RAM: dekodiranje. Kaj je RAM?

Vsi uporabniki vedo, kaj je to - RAM. Čeprav skoraj vsakdo ugiba, da gre za katerokoli komponento v računalniku. Medtem pa obstaja natančno dešifriranje.

RAM (ali RAM) je operativna naprava za shranjevanje, ki jo ljudje običajno imenujejo "RAM". Ta "RAM" je na voljo na katerem koli računalniku, prenosnem računalniku ali celo telefonu - brez njega je nemogoče obdelati noben pripomoček. Res je, da potrebuje različne količine za različne naprave, vendar o tem kasneje.


Razlika med RAM in trajnim

Zdaj, ko je dešifriranje RAM-a znano, je treba opozoriti na pomembno točko. Mnogi novinci so zmedeni s trajnim pomnilnikom, ki je na voljo na trdem disku, vendar tega ni mogoče storiti. Med njimi ni nič skupnega. Te vrste pomnilnika imajo popolnoma drugačen namen, delujejo drugače, celo dekodiranje je drugačno. RAM je dinamičen pomnilnik, ki zahteva določeno porabo energije, in ko se izgubi energija, se izgubijo vsi shranjeni notranji podatki. Povezava z elektriko je potrebna tudi za snemanje in branje podatkov na trdih diskih, flash pogonov. Električna energija pa ni potrebna za shranjevanje informacij na napravah daljinskega tipa.

Kako deluje RAM?

Dekodiranje nam v določeni meri omogoča razumevanje načela tega elementa sistema. Operativna naprava za shranjevanje mora takoj zapomniti podatkovni niz in mu po potrebi omogočiti dostop. RAM je zapleten sklop čipov in modulov.Če naredimo analogijo, potem po strukturi spominja na čebele iz satja. To pomeni, da je pomnilnik računalnika sestavljen iz celic, ki so namenjene shranjevanju podatkov (enega ali štiri bitov). Vsak od njih ima poseben naslov, ki ga sestavljajo dve komponenti - naslov navpičnega stolpca in vodoravna črta (stolpec in vrstica).


Delo s pomnilnikom je tesno povezano s funkcionalnostjo CPE in vseh naprav, ki so povezane z računalnikom kot zunanjo napravo. Slednji "zaupajo" svojim RAM informacijam, zato podatki prvič spadajo v RAM (s trdega diska ali zunanjega medija) in šele nato njihovo obdelavo izvaja centralni procesor. Med izmenjavo pomnilnika in procesorja se izvede neposredno. Čeprav je včasih prišlo do prekinitve predpomnilnika, ki je začasno skladišče pogostih informacij. Zaradi razpoložljivosti je čas za posredovanje informacij registrom procesorjev močno zmanjšan.

Office

RAM nadzoruje poseben krmilnik, ki je nameščen v čipu matične plošče. Predvsem North Bridge zagotavlja procesorsko povezavo z visoko zmogljivo vodilo MEMORY. Torej, načelo celotnega sistema z udeležbo RAM je, kot sledi: ko vklopite računalnik s trdega diska v RAM napišite gonilnike in druge programe operacijskega sistema. Tam pridejo in tečejo uporabniki programa. Nato se posneti podatki prenesejo v procesor, obdelajo in pošljejo nazaj. Vse računalniško delo je točno zgrajenopoti
Sistem deluje tako dolgo, dokler je število celic RAM dovolj za normalno delovanje. Če ne obstajajo, bo vloga RAM prevzela trdi disk (ostranjevalna datoteka). Glede na manjšo hitrost pogona, njegova uporaba bistveno zmanjša hitrost delovanja sistema, vendar to ne velja za to temo.

V zaključku

Torej smo upoštevali, kaj je to - RAM, kako deluje in na splošno, kakšno vlogo ima navedena komponenta v sistemu. Nazadnje je treba opozoriti, da se ta modul nenehno izboljšuje, njegova shema dela se lahko spreminja z izdajo novih vrst RAM-a, vendar je načelo enako vedno. Očitno je vse videti logično in razumljivo. Te informacije se celo govorijo v izobraževalnih ustanovah za računalništvo. Dekodiranje RAM-a v kontekstu učenja računalniške tehnologije zdaj ne bo povzročalo vprašanj.

Sorodne publikacije