"Rambler" - kaj je to? Zgodovina, obeti

V sodobnem informacijskem prostoru, do katerega smo se mnogi od nas uspeli navaditi, lahko najdete vse odgovore in informacije za vsak okus. To je priložnost, da odpremo posebne iskalnike. Njihova naloga je, da nam pomagajo najti in maksimirati. Do nedavnega je rešitev vprašanja popolnoma padla na iskalnik, bolj znana kot "Rambler". Kaj je to? Kako se je pojavila? In zakaj je izginil s seznama priljubljenih iskalnikov?

Zgodovina izvora "Rambler"

Zgodovina "Ramblerja" se je začela leta 1991. V tem času se je prvi koncept domačega interneta začel pojavljati v glavah naših rojakov. Toda medtem ko nekdo le cenjene ambiciozne načrte, ruski znanstveniki na Inštitutu za fiziologijo mikroorganizmov Ruske akademije znanosti skupaj s predstavniki Biokemijske fakultete začeli razmišljati o svojem sistemu za hitro izmenjavo informacij. Kaj je "Rambler", v tistem trenutku še nihče ni bil znan. Vendar pa je obstajala neverjetna želja, da bi ustvarili nekaj podobnega.

Po dolgih poskusih je bilo mogoče ustvariti nekakšno zamišljeno. Vendar pa je ta mreža delovala le med osebjem inštituta v Moskvi in ​​njihovim raziskovalnim direktorjem iz Moskve.

Perspektiva razvoj projekta

Nekaj ​​pozneje se je ta sistem razširil ne samo po vsej Rusiji, temveč tudi daleč zunaj njenih meja in vstopil v svetovni splet. To je bil nekakšen prototip sodobnega "Ramblerja". Kaj?takšnega globalnega obsega pokritosti omrežja, takrat ni bilo treba razmišljati, saj je bil projekt povezan z določenimi stroški. Hkrati so se pojavile dodatne težave zaradi gospodarske in politične nestabilnosti v državi. Spomnimo, da je moral ta čas propasti ZSSR. Kljub temu pa projekt ni bil pozabljen ali popolnoma zaprt. Kljub težavam se je še razvijal. Res je, da ni bilo tako hitro, kot bi bilo zaželeno za njegove ustvarjalce.

Iskalnik ima svoje ime

. V tem času iskalnik ni dobil le svojega e-poštnega naslova, ampak je dobil tudi majhno število storitev za bolj priročno delo na spletu. Hkrati so bili vsi testi popolnoma zaključeni, iskalnik pa je bil imenovan "Rambler".

Zanimivo je, da "Rambler" ni le niz črk, ampak dobronamerno ime. Ta beseda je iz angleščine prevedena kot "tramp". Nenazadnje je pomen iskalnika, da se sprehaja po obsežnih prostorih interneta, zbira informacije, ki jih potrebuje uporabnik, in jih posreduje v obliki končnega materiala. Kasneje se je pojavila glavna stran »Ramblerja«, kjer so lahko vsi zapustili iskalno prošnjo.

Nadaljnji razvoj "Ramblerja" in nastanek Top 100

V začetku leta 1997 so predstavniki novega iskalnika ustvarili svojo posebno oceno ali velik imenik, ki je vključeval mesta različnih tem. Hkrati so morali izpolnjevati nekatere zahteve, za katere so bili preverjeniosebje "Rambler" ročno. Zanimivo je, da so zgornje vrstice v tem klasifikatorju uporabljale le dokazane vire z zanimivo in kakovostno vsebino. Posledica tega je, da je veliko ustvarjalcev spletnih strani povsem preučilo svoje načrte, vsebino in načelo dostave. Takrat medijski portal "Rambler" še ni bil. Toda udeležence Top 100 je bilo mogoče najti na posebnih števcih, ki so jih namestili na svojih spletnih straneh. Z njihovo pomočjo je bilo mogoče ne le spremljati pritok ciljnega občinstva, ampak tudi spremljati število pogledov oglaševanja na vir.

Širitev v stanju "Rambler" in odkup delnic

Prizadevanja ustvarjalcev prvega iskalnika ruske proizvodnje niso bila zaman. Leta 1999 je bil virtualni projekt "Rambler" priznan kot najboljši in najbolj obetaven domači proizvod. In uradna spletna stran podjetja soglasno priznana kot najboljši ruski vir. Vendar pa po drugi poti sreče, daleč od najlepših dni za podjetje. Iz neznanega razloga se je večina delnic odločila za prodajo ene od komercialnih organizacij. Sledila je sprememba vodstva in večkratna ponovna prodaja vira. Posledično je projekt prenehal delovati v celoti in izpolnil prvotno zastavljene cilje. In kasneje je prišlo do navzkrižja interesov, in mnogi razvijalci iskalnika so bili prisiljeni zapustiti stene moskovskega urada in oditi na novo delovno mesto.

Sploh niso čakali, da se bo pojavila univerzalna storitev, ki se bo imenovala po pošti "Rambler". Mojstrani "v tej storitvi je kasneje postala na voljo tudi za mobilne naprave. To je pomenilo, da uporabnik ni bil več vezan na stacionarni računalnik, da bi prebral njegovo dopisovanje. In to ne bi moglo pritegniti pozornost novih uporabnikov, ki cenijo čas in udobje.

Velika sprememba začetne stopnje

Po vrsti sprememb v upravljanju so se vlagatelji odločili, da bodo pregledali in dokončali spremembo začetnega tečaja "Ramblerja". Zato je bila želja iskalnika razviti popoln medijski portal, ki bi imel lastno pošto, zabavo in informacijske storitve. V tem primeru je bil kot model izbran znani ameriški portal, imenovan Yahoo. "Mailer Mail" se je pojavil v začetku leta 2000. Kasneje so se pojavile naslednje storitve:
 • Iz iskanja zaposlitve.
 • Virtualni slovarji.
 • Iskanje pravne dokumentacije in zakonodajnega okvira.
 • Novice.
 • Kino.
 • Horoskopi.
 • Zabavne teme (igre, datiranje) itd.
 • Kljub velikim načrtom, neverjetnim ambicijam in določeni količini oglaševalskih prihrankov, se je uvrstitev iskalnikov nadaljevala. Niti shranjenih iger "Rambler", predstavljenih v glavnem meniju vira in razvrščenih po njihovih variantah, na primer, samostojni "Venci", "Strelci", "Strategije" in "Igre vlog".

  Ponovni zagon iskalnika in premik v "Yandex"

  Da bi obnovili razvrstitev iskalnika, se je podjetje odločilo, da bo pregledalo načelo sistema, ga posodobilo in ponovno zagnalo. Kot rezultat tako imenovanega jedra iskalnikasistem je bil predelan in ponovno zagnan. Po takšnem ponovnem zagonu lahko uporabniki iščejo informacije po številkah, novicah, koordinatah. Obstaja tudi priročna možnost, ki bralcem, ki še vedno iščejo uporabnike, ki jih zanimajo podobne teme.
  Po teh inovacijah pa projekt ni bil boljši. O takšnem je običajno rečeno, da je "bolnik bolj mrtev kot življenje." Zato je bila sredi leta 2011 dosežen sporazum s predstavniki novega vodje med iskalniki "Yandex". Kot rezultat, ko iščejo kakršne koli zahteve v "Rambler" uporabnik samodejno prišel do rezultatov "Yandex". Po tem se je zasnova mesta večkrat spremenila. Storitve so bile dodane in izginile. Načelo iskanja je prav tako podvrženo določenim spremembam. Zaradi nestabilne politike se je lahko podjetje zlahka primerjalo s plavajočo ladjo, ki je bila potegnjena navzdol ali navzdol.

  Kakšne so možnosti za medijski projekt?

  V času svojega obstoja so se predstavniki "Ramblerja", s katerimi se niso združili. Na primer, najbolj znana združitev je bila združitev z VS "Afisha". Zaradi teh sindikatov so nastali povsem novi internetni projekti, od katerih so bili številni zelo obetavni. Tako se je pojavil vir informacij "Lenta.ru", "Afisha" in mnogi drugi. Kljub temu pa se lahko prihodki podjetij imenujejo konstantni. Včasih večina dobička gre za plačilo posojil in drugih računov. Zato je nerealno govoriti o prihodnosti gospodarstva. Poleg tega ni nobenega zagotovila, daIzguba tal "pod nogami", medijski portal "Rambler" ne bo zavezništvo z nikomer.

  Sorodne publikacije