Renault Master: pregledi, opis, specifikacije. Renault Master

"Master" iz Renaulta je dokaj velika paleta tovornjakov in tovornjakov z manjšo tonažo. Ta avto je zelo znan v evropskih državah, vključno z Združenim kraljestvom. Tudi ti avtomobili so znani pod znamkami Opel Movano. Vendar so model v celoti razvili francoski inženirji. Poglejmo, kaj je to za avtomobile in analiziramo, kakšne povratne informacije o Renault Master pustijo lastnikom.

Na kratko o avtomobilih

Ta model je dober, saj ga je mogoče uporabiti za opravljanje različnih nalog. Za vsa časa, družba proizvaja "Master" v več telesih - obstajajo različice, namenjene za prevoz blaga, prevoz potnikov, prav tako so bili samo šasija. Posebej priljubljen je bil kombi Renault van Truck. Razlika med temi modeli je v tem, da vam prtljažnik omogoča shranjevanje veliko uporabnega tovora.


Prva generacija "Mastera"

Ta različica Renaulta je bila razvita že več let. Prvi nastop je bil leta 1980. Sprva je bila ta sprememba opremljena z dizelskim motorjem Fiat-Sofim. Njegov volumen je bil 24 litrov. Naslednji v vrsti motorjev dodal še eno - to je 21-litrska enota. Od leta 1984 je proizvajalec začel opremljati model z bencinskimi motorji. To so motorji velikosti 2 in 22 litrov.
Med značilnostmi, ki so bile v prvi generaciji, - edinstvene ročaje na vratih. V svoji okrogli obliki so se razlikovali - na Fiat Ritmu so bili vidni isti peresa. Stranska vrata so imela drsno konstrukcijo. Potem je bila pravica do tega modelapreneseno na podjetje "Opel". Vprašanje je bilo organizirano na Renaultovih proizvodnih lokacijah, potem pa je bilo premaknjeno v SoVab. Zasnova Renault Mastera je bila navdušujoča tudi za komercialno vozilo. Oblike in linije telesa so bile nerodne, luči so bile pravokotne, maska ​​hladilnika pa je imela klasičen klasičen videz. Avto sploh ni bil estetski.

Povpraševanje po avtomobilu je bilo nizko, kasneje pa so potrošniki začeli pridobivati ​​pozornost vagonov. Dodatna prednost teh sprememb je precej ugleden ladja za razsuti tovor za odlaganje tovora. Avtomobili so bili namenjeni za komercialno obratovanje, potrošniku pa je bilo všeč veliko prtljažnega prostora. Toda kljub temu je debitantska verzija izgubila podobne avtomobile iz Fiata.

Druga generacija

Bilo je leta 1997, v Franciji pa je bil v drugi različici predstavljen Renault Master. Leto kasneje je bil priznan kot najboljši tovornjak leta. Avto je dobil prvotni videz in glavne značilnosti, s katerimi je danes prepoznan.
Druga različica je postala veliko bolj privlačna, videz pa je bil zelo podoben evropskemu. Na sprednji strani je bil velik odbijač z žarometi za meglo. Pokrov motorja ima bolj zaokrožene črte, luči so zdaj večje in emblem razdeli masko hladilnika na pol. Zbirka je bila ustanovljena v severovzhodnem delu Francije. Treba je povedati, da je bila kakovost montaže na visoki ravni. To se večkrat potrdi s pregledi. Obseg motorjev se je povečal - da, dodan je bil dizelagregati G-Type, YD, Sofin 8140. Pri prenosnem sistemu je bil nameščen 5-stopenjski ročni menjalnik. Obstajal je tudi šeststopenjski MKPP.
Leta 2003 je bil model podvržen globalnemu ponovnemu urejanju. Posledično se je konstrukcija karoserije bistveno izboljšala. Njeni orisi so postali mehkejši, žarometi so se povečali. Model je postal zelo podoben Renault Trafficu.

Tretja različica

Ta model je svet pokazal leta 2010. Sproščen je bil takoj pod več imeni. Oblikovanje je bilo resno popravljeno. Odličen je bil po glavni optiki in razkošnem odbijaču. Sprednji del se odlikuje po prisotnosti jasnih linij. Zunanjost avtomobila je postala bolj zanesljiva in trdna. Skupne dimenzije so se povečale - to je povzročilo povečanje uporabne prostornine na 141 m 3. Pragovi so optimizirani na poseben način, da je nakladanje in razkladanje lažje in bolj priročno. Kot je za motorje, vključuje enote z zmogljivostjo približno 100-150 konjskih moči.
Leta 2016 je bila predstavljena posebna različica novega Renault Master, opremljenega z večjim zračnim prostorom, zaščito dna in diferenciala. Kasneje so francoski razvijalci pokazali različico s štirikolesnim pogonom. Zdaj je avto zelo priljubljen na številnih različnih področjih poslovanja. Posebej priljubljen "Renault Master" kombi.

Splošne mere, zračnost

Da bi povečali funkcionalnost karoserije, so inženirji predstavili več različic teles, ki se razlikujejo po dolžini in višini. Na voljo je bilo tudi več možnosti za postavitev predelnih stenkaroserija

Različica s kratkim dnom je bila 5048 mm dolga in 2070 mm široka, višina te spremembe pa je bila od 2290 do 2307 milimetrov. Odobritev je bila za katero koli različico nespremenjena in je bila 185 milimetrov. V pregledih "Renault Master" lastniki navajajo, da je za večino nalog dovolj prostora.
Povprečen avtomobil dolžine 6198 mm in modeli z dolgo osnovo so imeli dolžino 6848 mm. Poleg tega je bila dolžina medosne razdalje od 3182 do 4332 milimetrov. Polmer obračanja je od 125 do 157 m. Maksimalna nosilnost, odvisno od karoserije Renault Master, se lahko giblje od 909 do 1609 kilogramov. Skupna obtežena teža je bila od 2800 do 4500 kg, prostornina prtljažnega prostora pa je znašala od 7800 do 15800 litrov.

Notranjost

V gospodarskem vozilu notranjost ni najpomembnejša, toda tukaj je vse skrbno premišljeno. Voznik v kabini bo zelo udoben. Obstaja veliko različnih predelkov za malenkosti, obstajajo skladiščni prostori za hrano, pa tudi dokumentacija.
Avto odlikuje odlična vidljivost skozi vse steklo. Volan lahko nastavite po višini - lahko izberete najbolj optimalen položaj. Vsi sestavni deli "Renault Master" so opremljeni s krmilnim ojačevalnikom - za njegovo upravljanje ni potrebno nobenega napora.
O stolih je treba povedati - voznikov sedež je narejen tako, da zmanjša nihanja in različne vibracije, ne glede na težo voznika. Prehajanje na avto leži policist, ne morete nitičutite to. Tudi v enostavnem kompletu je stol nastavljiv po višini.

Motorna enota

Vsaka različica je opremljena z 23-litrskim dizelskim motorjem. Na voljo so trije motorji z zmogljivostjo od 100 do 150 konjskih moči. Ti motorji so logično nadaljevanje razvoja Nissana. Ti motorji so nameščeni samo na tovornih modelih. Vsaka različica motorja Renault Master ima razumne stroške in izpolnjuje okoljske zahteve (v tem primeru Euro 4). Obstajajo modeli z "Commodity Rail", in tudi brez takih. Vsi motorji so vgrajeni, štirivaljni. Motor s 100 KM ima navor 248 Nm. Različica za 125 sil se razlikuje od momenta pri 310 Nm. Izvedba 150 sil ima navor 350 Nm.

Karoserija

Hkrati je na teh avtomobilih praktičen in kakovosten. Obstaja velika okrasna maska, ki avtomobilu doda še malo originalnosti. Zaščitni elementi na straneh in velik odbijač spredaj povečujejo varnost.
Francoski sklop je jamstvo, da je vsak vozel in element v tem avtomobilu visoke kakovosti. Stroški delovanja so presenetljivo majhni. Viri telesa so dovolj veliki.

Vzmetenje

Osnova konstrukcije sprednjega vzmetenja je reaktivna sila, ki povezuje dva vzvoda. Ta shema vam omogoča natančen nadzor nad vozilom na mokrih površinah. Sam tip sprednjega vzmetenja je neodvisen.
Najnovejša generacija avtomobilov ima vgrajeno vzmetenje in šasijo, za katere je značilna visoka zmogljivost glede stabilnosti menjalnega tečaja. Dodatna kontrolaVodljivost na katerem koli pokrovu je lahko posledica široke proge. Vzmetenje deluje tako, da njegova stabilnost ni odvisna od obremenitve avtomobila. Zadnja vožnja je vzdolžni vzvod.

Zavorni sistem

Francozi uporabljajo klasične zavore. Spredaj - disk prezračen, od zadaj - tudi disk, vendar brez prezračevanja. V pregledih lastnikov "Renault Master" pišejo o dobrem delovanju teh zavor v avtomobilu.

Prenos

Na domačem trgu so na voljo spremembe, tako spredaj kot zadaj. Kot kontrolno točko proizvajalec ponuja mehanski 6-stopenjski ročni menjalnik. Značilnost kontrolne točke tretje generacije - v majhnem toku vzvoda, majhen hrup. To potrjujejo povratne informacije o "Renault Master" - na teh strojih je zgrajena celotna transportna mreža kurirskih pošiljk v Evropi.

Zaključek

Torej smo ugotovili, kakšne so tehnične značilnosti "Renault Mastera", in pregledali so bili tudi pregledi. Kot lahko vidite, je avto zelo zanesljiv in nezahteven v prometu. To je vsekakor vredno preučiti, če boste morali kupiti gospodarskih vozil.

Sorodne publikacije