Radeon HD 8570: Odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo

Radeon HD 8570 ni mogoče najti v prosti prodaji, ker je ta adapter dobavljen v velikih serijah in ga lahko pridobijo samo veliki prevajalniki. Njegova produktivnost je nizka, vendar zadostuje za uvedbo večine sodobnih igrač. Ta model grafičnega adapterja bo nadalje obravnavan.

Nihajni pospeševalnik. Njegov komplet

Radeon HD 8570 je precej osredotočen na specifično nišo podjetja AMD. Po eni strani je to zelo produktivna rešitev za ekonomski razred, ki se lahko spopada z množico nalog. Hkrati pa ga lahko najdete v računalnikih blagovnih znamk znanih proizvajalcev. To pomeni, da je njegova usoda v tej predstavi začetna delovna mesta za korporacijske skupine. V prosti prodaji, kot je bilo že omenjeno, ni mogoče najti takšnega pospeševalnika. Vsaj kot ločen diskretni adapter. Toda v tako imenovani APU najdemo. To so modeli A6-6500 in A6-6600K. V tem primeru je na koncu oznake čip indeks D. Obstaja tudi druga sprememba grafičnega čipov, na koncu katerega je indeks M. Najdemo ga v začetnih mobilnih računalnikih. Vse to združuje ne samo označevanje, temveč tudi primerljivo raven uspešnosti. Če imate srečo, da najdete računalnik s takšnim adapterjem, bo poleg pospeševalnika pogon vključeval tudi gonilnik in diagnostični pogon. V tem primeru preprosto ni treba računati na nekaj več.


Parametri adapterja

Radeon HD 8570 se ponaša s skromnimi tehničnimi specifikacijami.Značilnosti te polprevodniške rešitve kažejo, da je izdelan v skladu z 28-nm standardi procesa. Sam čip temelji na mikroprocesorski arhitekturi, imenovanem GCN različica 1.1. Polprevodniški kristal s površino 90 mm 2 v tem primeru vključuje 1040 milijonov različnih tranzistorskih komponent. Frekvenco ure je proizvajalec Radeon HD 8570 navadno nastavil na 730 MHz. Njegove značilnosti kažejo, da ta grafični čip vključuje 384 procesorjev, 8 blokov rastrskih operacij in 24 modulov za obdelavo teksture. Količina pomnilnika v tem primeru je lahko le ena 2 GB, njen tip - GDDR3 s frekvenco 933 MHz. Bit vmesnika za povezavo RAM-a je 64 bitov. Zaradi tega pasovna širina pomnilniškega podsistema doseže 149 Gb /s.


Nastavitve. Raven zmogljivosti

Če je bil Radeon HD 8570 kupljen kot samostojna komponenta, potem morate prvič razstaviti ohišje in ga namestiti v ustrezno razširitveno režo. Po tem je monitor priključen nanj. Naprej namestite gonilnike. Slednje je priporočljivo vzeti s spletne strani proizvajalca grafičnega izdelka. Po zaključku priporočamo, da ponovno zaženete računalnik, da lahko naredite spremembe. Naslednje igre lahko vodijo Radeon HD 8570:
 • Civilization 5 - pri 1024x768 in nizki podrobnosti 40 fps.
 • Razkritje umazanije - identičnoFormat slike in kakovost - 59 sličic na sekundo.
 • SimSity daje 95 fps s podobnimi parametri.
 • StarCraft II lahko prejme 150 fps v istem načinu.
 • Seveda, način 1024Х768 ni prava igra za današnje standarde, a eno dejstvo o možnosti uvedbe tako veliko igrač je veliko. V testnem paketu 3 DMark 06 ta rešitev doseže 5650 točk, v posodobljeni različici z indeksom 11 pa ta adapter že doseže 1255 točk.

  Stroški

  Čeprav je zelo težko, vendar še vedno na trgu, je zelo redko najti Radeon HD 8570. Cena je v območju 600. Praviloma so takšni pospeševalniki razstavljeni iz neuspelih blokov sistema delovnih postaj v ekonomskem razredu. Ne vedno s tem prihaja s trdim diskom s programsko opremo. Ampak to ni strašna stvar, in vse potrebne programske opreme je mogoče najti na uradni spletni strani proizvajalca grafične rešitve.

  Pregledi lastnikov

  Ključna prednost v tem primeru je nizka cena Radeon HD 8570. Recenzije se resnično osredotočajo na dejstvo, da je cena 700-800 rubljev za takšen pospeševalnik popolnoma upravičena. Tudi na stari način. Hkrati na hitrosti tega adapterja praktično ni slabša od GT740 in GTX 750, ki je zdaj mogoče najti po ceni 2500-3000 rubljev. Seveda uporabljajo GDDR5 hitrejši pomnilnik, vendar odkrito šibka arhitektura grafičnega čipa to prednost zmanjšuje. Zato se z gospodarskega in tehničnega vidika zdi bolj donosno, če kupite samega junaka tega člena,namesto dražjih rešitev podjetja NVidia. V zvezi s tem in navedite nekaj pregledov lastnikov te rešitve.

  Zaključek

  Edina pogojna pomanjkljivost Radeon HD 8570 je, da je ni mogoče zaznati kot ločen, diskretni pospeševalnik. V vsem ostalem je to vredna rešitev, ki jo lahko uporabimo tudi kot del igralnih računalnikov na začetni ravni ali grafičnih postaj v ekonomskem razredu. No, njegova vrednost glede na neposredne konkurente ne pušča zadnjega v bistvu nobene možnosti. Hkrati je hitrost pri njih skoraj enaka.

  Sorodne publikacije