EPSON L110: visokokakovostni začetniški tiskalnik z integriranim sistemom HPC

Vgrajen brizgalni tiskalnik EPSON L110 je poceni, vendar zelo funkcionalen. Njegove zmogljivosti so dovolj za ustvarjanje majhne tovarne tiskalnikov tako doma kot v majhni pisarni. To je odličen tiskalnik, gre za jezik, ki sledi.

Segment

Segment proračunskih tiskalnikov je namenjen junaku tega pregleda. To dokazuje tako ceno kot tehnične specifikacije. Hkrati pa ima sistem NPCH, ta pomembna značilnost njegove prednosti ga razlikuje glede na konkurenčne rešitve. Zaradi takšne inženirske odločitve japonskega proizvajalca so njeni izdelki glede stroškov za potrošni material bolj ekonomični kot katera koli druga.


EPSON L110:
 • Navodila za uporabo sledijo naslednjemu seznamu za celotno nastavitev, razen tiskalnika samega.
 • Napajalni kabel.
 • Kupon za jamstvo.
 • Disk z aplikacijsko programsko opremo (gonilniki za Windows in MacOS).
 • 4 kartuše s črnilom.Prva stvar, ki očitno manjka na zgornjem seznamu, je kabel USB vmesnika, brez katerega ni mogoče uporabiti te naprave po namenu. Druga pomembna komponenta, ki zagotovo manjka, je gonilnik za operacijski sistem družine Linux. Posledično lahko pride do težav pri priključitvi tiskalnika na računalnik s takšno sistemsko programsko opremo. V ostalo je navedenopreden je celoten komplet precej tipičen in standarden.

  Tehnologija tiska. Barve

  Kot pri vseh drugih tiskalnikih tega podjetja, EPSON L110 uporablja jet tehnologijo za tiskanje izhodnih dokumentov. Ta naprava ima samo 4 kartuše s črnilom. Ena od njih je črna in se uporablja v enobarvnem načinu tiskanja. Preostale tri barve se uporabljajo za ustvarjanje barvne slike, v tem primeru je seznam barv naslednji: modra, rumena in vijolična.


  Vmesniki

  Za priključitev na računalnik EPSON L110 je namenjen samo en žični vmesnik. To je različica USB 2.0. Ker je ta vmesnik enoten, lahko ta proračunski tiskalnik brez težav priključite na vrata UBS-ovih različic 101.1 in celo 3.0. V prvih dveh primerih se bo hitrost tiskanja rahlo zmanjšala, v drugem pa se bo hitrost samih vrat samodejno zmanjšala. Slabosti v tem primeru vključujejo pomanjkanje Wi-Fi oddajnika in režo za namestitev pomnilniških kartic. Seveda bi takšne možnosti omogočile lažjo uporabo takšne naprave za tiskanje, vendar v tem primeru ni več del rešitev na začetni ravni. Zaradi tega so morali japonski inženirji zaradi stroškov žrtvovati funkcionalnost.

  Dovoljenje

  V skladu z zahtevano ločljivostjo 5760 x 1440 za liste papirja A4 ta tiskalnik ni slabši od tiskalnikov za fotografije. Toda kapljica 3 pikolitov vam ne omogoča, da bi dobili tako kakovostno in podrobno sliko, kot v dražjih napravah velikosti 15 slikovnih pik. Supoštevanje pozicioniranja tega tiskalnika kot rešitve za proračunski razred zahtevanega dovoljenja je dovolj za pridobitev dovolj kakovostnih odtisov.

  Velikost papirja. Hitrost

  A4 je največja velikost papirja, na katero lahko natisne tiskalnik L110. Povratne informacije lastnikov kažejo, da v tem primeru ni toge vezave na standardne velikosti. Dolžino in širino lista lahko nastavite v nastavitvah tiskalnika. Najmanjša vrednost gostote v tem primeru je 64 g /m 2 in zato ni dovoljeno tiskati na tiskalnik za "časopisni" papir, katerega gostota je bistveno nižja od te vrednosti. Največja vrednost gostote je 300 g /m 2. Izhodna hitrost A4 listov v enobarvnem načinu je 27 strani na minuto, barvna pa je 15. Če je izhod izdelan na fotografskem papirju velikosti 15 x 10, bo čas izhoda enega takega dokumenta enak 69 sekundam.

  User Reviews

  Večina uporabnikov označuje le pozitivno stran EPSON L110. Povratne informacije so poudarjene v njegovih močnih točkah: prisotnost SNRC, precej velika vrednost resolucije in odlična kakovost tiskanja. Slabosti vključujejo skromno opremo (pomanjkanje kabla za povezavo s sistemsko enoto PC in gonilniki za OS Linux). In če prva ni tako kritična in nakup takšne dodatne opreme ni tako težka, potem jo lahko drugi razume le dobro pripravljen uporabnik.

  Cena

  Staleži tega proračunskega tiskalnika se še vedno prodajajonapravo. Cena za to se začne z oznako 7500 rubljev. Glede na specifikacije in razpoložljivost prvega v sistemu NPC je to zelo, zelo demokratična cena, ki resnično ne pušča možnosti za njeno neposredno konkurenčno odločitev.

  Povzetek

  Velik vodilni tiskalnik v razredu z integriranim sistemom HPC in nizkimi stroški na natisnjeno stran je EPSON L110. V niši, je upravičeno izven konkurence, in bolje kot je lahko le svežih rešitev tega japonskega proizvajalca, kot je L120.

  Sorodne publikacije