TV "Samsung" se ne vklopi, rdeča lučka utripa: možni vzroki in njihovo odpravljanje. Popravilo televizorjev Samsung

Kljub dejstvu, da vedno več ljudi uporablja računalniško tehnologijo v svojem življenju, televizorji zavzemajo svoje mesto v vsakem stanovanju. Danes trg predstavlja veliko število različnih proizvajalcev tega izdelka, najbolj priljubljena pa je Samsungova tehnologija. Kljub glasnemu imenu pa visoka kakovost in sodobna tehnologija naprave proizvajalca včasih začnejo delovati z napakami. Praviloma se ne razlikujejo bistveno od standardnih napak.


Na primer, nekateri se soočajo z dejstvom, da se televizor Samsung ne vklopi, rdeča lučka utripa, zaslon pa ostane temen. V tem primeru ne smete biti zaskrbljeni, ker je ta problem rešen.

Kaj storiti, če se televizor ne vklopi

Televizor lahko, tako kot katera koli druga zapletena strojna oprema, občasno odpove pri delu. V tem primeru praviloma ni razmerja do njegovega mandata. V nekaterih primerih, ko se televizor Samsung ne vklopi, utripa rdeča lučka ali pa monitor takoj izgine, težava se lahko skrije v napačnem vklopu releja ali drugih vozlišč. Takšne okvare so značilne za stare televizorje s cinekopi. Novejši modeli LCD se razlikujejo po kompleksnosti, oziroma je samopopravilo takih naprav zapleteno. Vendar je vse odvisno od tega, ali je prišlo do okvare strojne opremeali pa je uporabnik šel le z nastavitvami. Treba je omeniti, da lahko v nekaterih situacijah resnično odpravite težavo sami. Vendar pa v tem primeru morate biti prepričani v svoje znanje in ne tvegati znova. Prvič, poskusite ugotoviti, zakaj televizor Samsung ni vključen. Napaka se lahko manifestira drugače.


Zakaj LCD TV ni vključen

LCD zasloni so danes opremljeni s skoraj vsemi sodobnimi televizorji. Če se televizor Samsung ne vklopi, LED utripa ali ugasne nenehno, potem pa morate najprej paziti na nekatere najpogostejše znake okvare. Najpogosteje so povezani z okvaro daljinskega upravljalnika. Če se indikator sproži, je verjetno, da bo življenjska doba baterije prekoračena. Prav tako se ne sme sprožiti zaradi nepravilnega načina ali nepravilne uporabe podaljška. Tudi mnogi se soočajo s takšno težavo pri povezovanju računalnika s televizorjem.

Zakaj indikator utripa in TV ne deluje

Če rdeče, modre ali zelene žarnice dajejo "signale življenja", to pomeni, da stroj sam poskuša diagnosticirati vrsto okvare. Da bi ugotovili, kaj se je točno zgodilo s televizorjem, morate biti pozorni na število utripov indikatorja. Praviloma vsi samospoštljivi proizvajalci spremljajo svojo tehniko s podrobnimi navodili, ki označujejo to "morsejevo kodo". V nekaterih primerih se ta težava pojavi zaradi uporabnikanamesto računalniškega monitorja uporablja LCD TV. Če je v tem primeru računalnik v stanju mirovanja ali pa je sploh izklopljen, v tem primeru ne bo mogoče vklopiti daljinskega upravljalnika. V tem primeru mora rdeča lučka utripati nekaj sekund. Po tem pa izgine.
Da bi razumeli, da se televizor Samsung ne vklopi in rdeča lučka utripa, je dovolj, da ponovno omogočite računalnik ali, nasprotno, ga izklopite. Po tem naj TB začne normalno delovati.

Če indikator neprekinjeno sveti

Če se to zgodi, to na prvem mestu kaže, da krmilna enota ne prejme potrebne hrane. Običajno ta LCD televizor zavrača vklop z uporabo nadzorne plošče. V tem primeru je najpogosteje napaka v nadzorni plošči. Da bi rešili tak problem, je treba napravo razstaviti in paziti, da se kontakti niso oksidirali. Prav tako morate preveriti življenjsko dobo baterije. Radiator mora biti cel. Če je bil gumb na daljinskem upravljalniku napolnjen s sladko pijačo, je to lahko vzrok za okvaro. V tem primeru je dovolj, da počistite PU ali kupite novo krmilno enoto. Če se televizor Samsung ne vklopi in rdeča lučka utripa, morate napravo poskusiti vklopiti s tipkami za upravljanje, ki se nahajajo na strani ali na zadnji strani televizorja. Vendar ta metoda ne deluje vedno.

Če televizor ni vklopljenGumbi na plošči

V tem primeru obstajata dva možna razloga za napako. V prvem primeru bi lahko vgrajen varnostni sistem naprave deloval. To dokazuje dejstvo, da se naprava sploh ne vklopi ali vklopi le za nekaj sekund, potem pa se monitor ugasne. V tem primeru je verjeten vzrok problema padec napetosti ali oster izklop električne energije. V takih primerih televizor samodejno preklopi v način spanja. Za ponovno vzpostavitev normalnega delovanja TB priporočamo, da izvlečete vtič iz vtičnice za nekaj sekund in ga ponovno poskusite vklopiti. Če pride do takšnih izpadov električne energije z zavidljivo pravilnostjo, strokovnjaki priporočajo nakup neprekinjenega napajanja, omrežnega filtra ali posebnega regulatorja napetosti.
Vzrok takšne napake je lahko tudi neuspeli procesor ali kontrolna enota. V tem primeru poškodbe ne boste rešili sami, zato se boste morali obrniti na Samsungov servisni center za televizorje Samsung. Če je bila naprava kupljena pred kratkim, bi morala biti Samsungova uradna salonska storitev brezplačna.

Izbira pravilnega načina delovanja

V primeru, da se televizor Samsung ne vklopi in rdeča lučka utripa, lahko varno zavrnete izpad napajanja. Pogosto uporabniki preprosto izberejo napačen način delovanja naprave. Treba je upoštevati, da lahko vsaka moderna TV, opremljena z LCD monitorjem, deluje v več državah hkrati. Način lahkobiti: nadomestni, dvd ali igra. Zato je v tem primeru treba podrobno preučiti navodila določenega modela "Samsung" in določiti, kako preklopiti televizijo. Možno je, da naprava preprosto deluje v naslednjem načinu. V stanju spanja zaslon ugasne in svetlobni indikator še naprej gori z rdečo ali zeleno lučjo. Če želite popraviti situacijo, morate poskusiti različne načine. V nekaterih sodobnih modelih "Samsung" je poseben ključ, s klikom na katerega lahko določite trenutno stanje sistema. Prav tako je vredno preveriti priključke, ki so običajno nameščeni vtičniki iz igralnih konzol ali igralcev. Če je na napravi izbran način igre, vendar naprava ni priključena, se sam zaslon televizorja Samsung ne vklopi, čeprav lučka deluje. Vendar pa je vse prej kot vedno motno.

Če se televizor ne vklopi in LED ne sveti

V tem primeru obstaja veliko razlogov za težavo. Najpogostejši od teh je pomanjkanje napetosti v vtičnici. V tem primeru morate kupiti poseben tester ali izvijač z indikatorjem in preveriti napetost. Če ni res moč, potem je odgovor na vprašanje, zakaj Samsung TV ni vključen, očiten. V tem primeru je vredno poskusiti vklopiti in izklopiti elektriko v prostoru s ščitom. Če težava ni rešena, je priporočljivo, da se obrnete na elektriko. Drug pogost vzrok takšne okvare je poškodba podaljška (če se uporablja zPovezava TB). Če se stari televizor Samsung ne vklopi, se lahko varovalka preliva. Vendar pa so takšni problemi vezani izključno na modele kineskopov.
Poleg tega lahko odpove katera koli druga komponenta, ki je odgovorna za delovanje naprave. Zato v nekaterih primerih brez popravila storitev TV "Samsung" ne more storiti.

Tehnične težave

Najprej je treba razumeti, da so Samsungovi sodobni LCD televizorji zelo prefinjeni in jih skoraj ni mogoče popraviti. Ko pride do okvare strojne opreme, lahko v globini ohišja običajno slišite klik. Označuje, da je vgrajeni blokirni modul aktiviran in da je na nekaterih mestih prišlo do okvare. Če so takšne kapi dobro poslušane, se morate obrniti na strokovnjake.

Na koncu

Če je televizor Samsung odklopljen in ni vklopljen, je razlog za to vse, kar želite. Sodobnejši modeli so opremljeni z vgrajeno zaščito pred energijskimi skoki, vendar lahko starejše naprave ne uspejo, če je izpad električne energije oster. Poleg tega imajo novi televizorji veliko število nastavitev, ki jih je zelo enostavno izgubiti. In če je v hiši majhen otrok, bi se lahko "igral" z nadzorno ploščo in namestil zaklepni zaslon in tako naprej. Zato je priporočljivo podrobno preučiti navodila za napravo.

Sorodne publikacije