Fotoaparat Sony NEX F3: Pregled, tehnični podatki in mnenja

V letu 2011 je Sony predstavil NEX-C3 fotoaparat, ki ne odseva, ki je hitro postal standard za izmenljive optične kamere. Model so uporabniki zelo cenjeni za vrhunsko kakovost slike, stabilnost, zanesljivo zasnovo in, kar je najpomembnejše, ceno, ki znaša 600 USD, vključno s popolno 18-55 mm objektivom. Fujifilm X-Pro1, ki se osredotoča na srčkan Nikon J1, ki ima številne srčne vzorce, je zajel ceno in velikost ohišja. Sony je pritegnil veliko pozornosti z vodilnim modelom NEX-7, ki je postal prototip kompaktne kamere Sony Alpha NEX-F3. Glede na ceno in časovni razpored je NEX-F3 zamenjal NEX-C3. Vendar pa je kamera bolj verjetno, da je obrezana različica NEX-7, kot posodobitev svojega predhodnika. Model je dobil nov senzor APS-C z vnaprej določeno ločljivostjo in povečal na občutljivost ISO 16000; 3-palčni zaslon LCD, ki ga lahko zavrtite za 180 °, s polno usmerjenostjo zaslona, ​​novim drsnikom NEX-7 in bolj zapleteno zasnovo. Ali je povečanje velikosti izboljšalo kakovost slik?

Sony NEX-F3: pregled strojne opreme

Sony je kritiziral dejstvo, da je model NEX-C3 težko obdržati v rokah zaradi svojih majhnih (tudi brez zrcal, velikosti fotoaparatov) dimenzij. Naprava je videti majhna v kombinaciji s standardnim 18-55mm optičnim kompletom. Dimenzije Sony Alpha NEX-F3 kompleta so veliko bolj sorazmerne, vendar pomeni tudi, da je kamera postalamanj vitko. Nekateri menijo, da je to korak nazaj, vsaj glede oblikovanja.
Velika stavba je prinesla dodatne koristi. Kamera je opremljena z drsno bliskavico, ki se nahaja na zgornji plošči na desni strani objektiva. Deluje odlično - dvigalo je zadostno, tako da ne moti celotne optike brez mešanice. Glede na povečano občutljivost bo bliskavica bolj uporabna kot polnilo kot edini vir svetlobe. Položaj krmilnih elementov ostane nespremenjen, poleg premikanja zaklopa na podaljšano prednjo ročico, dodajanje gumbov za bliskavico in predvajanje na levi strani gumba za snemanje in novega stikala za vklop, kot je NEX-5N, da se odpravijo težave z naključnim vklopom C3.

Objektiv Sony NEX-F3 ima faktor grape 15 X, zato je optika 18-15 mm enaka 27-825 mm. Če želite spremeniti objektiv, pritisnite gumb v spodnjem levem kotu nosilca.
Vmesniki
Zgornja plošča je priključek znamke Sony, ki je namenjen starejšim dodatkom, kot je zunanji mikrofon, in najnovejši dodatki, kot je iskalo OLED-a NEX-5N. Na levi strani fotoaparata so mikro USB in HDMI vrata, na spodnji strani pa so reža za pomnilniške kartice SD /MS in predal za baterije. Za razliko od NEX-5N so zadnji oddelki ločeni, reža pa je nameščena vstran od reže za stojalo, kar onemogoča zamenjavo kartic, ko je fotoaparat nameščen na stojalo.

Zaslon

Kot lahko uganite po ceniku in dodatkih, vgrajeno iskalo ni. Na hrbtni straniSony NEX-F3 ima precej jasen 3-palčni LCD z ločljivostjo 921 tisoč slikovnih pik, kot je NEX-C3. Tako kot njegov predhodnik, je tudi monitor F3 nameščen na vrtljivem tečaju, katerega zasnova je popolnoma spremenjena. Novi mehanizem omogoča vrtenje LCD-ja naprej za 180 °, verjetno za sephi. Na žalost je bila takšna priložnost draga, ker se zaslon ne more nagibati za 45 ° navzdol. To funkcijo so uporabniki na fotoaparatu NEX-C3 zahtevali, da so streljali nad glavo. Zmožnost nagibanja zaslona je samo 5 °, kar pa ni dovolj. Koti gledanja Uporabniški pregledi Sony NEX-F3 se imenujejo zadovoljivi, vendar pri sončni svetlobi pod kotom 45 ° zaslona ni mogoče uporabiti.

Učinkovitost

Sony NEX-F3 se, tako kot cena, nanaša na kamere srednjega razreda. Ni primeren za športne dogodke, saj je največja hitrost neprekinjenega snemanja 55 dpi, sistem pa se ne osredotoča na fotoaparat Olympus E-M5 ali zrcalno kamero v polni velikosti, ampak za ljubiteljskega fotografa, ki želi ohraniti družinske počitnice, kompakten bo ustrezal. Ena od težav s C3 je bila iskanje fokusa med snemanjem videa na Sony NEX-F3, ki je bil rešen. Fotoaparat potrebuje 1-2 s za ostrejšo obdelavo, vendar se lahko filmski posnetki takoj, ko se to zgodi, premaknejo brez prilagajanja ostrine. Nekatera neskladja med zajemanjem slike - fotoaparat potrdi ostrino in posname sliko v popolnoma mastni sliki. To težavo je mogoče zaobiti, s čimer se F3 ponovno usmeri, vendar je zelo velikonerodno

Sony je razširil zmožnost snemanja z dodajanjem 1080 /24p, 1080 /60i AVCHD in 1440 x 1080 načina v MP4. Obstaja funkcija zajemanja VGA, vendar 720p ni več podprta. Na splošno so video posnetki zadovoljivi, zvok pa je jasen, še posebej z izbirnim mikrofonom.

Trajanje trajanja baterije

Celoten nabor fotoaparatov NEX zagotavlja odlično življenjsko dobo baterije, fotoaparat Sony NEX-F3 pa ni nobena izjema. 1080 mAh baterija NP-FW50 se uporablja iz prvega modela NEX, ki je bil lansiran junija 2010. To pomeni, da lahko uporabite baterije in polnilnike drugih serijskih kamer, začenši z NEX-3 in NEX-5. Baterija omogoča, da posnamete 1000 posnetkov, vključno z več HDR in 10-minutnim HD videom.

Kakovost slike

Kot v primeru NEX-C3, kakovost slike ustreza tistemu, kar lahko pričakujete od kompaktnega $ 600 - to ni najboljše, vendar je daleč od najslabšega. F3 poveča zgornjo občutljivost na ISO 12800 do 16000, kar naj bi omogočilo rahlo izboljšanje pri šibki svetlobi. Na visokih ISO se pojavi pomemben hrup, vendar je celoten obseg ISO idealen za spletna mesta, toda za visokokakovostno tiskanje je najbolje, da ne presežete ISO 3200. Glede na povratne informacije lastnika ni opaznega izboljšanja glede na C3, zato ta funkcija ni opazno izboljšana. ni razlog za nadomestitev prejšnjega modela.
Novi izboljšani avtomatski način, ki dopolnjuje tradicionalni način, vam omogoča, da dobite bolj nasičene in kontrastne slike. Praviloma optika odlično meri merjenje izpostavljenosti, usmerja in izbere ustrezno ravnovesjebela Videoposnetek je videti tudi naravno, s sprejemljivo osvetlitvijo, barvnim ravnotežjem in ostrino.

Uporabniški vmesnik

Vmesnik Sony NEX-F3 se praktično ni spremenil. Najpomembnejši dodatek je nova ikona kamere, ki ustreza velikosti in obliki modela. Pomanjkanje bistvenih sprememb pomeni potrebo po začetni nastavitvi in ​​prilagoditvi, toda po opravljanju treh tipk po meri so najbolj zahtevne funkcije, kot so nastavitev beline in ISO, uporabnik, ki vstopa v glavni meni, redko potreben.
Drugi dodatek k uporabniškemu vmesniku je bil drugi samodejni način. Intelligent Auto, ki je bil na prejšnjih modelih NEX, je dopolnil Superior Auto. V skladu z opisom podjetja Sony nova možnost ponuja več možnosti za snemanje, vključno z avtomatskim odkrivanjem scene, shranjevanjem HDR in shranjevanjem slik v primerjavi s tradicionalnim, ki preprosto zazna sceno in posname. Z izbiro ploskve lahko uporabniku nastavite nekaj parametrov. Na primer, snemanje pokrajine v krajinsko orientacijo lahko zamenjate s portretom. Na splošno oba načina delujeta odlično, čeprav bi uporabniki raje sami sprejemali HDR.

Tekmovalci

Za 600 dolarjev lahko kupite še en odličen kompaktni Sony. NEX-C3 ponuja skoraj enake meritve, vendar je manjši, eleganten in opremljen z zaslonom LCD, ki se nagne navzgor za snemanje z rokami. Ne zagotavlja snemanja videa visoke ločljivosti ali možnosti snemanja pri ISO 16000, če pa je uporabnik pripravljen omejiti 720p, ISO 12800 inČe ni vgrajene bliskavice, ni razloga za zavrnitev tega modela. NEX-5N bo tudi dobra izbira, z manjšimi velikostmi in primerljivimi možnostmi.
Če je treba izboljšati zmogljivost C3, potem morate poiskati fotoaparate zunaj ekosistema Sony. NEX-7 je lep kompaktni fotoaparat, vendar drag in ne brez pomanjkljivosti. Olympus E-M5, na primer, obljublja neverjetno hitro snemanje, če kakovost videa ni kritična (v tem načinu ima težava s težiščem). Panasonic Lumix DMC-GX1 je prav tako precej dober. Ta fotoaparat je opremljen z bliskavico. E-M5 in GX1 sta opremljena s priključkom Micro 4/3, ki omogoča združljivost z več desetimi objektivi različnih proizvajalcev.

Sklep

Komplet Sony NEX-F3 je odlična kompaktna plošča brez zrcala, vendar ni najboljša vstopna kamera, tudi v Sonyju. Ne ponuja ničesar, kar bi lastnike prejšnje različice potisnilo na nadgradnjo svoje kamere, tudi po enaki ceni. Kljub temu model zagotavlja dostojno kakovost slike, zajem videa v polni visoki ločljivosti, celoten nabor funkcij, dobro delovanje, vgrajeno bliskavico in zadostno zmogljivost baterije. Vendar pa vmesnik pušča veliko želenega, pufra se hitro zapolni med hitrim snemanjem, baterija se polno polni, zaslon se ne nagne navzdol in razmerje med širino in širino ne ustreza formatu slike.

Sorodne publikacije