Fataliti v MK9: Zgodovina in izvrševanje

Mortal Kombat je ena izmed najbolj priljubljenih franšiz v video igrah na svetu. Celotna serija je nastala v žanru borbe - borbe med liki z uporabo različnih vrst napadov in tehnik. Toda med vsemi različnimi kombinacijami v igri samostojni smrtni žrtev - končni triki, uporabljeni za barvanje že premaganega sovražnika. Razlikujejo izjemno krutost, eleganco in kompleksnost izvedbe.

O igri

"Mortal Combat" (iz angleškega smrtnega boja - "smrtonosna bitka", kjer so ustvarjalci igre namerno zamenjali besedo "iz" v "v" v besedi "boj") ima svojo zgodovino od leta 1992. Prva igra serije - bojna igra v dvodimenzionalnem prostoru - je bila ustvarjena z Midway Games za arkadne stroje, kasneje pa so se preselili v domače računalnike in priljubljene igralne konzole, kot so Sage Mega Drive, Super Nintendo, Game Boy in Drugo


Zgodba igre, kot v seriji, ki sledi, se odvija na medgalaktičnem turnirju "Deadly Battle", ki je gostil zlobnega čarovnika Shangsung. Vsak lik, ki ga lahko igrate, ima svoje posebne razloge za sodelovanje na turnirju. V naslednjih igrah, kot tudi stripi, filmi in risanke franšize, se zgodovina glavnih likov razkriva zelo podrobno. Igra je vsebovala različne paschalka, vključno s tajnim sovražnikom - Reptilijo. Proces boja je potekal s premikanjem naprej in nazaj, skakanjem, skakanjem, streljanjem rok in nog. Odvisno od razdalje med nasprotniki in položajem likaudarci se lahko spremenijo. Tudi v igri je bilo veliko število kombinacij stavk.


"Mortal Combat 9"

Z vsako naslednjo igro v seriji je igranja postala bolj raznolika, borbe - bolj živahne. Pojavili so se novi liki, vsak s svojimi bojnimi funkcijami. Opazno je izboljšala kakovost grafike, zvoka in animacije.
Eden izmed najbolj priljubljenih delov franšize je bil deveti del igre, ki se je preprosto imenoval Mortal Combat, čeprav je znan tudi kot MK9. Ta igra je bila v bistvu ponovno premislek o prvih treh delih serije in je bila nadaljevanje "Mortal Combat: Armagedon". Na konzolah je leta 2011 izšel MK9 (PS 3 in RECEIVE 360), leta 2013 pa je bila izboljšana različica za računalnik z imenom Mortal Kombat: Komplete Edition.

Zgodovina Mortal Combata

Fataliti je nekakšen razbijalec sovražnika, ki se je pojavil v prvem delu Mortal Combata in je v svoji zgodovini postal ključni čip in franšizna vizitka. Fatalitis se uporablja za poraženega nasprotnika, ki je v nezavestnem stanju po izgubi v dveh krogih.
Vsak od znakov ima praviloma dve vrsti smrtnih žrtev. So edinstvene, vsak za svojega vojaka, in lahko te borce spozna v drugih delih serije, včasih v nekoliko spremenjeni obliki. Na primer, v Sabzio, prepoznavno stavko, ki se ponovi skozi celotno franšizo: zagrabi nasprotnika za glavo in jo izvleče iz telesa skupaj s hrbtenico.
Izvajanje smrtnih žrtev praviloma ni lahko. To storite tako, da hitro pritisnetekombinacija gibov in utripov, nikoli se ne moti. Pogosto morate še vedno stati na določeni razdalji od sovražnika. Če nimate časa, da preživite smrtnega žrtev za določen čas, bo sovražnik preprosto padel.

Smrtne žrtve "Mortal Combat 9"

Pri MK9 so seveda prisotne tudi smrtne žrtve. Vsak od likov ima dva od njih (nekateri imajo poseben zaključek). Vsi so precej krvavi in ​​barviti, zaradi česar igra pod različico različnih organizacij ima oceno 18+ ali Mature (17+, glede na ESRB). Prejšnja različica igre, mimogrede, je imela oceno Teen (13+). Dosežki so zelo raznoliki. Da, Milina bo raztrgala sovražnike z zobmi, Sab-zvezda se bo zmrznila ali se zlomila, Reptilia odkloni nasprotnike s kislino. Pri MK9 so smrtne žrtve na Škorpijonu puška ali ogenj iz lobanje.
Kot lahko vidite, so napadalci na Mortal Combatu zelo kruti, slabovidni igralci ne delujejo bolje. Toda v bistvu je bolje, da se za to igro sploh ne usedejo, ker jih kri dobesedno zadene.

Izvajanje smrtnih žrtev

Pri MK 9 se smrtne žrtve vedno izvajajo po enakem principu: stati morate na določeni razdalji od nasprotnika, blizu, daleč ali na srednji razdalji in pritisniti kombinacijo tipk (običajno nekaj premikov), na koncu pa - gumb določen udarec Vidite lahko kakšno kombinacijo lahko naredite na seznamu lastnosti znakov. Če želite to narediti, med bitko, morate iti v meni in poglej v ustreznem oddelku.
Pokažimo, kako storiti smrtne žrtve v MK 9 na Xbox 360 za Sab-star. Če želite to narediti, morate pritisniti gumbe:
 • "na levo";
 • "v desno";
 • "navzdol";
 • "v desno";
 • in. \ Tgumb s.
 • Pri MK9 se smrtne žrtve na osebnem računalniku izvedejo na enak način, razlika pa je le v tipki hit, če uporabljate drugo igralno palico ali tipkovnico.

  Brutaliti, barbitesi in drugi

  V različnih delih serije obstaja več vrst tehnik končne obdelave. Fatality Stage je na primer odvisna od arene, na kateri poteka bitka, in enake za vse znake. Pri MK9 so smrtni primeri takšnega tipa kot metanje sovražnika pod vlakom ali s pečine. Nevljudni so bili v prejšnjih delih franšize in so predstavljali dolgo kombinacijo enajstih gumbov. Po tretjem delu MK so bili očiščeni in vrnjeni samo v zadnjem delu - Mortal Kombat X. Tam se lahko izvedejo le pod posebnimi pogoji in med bitko. Po nesramnem tekmecu umre brez možnosti, da ga dokonča. Babiti tudi niso bili v vseh delih in predstavljajo transformacijo nasprotnika v otroka. Izgleda precej komično in razredči brutalno igro s šalo.
  Animitalis - preobrazba znaka v divjo žival, ki udari sovražnika. Friendzip (iz angleškega "prijateljstva") - lik ne ubija sovražnika, ampak jih prenaša ali pa počne nekaj lepega (na primer sabljicka snežaka). Najbolj tajno in redko super-vrelo je bilo fergantit. To je bilo mogoče izvesti le v igri "Mortal Combat 2" na "Sega Mega Drive", in to samo za Raiden in samo v določeni areni.

  Sorodne publikacije