Kakšno olje nalijemo v servo volan: nasveti in povratne informacije

Naprava za dvigovanje volana zdaj nikogar ne bo presenetila. To je zelo priročno, vožnja trdnih SUV ali tovornjak, za krmiljenje kolesa brez veliko truda. Da bi sistem deloval na vodno energijo visoke kakovosti in dolgo, je pomembno, da spremljamo vse njegove sestavne dele. V tem članku bomo govorili o komponenti hidravličnega sistema, kot je hidravlično olje ali tekočina za hidroelektrični ojačevalnik. Obravnavana bodo vprašanja v zvezi s sortami, možnostmi in metodami zamenjave GUR tekočin ter imenovanjem in ohranjanjem vseh njegovih lastnosti. Za začetek bomo opredelili samo tekočino. Kaj predstavlja in kaj mora storiti.

Opredelitev pojma hidravličnega olja

Kaj je hidravlična tekočina in katero olje vlije v krmilni ojačevalec? Prvič, to je tehnična tekočina. Njegove lastnosti se določijo na podlagi niza funkcij, ki jih mora imeti hidravlična tekočina:
 • prenos napora od volana do črpalke GUR in nato od črpalke do krmilnega mehanizma;
 • torna zaščita vseh elementov hidravličnega sistema za dvig tlaka;
 • odvajanje toplote ali termoregulacija aktuatorja krmilne naprave.
 • Na podlagi lastnosti vsako podjetje avtomobilov izbere svojo različico hidravlične tekočine. Že od tukaj postane jasno, da sorte hidravličnega olja ni dovolj.

  Kako deluje hidrostatični sistem

  Za boljše razumevanje koncepta hidravlične tekočine in katereolje nalijemo v krmilni ojačevalec, bomo analizirali, kako deluje celoten sistem. Elementi, ki so vključeni v hidravlični krmilni sistem, niso toliko:

 • GUR črpalka;
 • rezervoar za tekočino;
 • krmilna naprava;
 • povezovalne cevi in ​​cevi.
 • Glavni delovni element sistema je seveda krmilni ojačevalec ali preprosto GUR. Prav tisti, ki ustvarja pritisk v sistemu, ki se prenaša preko hidravlične tekočine skozi povezovalne cevi in ​​cevi do krmilnega mehanizma. Zaradi tega glavno delo na obračanju koles ne leži na voznikovi roki in volanu, ampak na sistemu pridobivanja. Pomembno je vedeti, da so cevi in ​​cevi, ki prihajajo iz GUR, pod visokim pritiskom in zahtevajo posebno pozornost. In ne bi jih smeli zamenjevati s "vrnitvijo", ki se vrača nazaj v rezervoar za tekočino.

  Različne tekočine za hidravlični sistem za dvigovanje

  Zelo pogosto na forumih lastnikov avtomobilov obstajajo teme z vprašanjem: "Kakšno olje je bolje vnesti v krmilni ojačevalec?" lastnosti in barvo. Vprašanje je zapleteno zaradi dejstva, da je v priročniku za uporabo nekaterih avtomobilov za zamenjavo tekočega GURA na voljo le originalno maslo, ki preprosto ni na voljo.
  Številna podjetja, ki proizvajajo tehnične tekočine, vedno ponujajo svojo analogno zamenjavo za prvotno komponento. Poleg tega obstajajo tako imenovane univerzalne tekočine za GUR, ki jih je mogoče uporabitiDodajte in zmešajte s katerim koli drugim. Kaj olje, da izpolnite servo volan "Solaris"? Podobna vprašanja lahko slišite v vsaki avtomobilski trgovini. Da bi odgovorili na ta in podobna vprašanja, razmislite o raznolikosti tekočin GUR.
  Najenostavnejša delitev hidravličnega olja je po barvah. Samo trije so:
 • rdeča;
 • rumena;
 • zelena.
 • Druga ločitev olj za GURA je osnova za sestavo:
 • mineralna;
 • sintetično.
 • In v tem in v drugih variantah so lahko prisotni različni dodatki, ki širijo spekter možnosti tehničnih tekočin.

  Pogoji uporabe hidravličnih tekočin

  Skupaj z vprašanjem: "Kakšno olje črpati v krmilnem ojačevalniku?" Vedno pravi drugo: "Kako pogosto ga morate spremeniti?" knjigo o avtu. Zelo pogosto avtomobilski proizvajalci, zlasti tuji avtomobili, priporočajo, da hidravličnega olja sploh ne menjate. Ob upoštevanju, da je vir njegove uporabe primerljiv s časom delovanja avtomobila. Toda za rusko realnost, kjer lahko avtomobil deluje dlje kot njegova življenjska doba, in kjer je možno, da v sistem ne vlije prvotne tekočine, je treba redno menjati olje v gurujih. Vsak proizvajalec neoriginalnega hidravličnega olja navede tudi pogostost zamenjave. In to je ponavadi obdobje 40-100 tisoč km. Nujno je, da se tekoča GURa spremeni, ko se pojavijo težave z delom sistema, kot tudi v primeru zamotnosti barve ali pojava vonja po gorenju. Vredno tudiNe pozabite, da imajo sintetične tekočine zavestno večje izkoriščanje.

  Značilnosti zamenjave olja v hidravličnem ojačevalniku

  Torej lahko neka vrsta olja napolni servo krmiljenje? Kaj avtomobilski proizvajalec priporoča za vaše vozilo. Če se je dogodek zgodil in ni prisotna nativna tekočina za GUR, jo je treba izbrati na podlagi obstoječih analogov.
  Pri delni zamenjavi ali dodajanju je pomembno zapomniti nekaj pravil:
 • Zelena tekočina ne moti drugih barv.
 • Rumeno olje se lahko doda rdečemu in obratno.
 • Mineralno in sintetično hidravlično olje, tudi če je iste barve, ni mogoče motiti.
 • Če ni posebnih navodil, je najbolje uporabiti hidravlično tekočino na mineralni osnovi. To bo znatno povečalo življenjsko dobo izdelkov iz gume, vključenih v sistem.
 • Kako zamenjati tekočino v hidroelektrarni

  Če je vprašanje: "Kakšno olje je potrebno za črpanje v krmilni ojačevalec?" Upoštevajte normalno popolno zamenjavo hidravlične tekočine.
  Za začetek se kolesa avtomobila objavijo za enostavno vrtenje volana brez zagona motorja. Ko ste odpahnili pokrov rezervoarja za tekoči GUR, iztisnite staro tekočino z brizgo. Po tem razstavite rezervoar in tanko cev ("vrnitev") spustite v predhodno kuhano posodo. Po obračanju volana iztisnite ostanke hidravličnega olja. Zdaj, skozi debelo cev, ki smo jo vzeli iz rezervoarja, začnemo politinova tekočina. To se opravi lepo in s tanko nitjo, tako da ima čas, da izstopi iz zraka. Gladko valjani volan, stiskanje iz ostankov zraka in počakajte, da "zavoj" ne bo šel novo svetlobo tekočino. Nato namestite rezervoar in cevi na njo in preverite tesnost.
  Maslo je še lažje zamenjati, samo na bencinski postaji s posebno napravo. Kakovost te zamenjave bo veliko višja.

  Hidravlična tekočina v nemških avtomobilih

  Za boljše razumevanje vprašanja izbire hidravlične tekočine upoštevajte primere za določene avtomobile. In začnimo z nemškimi avtomobilskimi proizvajalci. In tu je spet vprašanje: "Kakšna je GUR, kaj nafto naliti?". Hidravlični volan "Mercedes", še posebej novi modeli, je zelo tehnična naprava, ki si lahko privošči visoko kakovostno sintetično tekočino. Pri razjasnitvi vprašanja se prepričajte, da preverite z izvirnimi imeniki. Originalno olje v GUR za Mercedes in BMW ima zeleno barvo in njene oznake. Pentosin CHF11S se običajno uporablja z analogi, ki lahko stanejo dvakrat več. Na primer, izvirno olje iz Mercedesa na liter je približno 2000 rubljev, medtem ko je analogni "Pentosin" - 1000 rubljev na liter.
  Da bi natančno razumeli, ali je izbrani analog vašega avtomobila primeren, je dovolj vedeti, kaj je dovoljenje avtomobilizma. Na primer, pri Mercedesu je to odstopanje lahko MB 345,0 MB ali 236,5. Poleg tega bo prvi ustrezal zeleni hidravlični tekočini, druga pa bo rdeča (Dexron 3).

  Hidravlika v japonskih avtomobilih

  Zdaj odgovorite na vprašanja, ko gledate na japonske avtomobile: "GUR, katero olje nalijemo?".Hidravlični volan "Toyota" na različnih modelih ima različne modele. V tem primeru se večina kot hidravlična tekočina tukaj uporablja Dexron 3 in njegovi številni primerki. Jasno je, da je za sveže modele bolje uporabiti sintetične različice, za starodavno "japonsko" pa navadno mineralno olje.
  Po številnih pregledih je Motulovo nafto povpraševanje. S svojimi nespornimi prednostmi zagotavljajo dobro fluidnost pri zamrzovanju in ohranjanju vseh delovnih lastnosti pri visokih temperaturah. Hidravlično olje Dexron 3 proizvaja skoraj vsak proizvajalec. To so znani Mobil, Shell, Zic, Castrol in Eneos. Vsak od njih uporablja lastne dodatke v maslu. Ocene vsakega podjetja je dobro, vendar se lahko v različnih virih ocene proizvajalca razlikujejo in očiten vodja med njimi tam.

  Hidravlična olja v korejskih avtomobilih

  Korejski avtomobili so v naši državi zelo priljubljeni. Visoka kakovost, zanesljivost in ugodne cene privabljajo številne voznike. Odgovorite na naše najljubše vprašanje za korejske avtomobile: "GUR, katero olje se vlije?". Hidravlični volan "Handy" ali "Kia" ima vse sodobne lastnosti, ki so značilne za tuje avtomobile.
  Veliko različnih vzorcev je privedlo do različnih tekočin GUR. Glede na znamko korejskega avtomobila se lahko uporabita zelena in rdeča tekočina. Tukaj boste prišli v reševalno službo avtomobila ali na spletno stran proizvajalca avtomobilov.

  Zaključek

  Veliko različnih hidravličnih olj zaavtomobilov pripelje do zmede pri številnih lastnikih avtomobilov. Vsi ti pametno uporabljajo prodajalce neoriginalnih tekočin. Če želite odgovoriti na vprašanje: "Kakšno olje nalijemo v volanski obroč?" Če želite pravilno odgovoriti, pogosto traja nekaj minut. Da bi dobili analog, ki bo na voljo in bo popolnoma skladen z vašim hidro-sistemom, potrebujete več časa. Toda zdaj, ko imamo nekaj znanja, bo izbira veliko lažja.

  Sorodne publikacije