Izmenjava stresov Cex. IO: povratne informacije o tem, kako delati

Borza Cex.IO Cex.IO se je v začetku leta 2013 v Združenem kraljestvu začela kot holdinška družba za GHash.io, enega največjih bazenov za bitcoine. Do danes se je njegov haše toliko povečal, da vam omogoča nadzor nad okoli 42% bitcoin moči. Podjetje so ustanovili razvijalci ukrajinskega porekla - Alexander Lutskevich in Alexander Ushapovsky.

Razvoj storitve

Nato je bilo na spletno stran dodana funkcija izmenjevalca, ki uporabnikom pomaga pri prodaji in nakupu deležev v bazenu z uporabo Bitcoin. Zahvaljujoč storitvam v oblaku vam izmenjava omogoča preprosto in udobno začetek in zapustitev nepremičnine. Uporabniki pri nakupu bazena ne potrebujejo nakupa opreme za reprodukcijo kriptovalij, izmenjevalec pa vam omogoča, da po odhodu zlahka odstranite prislužena sredstva.


Do septembra 2014 je baza uporabnikov Cex dosegla več kot 200.000 računov. Borza je začela sprejemati depozite v ameriških dolarjih, evrih in ruskih rubljih prek bančnih nakazil, kreditnih kartic in SEPA od uporabnikov po vsem svetu, ki so želeli kupiti bitcoine ali delnice GHash.
Po razdelitvi bitcoinov v 2 kategoriji in njeni pojavitvi v obliki gotovine (BCH) je borza objavila, da je zdaj dovoljeno prodajati in kupiti novo kriptografsko valuto na spletnem mestu. Hkrati je družba januarja 2016 ustavila vse razvojne dejavnosti v oblaku. Zato vsa vprašanja o lastništvu Cex.IO danes niso pomembna. Po mnenju razvijalcev, je to storjenoza boljšo osredotočenost na storitve kot platformo za izmenjavo in trgovino s kriptografskimi proizvodi.


Prednosti storitve

Glede na preglede ima Cex.IO enega najboljših razpoložljivih funkcij, ki zagotavlja popolno podporo za začetnike. Spletna stran je presenetljivo enostavna za uporabo in hkrati ponuja številne storitve in trgovske pare. Izmenjevalnik podpira prenos sredstev s kreditnimi karticami iz večine držav. Storitev ponuja marginale za BTC /USD, BTC /EUR, ETH /BTC in ETH /USD z dobrimi orodji za zaščito pred izgubo. Za primerjavo, konkurenti Cexa, kot so Bitstamp ali Coinbase, nimajo trgovanja z maržo.
Platforma obdeluje naročila s funkcijo fill-or-kill (FOK), zaradi česar so za začetnike transakcije hitrejše in lažje. Tudi izkušene trgovalne platforme, kot je Kraken danes, svojim uporabnikom ne ponujajo takšne funkcionalnosti. To je bilo večkrat poudarjeno v pregledih CEX.IO-2017 kot moč strani. Izmenjevalnik ima tudi mobilno aplikacijo za Android, ki ima danes 100.000 prenosov iz Googla Play. Storitev ponuja tudi API-je za razvijalce drugih izdelovalcev za ustvarjanje orodij po meri. Omeniti je treba, da večina vodilnih kriptografskih izmenjevalcev v tem vidi dodatne prednosti. Na voljo je preprosta registracija za družabne račune: uporabniki se lahko prijavijo s svojimi računi na Facebook, GoogleID, VK in Github.
Novi trendi digitalnih apoenov se aktivno dodajajo trgovanju. Pred kratkim ste lahko videlidodajanje Zcash in Dash - dveh vse bolj priljubljenih kibernetskih kriminalcev, ki se osredotočata na zaupnost.
Z ogledom strani o nakupu in prodaji, ki je na voljo neregistriranim obiskovalcem, lahko preprosto dobite najnovejše menjalne tečaje. Na primer, lahko hitro ugotovite, koliko bitcoinov dobite za 100200500 ali 1000 dolarjev. Mnogim uporabnikom je všeč preglednost, ki jo ponuja izmenjava Cex.IO, zlasti v primerjavi z drugimi spletnimi mesti, na katerih vidite ponudbe šele po prijavi. Do danes ni znanih kršitev varnostne politike in kraje sredstev strank. Razvijalci Cex so lahko te garancije dobro obvladali, medtem ko so se druge velike borze (kot so Coinbase, Poloniex, Bitstamp in Bitfinex) resno ukvarjale s krajo (čeprav se je v večini primerov denar vrnil uporabnikom).

Pomanjkljivosti CEX

Kot uporabniki opozarjajo v svojih pregledih Cex.IO, včasih pri delu s platformo obstajajo zamude pri preverjanju kartice. To je verjetno posledica velikega priliva novih uporabnikov.
Poleg tega pogosto pride do nepravočasne podpore strankam. Istočasno je administracija izmenjala uradno izjavo, ki navaja, da je dodatno osebje za podporo strankam že zaposleno in usposobljeno, tako da bo kmalu prišlo do hitrega odziva na vsa vezja. Storitev trenutno podpira samo sedem šifrirnih storitev. To je majhna količina v primerjavi z drugimi vodilnimi borzami, kot so Bitfinex ali Bittrex. Vendar je to nekoliko več kot je predlagano v Coinbasein približno enako kot Bitstamp. Nekatere države ne podpirajo kreditnih in bančnih nakazil. Vendar pa je Explained Localbitcoins p2p na voljo za funkcionalnost, ki bo delovala kjerkoli. Mobile Buggy ponuja le nekaj storitev, ki so na voljo na spletni strani. Vendar pa je prejel le 3 od 5 točk PlayStore. Hkrati je spletna stran po svojih najboljših močeh pomagala vsem začetnikom bitcoin trgovcem.

Vmesnik

Mesto ima odlično obliko v primerjavi z drugimi izmenjavami (kot sta Coinmama ali Bitfinex). Začetni uporabniki se enostavno pomaknejo od strani za prijavo do panela za trgovanje. Operaterji samodejno zagotavljajo varnost, ki samodejno aktivira dvofaktorsko preverjanje pristnosti prek SMS in e-pošte (2FA). Kljub dejstvu, da je ta zaščita videti zelo preprosta, ohranja varnostne poverilnice za prijavo in odjavo. Za tiste, ki ne zaupajo takšnemu sistemu, obstajajo dodatne možnosti. Dobra alternativa SMS 2FA je aplikacija Google Authenticator, ki jo lahko uporabniki Cex prilagodi. Kot smo že omenili, pregledi borze Cex.IO poudarjajo njeno prednost, da se za izvajanje naročil uporablja model fill-or-kill (FOK). To pomeni, da se pri oddaji naročila izvede takoj v celoti. Če izvršitve ni mogoče doseči takoj, se prekliče. Po statističnih podatkih največji promet na CEX.io (143%) prihaja iz ZDA. Druge države, ki prinašajo veliko obiskovalcev, so Rusija (54%), Turčija (53%), Velika Britanija (45%)Statistični podatki tudi kažejo, da približno 30% prometa prihaja iz mobilnih naprav.

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija Cex je na voljo za Android in iOS. Preko njega lahko na lastne stroške izdelate bitcoins, etherium in lightboxe z vašo QR kodo. Prav tako imate možnost določiti omejitve tržnih naročil neposredno v aplikaciji. Uporabniki si lahko ogledajo stanja, aktivna naročila in spremembe cen. Imate tudi možnost, da sprožite, upravljate in prekličete naročila ter uporabite podatke iz različnih borz v realnem času za analizo kripto-tržnih trgov. Od izdaje programa (decembra 2015) so bile povratne informacije uporabnikov iz Cex.IO pozitivne in negativne. Nekateri trgovci ga omenjajo kot priročno orodje za vzdrževanje stika s trgom. Drugi so izrazili razočaranje nad slabim vmesnikom in omejeno funkcionalnostjo. Pogoste negativne ocene poročajo o občasnih napakah pri obdelavi naročila, prav tako pa tudi brez podrobnih grafov in težav pri prijavi. Aplikacija ponuja tudi le del storitev, ki so na voljo prek spletnega mesta. Z aplikacijo na primer ne boste mogli trgovati.

Funkcionalnost API

Skupina je poleg mobilne aplikacije razvijalcem dala na voljo tudi aplikacijski vmesnik (API) za izdelavo posameznih programov za trgovanje in upravljanje skladov. API je na voljo v treh različicah:
 • ostalo - za dostop do tržnih podatkov;
 • WebSocket - zapoklicni trgovci;
 • Popravek - za institucionalne trgovce.
 • API možnosti trgovanja je omejen na 600 zahtevkov v 10-minutnem intervalu. Za povečanje te pasovne širine se bodo razvijalci morali obrniti na podporo.

  Tržno pozicioniranje

  Po uradnih podatkih in pregledih Cex.IO nadzoruje 078% svetovnega deviznega trga. Stalež zavzema 15. mesto na seznamu kripto izmenjave po obsegu trgovine. CEX.IO ima manj prometa kot večina glavnih borz (kot so Coinbase, Kraken, Bitstamp in Poloniex). Kljub temu storitev presega skoraj vse v smislu prometa iz Rusije. Poleg nakupa in prodaje crypto, Cex ima eno najboljših trgovalnih platform. Podpira trgovanje z maržami z uporabo ramen 1: 2 in 1: 3. Funkcije, kot so avtomatsko izposojanje in zaščita pred negativnim ravnovesjem, so za začetnike sorazmerno dostopne.

  Kako začeti pri Cexu

  Kako delati na Cex.IO? Preden lahko s kreditno kartico kupite grobnico, morate poslati podatke za preverjanje. Za potrditev kartice morate izpolniti obrazec, v katerem morate navesti ime kartice, njeno številko in datum poteka. Poleg tega za izmenjavo morate prenesti vaše tri barvne fotografije, ki potrjujejo lastništvo kartice (z obema strankama s kreditno kartico in z osebno izkaznico osebe). Po pošiljanju teh fotografij in izpolnjevanju obrazca boste morali potrditi, da so informacije, ki ste jih posredovali, posodobljene in veljavne. Dovolili boste tudiosebje za pregled osebnih podatkov. Če vse ustreza zahtevam izmenjave, boste prejeli e-poštno sporočilo, ki vam bo povedalo o pripravljenosti vaše kartice za uporabo na borzi. Če kateri koli del informacij, ki ste ga posredovali, ni pravilen, vas bo za pojasnilo kontaktiral pooblaščenec za skladnost. Postopek preverjanja lahko traja več ur ali največ en dan. Vendar nekateri uporabniki poročajo, da čakajo dlje kot en dan.

  Pristojbine in provizije

  Za Cex obstajajo tri vrste pristojbin: provizije za transakcije, provizije /provizije za odtegljaje in provizije za kritje. Stran uporabnikom zaračuna višjo pristojbino kot večina drugih borz. Vse transakcijske provizije plača kupec (trgovec, ki odgovori na ponudbo). Prodajalec, ki je ponudbo ponudil na platformi, ne plača provizije za transakcijo. Pristojbina je odstotek transakcijske vrednosti in se giblje od 010 do 020%. Višji kot je obseg, nižja je obrestna mera. Prenos sredstev prek bančnega nakazila in kriptografije je brezplačen. Izhod Cex.IO se izvede na enak način kot enter. Odstranjevanje denarja z bančnim nakazilom stane med 30 in 50 $, odvisno od valute FIAT, in do 1% - za prenos pomoči kripto valute.

  Sorodne publikacije