Renault Twizy - električni mestni avtomobil: specifikacije, pregledi

Ta ultra-kompaktni električni avtomobil, ki je bil lansiran leta 2012, lahko brez težav rešuje vse prometne težave v gosto naseljenih mestih. Za razliko od kakršnega koli drugega videza tega "baby" in odličnih dinamičnih lastnosti je Renault Twizy zelo okreten in viden vsem, tudi na najožjih mestih. Spoznajmo ta zanimiv primer bližje. Škoda, da ta superkompaktni avtomobil ne bo prispel v Rusijo. Uspešno se prodaja v Evropi, vendar le v južnih regijah in krajih. V Moskvi bi se strinjal z mnogimi.

Prvi vtis

Renault Twizy je ena prvih velikih serij električnih avtomobilov znanega francoskega proizvajalca. V oči naenkrat avto hiti v nenavadno in precej domiseln, netipičen za mnoge, izgleda. Vrata se vzpenjajo, ne odpirajo, kot običajno.

Telo je zelo kompaktno - dolžina je samo 234 cm, po širini pa je ta 124 cm. Vsak, ki je prvič videl ta mini-avto, je bil prepričan, da so ga Francozi naredili za enega potnika. Ampak to ni tako. Razdalja 124 cm bi morala zadostovati za dve osebi. Če želite upravljati ta avto, morate imeti v vozniškem dovoljenju odprto kategorijo "B". Toda v seriji je mlajši brat električnega avtomobila z manj moči, za nadzor nad tem, katere pravice niso potrebne. Kar je tako neverjetno, so kolesa. Z telesom te velikosti izgledajo preprosto ogromno, čeprav je njihov premer le 15 palcev. Od funkcij, ki jih lahkoosvetlite ogledalo Ogrevani so. V zvezi s predpisi pa so se Francozi odločili rešiti. Vse nastavitve so popolnoma mehanske. Še več - za prilagoditev ogledala inženirji niso predvideli nobenih peresa. Prsti morate pritisniti v smeri, v kateri želite obrniti ogledalo. To je nerodno, vendar ni preprost avto, zato se morate odločiti. Kolesa se vrtijo na račun pogonske enote, katere moč je 5 ali 17 konjskih moči. Tukaj je treba povedati, da je to mestno vozilo, zasnovano za civilizirano Evropo. Evropejci so zelo zaskrbljeni zaradi varnosti v cestnem prometu in so pripravljeni sprejeti kakršne koli omejitve hitrosti.

Videz

To je morda najbolj zanimivo. Sprednji del je poudarjen z dvema okroglima žarometa za oči. Med njimi je kromiran logotip. Vetrobransko steklo majhnih velikosti očisti le en hišnik. Spredaj je majhna loputa. Pod njim je rezervoar, kamor se nalije tekočina za brisalce. Obstaja tudi kabel z običajnim vtičem za gospodinjsko vtičnico.
Pri vseh sodobnih gospodinjskih aparatih so enake vilice. Vrata tega električnega avtomobila so zelo nenavadna, tudi za Evropejce. Odprejo se kot dirkalni avto. Če želite to narediti, morate v kabini pritisniti posebno pero (na vratih ni običajnih elementov).

Salon

Notranjost je zelo asketska. S skrbno študijo salona se zdi, da je najdražja - to je krmilo. Res je eleganten. Toda ta "Renault" bi lahko storilnekaj bolj zanimivega in bogatejšega. Revščina salona nekaj spominja na ukrajinski ZAZ "Tavriya" - je skoraj enako, vendar bolj prostorno, pravijo motoristi. Salon je pobarvan v modri barvi. Ta francoski avtomobilski proizvajalec poudarja, da je vozilo čim bolj ekološko.
Med značilnostmi je digitalna plošča. Toda snemalnika v avtu ni mogoče iskati - ni ga tam. Francozi menijo, da evropski avtomobilist ne posluša glasbe. Tako varnejše.

Krmilni elementi

Pod nogami - dve pedali. To je plin in zavora. Obstaja tudi ročica parkirne zavore. Treba ga je potegniti v smeri samega sebe. Ena zanimiva opomba: parkirna zavora popolnoma blokira vozilo, dokler voznik ponovno ne vstavi ključa v ključavnico za vžig. Renault Twizy nima oken, vrata pa se z ulice zelo enostavno odprejo. Zato je ta možnost zelo pomembna. In vam ni treba misliti, da avtomobili v Evropi niso ukradeni, - statistični podatki pravijo nasprotno. Na desni strani volana je krmilna ročica za hišnika in za ogrevanje stekla. Voznik ga bo morda potreboval med dežjem. Nato steklo ne izsuši. Levo od volana so krmilniki za svetlobne naprave, kot tudi stikalo, ki je odgovorno za zvočne signale, vključno s posebnimi signali. Zakaj ga potrebujete? Dejstvo, da je avto med vožnjo popolnoma tiho, in ustvarjalci so mislili, da ga bodo z vključenimi zvočnimi pešci lahko slišali. Na voljo je tudi gumb za vklop signala za zaustavitev v sili in prestavno ročico. Na voljo sta avto in armaturna plošča,ali natančneje, glavni zaslon prikazuje prenos, stanje baterije, trenutno hitrost, razdaljo do polnjenja in trenutni čas.


Dispensers

Na desni strani je majhen predal za rokavice - obstaja priročnik za Renault Twizy. Pregled notranjosti in možnosti na njem se lahko zaključi. Nič ni bolj zanimivega. Mimogrede, "škatlo za rokavice" lahko enostavno blokirate s pomočjo ključa. V Evropi ne samo kradejo avtomobile, ampak, kot v Rusiji, kradejo stvari. Na levi je tudi majhna škatla, v njej pa je 12V vžigalnik za polnjenje pripomočkov. Vendar ne pozabite, da to ne bo najbolje vplivalo na baterijo.

Sedeži

Voznikov stol, presenetljivo trden in gumijast, ali kaj podobnega. Na njem je zelo težko sedeti dolgo. Toda to je mestni avto, pravijo proizvajalci, - avtomobil ni namenjen za dolga potovanja. In to je dejstvo. Kar se tiče zadnje vrste, mora biti potnik zadaj veliko slabši od voznika.
Potnik vstopi v plastično škatlo. Če želite udobno sedeti v tem kompaktnem avtomobilu od zadaj, morate raztegniti noge, tako da lahko objamejo voznikov fotelj. In zadaj - samo plastika in nič drugega. Edina mehka stvar je sedež. Pristanek je nekaj podobnega motociklu. Samo ne spuščajte nog. Zadnji potnik bo videl vzglavnik sprednjega sedeža in nič drugega. Zdaj spet o voznikovem sedežu. Obstaja običajno in poznano avtomobilsko kolo z logotipom podjetja. Fotelj, zahvaljujoč razvijalcem, ima dve prilagoditvi - naprej in nazaj. To je storjenov notranjosti avtomobila je bilo vsaj malo udobno. Izhod iz salona tega mikroautoa je primeren v vseh pogojih. Vertikalno odpiranje vrat zagotavlja veliko možnosti na tesnih parkiriščih in v težkih mestih.

600 delov: sama zanesljivost

Toda to je že zelo praktično. Inženirji, ki so delali na izdelavi mini električnega avtomobila, so resno povedali, da je pri oblikovanju avtomobila le 600 delov, ki se lahko obrabijo ali drgnejo. To je približno enako kot v GBC katerega koli bencinskega avtomobila. Pogosta potovanja v TU, ki so tako naklonjena lastnikom avtomobilov, ne zahtevajo Renault Twizy. Stroj sploh ne potrebuje resnega vzdrževanja.
Ta električni avtomobil se je rodil v glavi razvijalcev z enim samim namenom - samo za vožnjo. Hkrati pa vozi električni avtomobil po zelo praktični hitrosti - ne tako kot v Moskvi. Povprečna hitrost v središču Moskve ne presega 20 km /h. Namesto tega je to samo kolo, na Twitterju pa nekoliko bolj udobno. Najresnejši motor serije Urban 80 proizvaja le 57 Nm navora. Vendar pa so dostopne iz nič. Zato, pri teži 300 kg, skupaj z voznikom in sovoznikom, kot tudi baterijo, lahko avtomobil pospeši precej živahno. Približno enako kot trolejbusi.

O motorju

In zdaj najbolj zanimivo o Renault Twizy - tehnične lastnosti. Točneje pa informacije o motorjih. Avto je opremljen z asinhronim elektromotorjem 3CG. Njena moč je 11 konjskih moči. Obstajajo tudi druge vrste motorjev.
Litij-ionska baterija skladišči količino energije, ki je dovolj za 100 kmkilometrine Hkrati lahko polnite baterijo kjerkoli, kar je najpomembnejše, obstajajo gospodinjske vtičnice. Postopek polnega polnjenja traja približno tri ure.

Preskusna vožnja

Trenutek zagona se ne sliši - ušesa se čutijo le kot brenčanje motorja. Obseg zvoka je zelo odvisen od tega, kako voznik pritisne na pedal. Teža avtomobila je majhna, zato se električni avtomobil Renault Twizy hitro nagiba. Pri vožnji se zdi, da to ni avto, ampak skuter. Lahko prodrejo vse razpoke na cesti. Vožnja tega avtomobila ni lahka. Ni ojačevalnika zavore, hidravličnega ali električnega krmiljenja. In na te stvari bi lahko zaprli oči, če ne en velik "ampak" - to je vzmetenje. Je preveč toga in s plastičnimi sedeži, brez oblazinjenja, dobesedno zlomi hrbet. Toda cesta, ki jo avto ohranja v zavojih. To je nenavaden in zelo zanimiv predlog za vse tiste, ki nenehno potujejo po določeni poti in ne živijo v Rusiji. Tukaj je Renault Twizy. Testni avtomobili so na voljo v Nemčiji in Evropi. Nenadoma nekdo želi poskusiti električni avto v akciji.

Cene in pregledi

V Evropi proizvajalci avtomobilov ne prodajajo električnih avtomobilov s silo. Zavedajo se, da za te stroje doslej ni bilo vseh potrebnih infrastrukturnih objektov. Toda osebni električni promet se še vedno prodaja.
V Nemčiji je 2708 ljudi že kupilo Renault Twizy. Stroški lastništva v smislu rubljev so od 440 tisoč rubljev (vendar je to cena neočiščenega avtomobila). V Evropi je električni avtomobilje na voljo po ceni sedem tisoč evrov, kar je precej poceni v primerjavi z istim "Smart" od znane nemške družbe. Za francoski mestni avto je veliko prednosti, tudi če zavržete ekstra asketizem in pomanjkanje udobja. Je ekološko, preprosto, vozi se na poceni gorivo. Zanesljivost je tudi dovolj visoka. Širina karoserije je le 119 m. In to je všeč lastnikom Renault Twizy. Mnenja o mini avtomobilih so samo pozitivna, čeprav Rusija tega ni razumela. Tako smo ugotovili, kaj električni avtomobil načrtuje, notranje in tehnične lastnosti.

Sorodne publikacije