Osebni računalniki MSI. Značilnosti, pregledi

Gradivo bo posvečeno pregledu modelne palete MSI računalnikov, ki bodo popolnoma drugačne izvedbe in popolnoma drugačne tehnične specifikacije. Ta pregled bo potencialnemu kupcu omogočil, da izbere natančno sistemsko enoto, ki bo najbolje ustrezala njenim zahtevam.

Nettop

Netbooki - računalniki MSI in vsi drugi modeli te serije so namenjeni reševanju najpreprostejših nalog s pisarniško pristranskostjo. Kompaktna velikost ohišja ne dopušča, da bi v njem namestili visoko zmogljivo strojno opremo.


Kot primer navedite nettop Cubi N MS-B120. Temelji na mikroprocesorju Celeron N3060, ki vključuje le 2 fizični jedri. Pogostost njegovega delovanja je v razponu od 16 do 248 GHz. Število nameščenih OPERATING pomnilnikov je 2 GB. Video podsistem HDGraphics je vgrajen v CPU. Trdi disk ima zmogljivost 250 GB. Vse te specifikacije so dovolj za reševanje pisarniških nalog. Stroški takega računalnika v tem trenutku je enaka 10 -11 tisoč rubljev. Dostopna cena za takšen računalnik.

Prenosni računalnik s posebno zmogljivostjo

Prenosni računalnik tega proizvajalca je v vsaki niši tega trga. Toda ločeno na tem ozadju so visoko zmogljivi igralniški prenosniki. Imajo resnično uravnotežene parametre, ki zagotavljajo uvedbo katere koli sodobne igrače. In z najvišjo stopnjo kakovosti. Oglejmo si mobilne igralne računalnike na primeru prenosnega računalnika MSI GP62M-7RDX. Temelji na njemvisoko zmogljiv mikroprocesor Core i7 z oznako 7700HQ. Njegov polprevodniški kristal obsega 4 realna jedra in 8 logičnih, programskih tokov. Urna frekvenca te CPE je lahko v območju od 28 do 38 GHz.


diagonala zaslona je 156 ", slika pa se oddaja v formatu 1920 X 1080. Kot grafični podsistem je GeForce 1050 z 2 GB RAM-a. Prostornina pomnilnika OPERATIVE je 8 GB, in Vgrajeni trdi disk ima kapaciteto 1 TB, tehnični parametri, podani v tem materialu, zadostujejo za zagon najsodobnejših igrač, da ne omenjamo enostavnejših vsakodnevnih opravil, cena tega prenosnika pa je 70000 rubljev.

Monoblock in performance

] Skoraj vsak sodoben računalnik je monoblok MSI je računalniški sistem za igre na srečo, ko gledamo na WindTop AG270, označen z 2QC 3K-002EU, kot v primeru prej pregledanega prenosnika, temelji pa tudi na družini i7 čipov s 4 resničnimi moduli in 8 programskimi tokovi, svoj model 4870HQ, njegovo frekvenčno območje omejen na 25 - 37 GHz. Skupni RAM tega računalnika je 16 GB, diskovni podsistem pa vključuje tudi 128 GB SSD in 2 TB trdi disk. Prvi se uporablja za namestitev sistemske programske opreme in najbolj iskanih igrač. Drugi pa omogoča ne le namestitev različnih programov, ampak tudi shranjevanje osebnih podatkov uporabnika. GeForce GTX970M deluje kot grafični pospeševalnik. Zmogljivost video pufra je 6 GB. Diagonalni zaslon tegaRačunalniška naprava je 27 "in je sposobna prikazati sliko v formatu 2 K.
Cena takega računalnika je približno 140.000 rubljev, vendar imajo njegovi parametri veliko zalogo zmogljivosti in takšen računalnik bo zagotovo pomemben za naslednja tri leta.

Sistemska enota

Upoštevati je treba tudi igralne modele računalnikov MSI Nightblade. Vse imajo odlične lastnosti in so sposobne delati s katero koli programsko opremo. Poleg tega so v ekskluzivni izvedbi in izstopajo v svojem elegantnem dizajnu v ozadju drugih konkurenčnih rešitev. Za primer upoštevajte MSI računalnik linije Nightblade z oznako MI2. Hkrati morate omeniti pogumni eksperiment razvijalca. Primer tega računalnika je manjši, nameščena je microATX kartica z zmanjšano obliko. V tem primeru se diskretni pospeševalnik nahaja vzporedno s celino in se s tem poveže s posebno zanko. Računalniško srce te sistemske enote je serija CPE i5 z indeksom 6400. Sestavlja jo 4 realna jedra in enako število logičnih niti. Njegovo frekvenčno območje se lahko dinamično spreminja od 27 do 33 GHz. Kako grafični pospeševalnik uporablja GeForce GTX970 s 4 GB video pufrom. Zmogljivost pomnilnika OPERATIVE sistema je 8 GB, velikost pogona pa je 1 TB. Toda ločen pogon SSD ni vključen v ta računalnik. Stroški takšnega računalniškega sistema so 70.000 rubljev. Medtem ko je pomembno, vendar po 2 letih, se lahko stanje spremeni, in lastnik takega računalnika bo prisiljen prodati inkupite novega, ker je zastarel. Nadgradnjo te sistemske enote je praktično nemogoče.

Sklep

Kot del tega pregleda so bili obravnavani različni računalniki MSI. Seveda je ta proizvajalec specializiran za proizvodnjo visoko zmogljivih igralnih sistemov z ustreznimi oblikovalskimi in strojnimi lastnostmi. Toda v modelni liniji, če želite, lahko najdete in pisarniške računalnike z ustrezno ceno in parametri.

Sorodne publikacije