Kako pridobiti zvočni posnetek iz videa: nasveti za začetnike

Strinjam se, da je nekaj video posnetkov ali glasbenih posnetkov zelo všeč, vendar jih ne želite shraniti v računalnik na ta način, raje izberete samo zvočni posnetek za nadaljnje poslušanje. Enako lahko rečemo o zamenjavi zvoka v originalnem videu z lastno kompozicijo. Kako v teh primerih odstraniti zvočni posnetek iz videoposnetka ali ga zamenjati z drugim? Mnogi uporabniki ne razumejo zapletenosti takšnih operacij. Medtem pa lahko svetujete več preprostih načinov, ki so primerni za vse priložnosti in ne predstavljajo dela v razvoju.

Kako izvleči zvočni posnetek iz videa: najbolj primitivna metoda

Začnimo z najpreprostejšim. Verjetno veliko ljudi ve, da je mogoče vse medijske datoteke, avdio ali video, pretvoriti med njimi s posebnimi programi, imenovanimi pretvorniki. Poleg tega se taka dejanja lahko izvedejo, tako rekoč, v navzkrižnem načinu, pretvorba videa v avdio in obratno, in ne samo z uporabo video /video ali avdio /avdio formatov iste vrste). Tako se zvočni posnetek iz videoposnetka enostavno izvleče.


V vsakem primeru v pretvornik dodajte izhodno video datoteko in jo shranite kot eno datoteko v eno od priljubljenih avdio formatov kot končno datoteko. Pomanjkljivost te tehnike je, da vam vsi programi te vrste ne omogočajo, da izberete želene zvočne značilnosti izhoda in končno datoteko, ne glede na to, aliUporaba stisnjenega formata se lahko izkaže za prevelika.
Opomba: V tem pogledu je predvajalnik VLC v tem pogledu veliko bolj privlačen, pri čemer je mogoče najprej spremeniti video format na avdio.

Kako ločiti zvočni posnetek od videa v programih za urejanje filmov?

Izkazalo se je, da je veliko lažje uporabljati specializirane programe, ki so oblikovani za urejanje videa. Imajo zvočni posnetek, ki je prikazan na isti časovni premici, ki se uporablja za snemalno knjigo. Kako izvleči zvočno podlago iz videa z njihovo pomočjo? Če je treba zvok zamenjati, samo odstranite zvok in prilepite material. Če želite izvleči zvok, lahko izbrišete videoposnetek in datoteko shranite v pravilni obliki z uporabo funkcije za izvoz.


Nekateri programi (na primer program VirtualDub) imajo neposredno funkcijo shranjevanja zvočne datoteke (nekaj takega kot Save WAV). Končno datoteko lahko pretvorite v drugačno obliko, v samih programih pa lahko nastavite želeno obliko zvoka, tako da se potem ne ukvarjate z nepotrebnimi dodatnimi dejanji.

Pridobivanje zvoka v zvočnih urejevalnikih

Zdaj pa nekaj besed o tem, kako izvleči zvok iz videa na primeru uporabe zvočnih urednikov. Kljub temu, da so prvotno takšni programski paketi namenjeni izključno za obdelavo zvoka, skoraj vsi znani programi danes podpirajo urejanje videa vsaj na primitivni ravni. Kako izvlečem zvočni posnetek iz videoposnetka? Osnovno!
Na primer, v programuCool Edit Pro, ki je predhodnik enega najmočnejših in najbolj priljubljenih paketov sodobnosti Adobe autdition, iz menija datoteke, samo izberite "Extract Audio From Video" polje, v katerem odprete želeni video. Ko je zvočni posnetek prikazan v običajni valovni obliki, shranite datoteko v želeni obliki, tako da podate želeno umestitev.

Spletni viri

Na internetu lahko najdete veliko storitev, ki vsem brez izjeme ponujajo svoje storitve za ekstrahiranje zvoka iz videa. Poskusite lahko z določitvijo značilnosti zvočne datoteke na izhodu. Toda ob istem času, bodite pozorni na nekatere neprijetnosti, da je prenos izvirnega videa na vir lahko nastavite zelo resne omejitve glede velikosti. Poleg tega storitve še zdaleč niso vedno sposobne podpreti posebnih vhodnih ali izhodnih formatov. Da, in mnogi od teh virov običajno zahtevajo plačilo za kvalitativno preobrazbo (čeprav omejeno, vendar kljub temu). Namesto tega lahko v primeru priljubljenega gostovanja YouTube uporabite te vire. Na primer, na internetu lahko najdete številne portale, ki povezujejo YouTube z lastnimi storitvami, kar vam omogoča nalaganje datotek v računalnike v avdio formatu. Zvočni posnetek se bo izvajal, kot se zdaj pogosto imenuje "na letenje".

Kaj je bolje uporabiti?

Nazadnje, na podlagi zgoraj navedenega, je priporočljivo uporabiti video ali avdio urednike za ekstrahiranje zvoka iz videoposnetkov katere koli oblike, ki mu sledi ohranitev v avdio formatu, saj ukrepi vZelo preproste so, zato nastala datoteka ne bo primerljiva z izpisom. Poleg tega je mogoče natančno nastaviti želeno kakovost na izhodu. No, pretvorniki in spletne storitve se lahko uporabljajo v primerih, ko roka ni potrebna, ali pa uporabnik sam ne uspe opraviti nastavitev.

Sorodne publikacije