalnika.

Sklep

Kamera zrcalnega fotoaparata Sony Alpha SLT A58 je v veliki meri ohranila zasnovo, funkcionalnost in zmogljivost svojega predhodnika ob agresivnem znižanju cen, ki ga lahko potrošniki samo pozdravijo. Znotraj modela lahko najdete nekaj poenostavitev, ki so vam omogočile, da znižate stroške, vendar je na splošno zelo dobra kamera z izmenljivim objektivom in privlačno ceno.

Sorodne publikacije