Stabilizatorji "Teplocom": pregled, značilnosti, pregledi

Regulatorji napetosti "Teplocom" so bili razviti za preprečevanje težav z nestabilnostjo oskrbe z električno energijo v električnih omrežjih. Proizvajalec je rusko gospodarstvo z istim imenom - "Teplocom". Združenje se ukvarja s proizvodnjo opreme za nadzor stroškov toplote, plina in vode. "Teplocom" rešuje problem varčevanja z energijo: od načrtovanja in proizvodnje opreme do energetskih pregledov in avtomatizacije procesov pri uporabi energetskih virov. V zvezi s tem je ena od obetajočih usmeritev dejavnosti gospodarstva sprostitev stabilizatorjev kotlov.

Stabilizatorji napetosti

Naprave za izravnavo napetosti serije "Teplocom" so namenjene stabilizaciji in izboljšanju kakovosti električnega napajanja. Enofazni stabilizatorji za ogrevalne sisteme se lahko nahajajo na različnih objektih: v bivalnih prostorih, stanovanjih, hišah, pisarnah, podjetjih in ustanovah za industrijsko uporabo. Med izdelavo naprave so razvijalci upoštevali značilnosti električnih omrežij in regulativne zahteve ogrevalne opreme glede kakovosti električne napetosti.


Stabilizator "Teplocom" se lahko uporabi za izenačitev električnega napajanja električnih naprav s skupno absorbirano močjo največ 800 VA. Regulatorji napetosti "Teplocom" so izdelani v hermetičnem ohišju, ki je predvideno za 24 urizkoriščanje, tudi na odprtem prostoru.

Značilnosti aparata

Naprave "Teplocom" omogočajo izenačenje napetosti na izhodu v območju 220 V (± 5%) pri napajanju zunanje električne napetosti od 135 do 270 V. Če izhodna napetost preseže dovoljene meje, se v takem primeru v napravah uvede avtomatski varnostni sistem. Ko se napajanje vrne na območje omejitev obratovanja, naprave zagotovijo funkcijo samodejnega vklopa naprave. Stabilizatorji "Teplocom" so opremljeni z dodatnimi zaščitami, ki zagotavljajo ohranjanje stabilizacijskih naprav in obremenitev, povezanih z njimi, od toka presežne obremenitve. Takšni zaščitni sistemi delujejo v načinu brez povezave in imajo največji hiter odziv na negativne dogodke.

V napravah za stabilizacijo električne napetosti so razvijalci energetskega holdinga "Teplocom" pri pregrevanju stabilizatorja namestili zaščitni sistem za izklop. Za udobje uporabnikov in obveščanje o spremljanju napetosti omrežja v napravi je prikazana vhodna in izhodna napetost.

Prednosti stabilizatorjev napetosti

Stabilizatorji "Teplocom" so razvili domači strokovnjaki za uporabo domačega potrošnika v omrežjih domačih napetosti. Zato imajo stabilizacijske naprave tega proizvajalca številne nedvomne prednosti med analogi. Naprave "Teplocom":
 • imajo posebno električno linijo naprav;
 • so povezani s preprostimi invarne načine;
 • ohišja so izdelana iz ognjevarnih materialov in imajo majhne splošne dimenzije;
 • opremljen z zaščitnim samodejnim izklopom v primeru izrednih razmer na omrežju;
 • je zaščita pred porušitvami, ki vplivajo na omrežne parametre;
 • vgrajena zaščita pred strelo;
 • Naprava je zasnovana tako, da upošteva ne le domače norme oskrbe z električno energijo, temveč tudi evropske;
 • ima veliko sredstvo preobremenitve v sredstvu.
 • Vzorčna vrstica

  Pri pregledu stabilizatorjev "Teplocom" je treba upoštevati naslednje: modelska paleta je predstavljena ne z zelo širokim obsegom, temveč s kakovostnimi napravami. TEPLOCOM ST-555 je namenjen regulaciji napetosti za plinski kotel. Ima nosilnost 555 VA, stabilizira napetost v območju od 145 do 260 Vt. Karakterizirana s polno močjo v celotnem območju omrežja, prisotnost mikroprocesorskega krmiljenja, avtomatsko varnostno izolacijo od omrežja v izrednih razmerah in naknadno samodejno preklapljanje, vizualno opozarjanje na izredne dogodke.
  Model stabilizatorja lahko uporabnika obvesti o napačnem faziranju pri priključitvi stroja na omrežje izmeničnega toka z indikacijo. Stabilizator je opremljen z digitalnim prikazom, ki prikazuje napetost v omrežju. Stabilizator "Teplocom" lahko v zaprtih prostorih deluje neprekinjeno. Montira se s pomočjo tritočkovne montaže na steno, opremljena pa je tudi s snemljivimnosilec za dodatno pritrditev. TEPLOCOM ST-1300 je edinstven ulični stabilizator. Primerna je za izravnavo napetosti pri delovanju s črpalkami za črpanje, črpalkami za črpanje odplak in odtočnih črpalk, struktur za zalivanje in drugo opremo, ki se nahaja v odprtem prostoru in ne presega 950 W porabe energije. Delovna temperatura okolice naprave od -40 ° C do + 50 ° C.

  Stabilizatorji za ogrevalne sisteme

  Številni modeli stabilizatorjev "Teplocom" so usmerjeni v delo s plinskimi kotli. Te naprave lahko delujejo z vsemi vrstami uvoženih in domačih stenskih in talnih kotlov, odvisno od dobave električne energije. Enostavna povezava omogoča namestitev stabilizatorjev na objekte brez nepotrebnih stroškov. Enofazne naprave za električno poravnavo so posebej zasnovane za zaščito ogrevalne opreme. Imajo najvišji možni odziv na spremembe v električnem toku in ne vplivajo na oskrbo napetostnih tokokrogov. Stabilizatorji za kotle serije "Teplocom" so bili preizkušeni za združljivost z delovanjem takšnih plinskih grelnikov, kot so Vaillant, Junkers, Thermona, Bosch, Buderus, Alphatherm in mnogi drugi. Te stabilizatorje predstavljajo modeli TEPLOCOM ST - 222/500/888.

  Recenzije

  V okviru številnih pregledov stabilizatorjev "Teplocom" lahko narišete značilnost: združuje vse te naprave, so preprosta povezava, majhnost, edinstveno mikroprocesorsko upravljanje, priročno inpremišljene oblike pritrditve, zaščitni mehanizem pred udarom strele in skladnost z deklariranimi tehničnimi lastnostmi.

  Sorodne publikacije