Bowser je lik serije Mario iger.

Znak Bowser pripada legendarni seriji Mario. Prvi projekt se je pojavil na stari konzoli, ta antagonist pa je bil v vlogi glavnega zločinca in šefa. Do njega je bilo zelo težko priti in zmagati je bilo nemogoče. Po tem se je začel pojavljati v skoraj vsakem projektu. Sčasoma je bila njegova zgodba oblikovana kot lik, ki je bil zelo zanimiv za navijače. Gre za to v članku.

Videz

Bouserjev značaj je nekaj med zmajem in želvjo. V začetnih tekmah serije Mario je imel le nekaj trnov in se ni razlikoval veliko od plezalcev iz klana. Kasneje so mu avtorji dodali raznolikost, rast in strašen videz. Potem je že pridobil prave značilnosti zmaja. To je Bowser, ki je najbolj nasilen sovražnik protagonista, ker njegova prepredena in zahrbtna vlada celotno vojsko manjših želv in celo Gumb. Boj z njim je vedno težaven zaradi ogromne fizične moči.Cilji antagonistov

Kot vsak drug negativni značaj ima Bowser svoj cilj, ki ga skuša izvesti v seriji. Vedno ugrabi ljubko in prijazno Princeso Oven, da ostane v ujetništvu. Teorije o tem, zakaj to počne, so najrazličnejše. V nekaterih igrah je bilo navedeno, da lahko samo to dekle, s svojimi zmožnostmi, blokira črno magijo Bowserja in mu ne dovoli storiti zlobnih dejanj. Zato poskuša odstraniti oviro s poti, vendar mu vedno preprečuje, da bi naredil dveBratje - in Luigi Mario.


Drug razlog je nepodeljena ljubezen vodje hudih bitij, ki jih ima v peči. Princesa mu ne odgovarja vzajemnosti, zato ostane samo ukrasti dekle, da bi nekako ugasnila žejo za občutki. Letos, z izpustitvijo novega dela igralcev, nenehno pravi, da so v resnici njihova čustva medsebojna, bratje pa preprosto posegajo v ljubitelje. Večino teh dejstev dojemamo kot prevaro, vendar je to morda stvar resnice.

Družinski odnosi

Avtorji serije "Bowser" "Mario" niso popolnoma razkrili položaja ustvarjanja celotne zgodovine. Vsak nov del je odprl nekaj novih informacij in oblikovala se je splošna slika. Na primer, v zadnjih delih avtorjev je navedeno, da ima antagonist sina, vendar le skrivnost ostaja mati. Kasneje so se oblikovalci linij odločili, da gredo še dlje in v Super Mario Bros 3 kažejo, da ima lik Bauser v Mariou sedem otrok. Avtorji so se odločili, da bodo molčali, vendar so dobili ime "Kupalings". Skupnost je bila zelo navdušena nad to novico in začela se je aktivna razprava. Nato so avtorji ponovno spremenili svojo odločitev in ponovno napisali zgodbo. Navedli so, da Bowser in teh sedmih bitij, podobnih njemu, niso sorodniki. Ekipa razvijalcev se je vrnila k zamisli, da bi enega sina zaljubila v vse antagoniste in na tem koncu poskusov z družinskimi vezi.

Videz filma

Med vsako igro lik Bowser-ja poskuša zasužniti gobekraljestvo in za to uporablja vse metode. Včasih njegove ambicije celo presežejo ta okvir in začne razmišljati o moči nad celotnim svetom. Podobno prizadevanje je dobro zajel igralec Dennis Hopper v bratih Super Mario. Tam Bowser nosi ime, ki ga rad imenuje Japonce - predsednik Kupa. On je vodja zadnjega mesta, kjer živijo potomci nekoč velikih dinozavrov. Njegove glavne sanje so zajetje in zasužnjevanje celotnega sveta. Zaradi tega želi antagonist uporabiti poseben kristal, ki je ohranjen pri princesi Daisy. Film je precej star, zato v njem ni impresivnih posebnih učinkov. Čeprav je glavni negativni junak in potomec dinozavrov, vendar vedno v človeški obliki in uporablja požarni met. Samo enkrat, za trenutek, je postal zmaj, ko ga je Mario premagal v zadnji bitki.

Splošne informacije

Znak Bouser Skillete je postal uspešen za razvijalce, zato je Mario za celotno serijo iger velik uspeh. Številni kritiki in avtoritativne publikacije so ga uvrstili med prvih deset med vsemi velikimi zločinci v industriji. Precej dobri rezultati, glede na to, da se ta arkadna in glavni šef pojavljajo v njem šele na koncu. Slavna revija "Empire" je šla še dlje in postavila Bowser na 23. mesto s 50 na seznamu največjih likov v zgodovini vseh računalniških iger. Junak skriva svoj prijeten videz, predvsem v sodobnem oblikovanju. Njegova želja, da zajame pravljično kraljestvone izgleda tako negativno, ko so v Mariom ali Luigi v vesolju tako žive barve. Njegov glavni nasprotnik, Bowser, je vedno menil, da je rdeče-modri fant z brki. Hkrati pa Luigija ni dojel kot tekmeca, ki je vedno motil nekatere oboževalce. Na splošno ta antihero povzroča pozitivna čustva in zabavo z njim.

Sorodne publikacije