Prekomerna teža "SEVA": kako najti, kje so tekme, prednosti in slabosti

Priljubljena serija strelcev "Stalker" ponuja široko paleto kostumov - od usnjene jakne za bandit do močnega eksoskeleta. Vsak od njih ima edinstvene značilnosti. Nekateri pa imajo nekaj specializacije, zaradi česar so v nekaterih primerih resnično nenadomestljivi. Lahko se zanesljivo sklicujete na kombinezon "SEVA". Spregovorimo o tem podrobneje.

V kakšnih igrah je

si ga lahko ogledate v vseh treh igrah serije - od Černobilske sence do "Pripyatovega klica". Opis kombinezona "SEVA" je približno enak. Od njega se igralec lahko naučijo, da je ta obleka na Kijevu obrambni raziskovalni inštitut zamenjati obleke za zalezovalce, izdelane v obrtnih pogojih.


Zanimiva lastnost je zaprt sistem varnosti. To pomeni, da tudi zrak ne pride ven - posebni regenerativni vložki pretvarjajo ogljikov dioksid, ki ga človek spet izdihuje v kisik. To je omogočilo bistveno povečanje zaščitnih lastnosti obleke.

Prednosti in slabosti

Nedvomno je glavna prednost, ki se ponaša s kombinezonom "SEVA", zanesljiva zaščita pred sevanji in anomalijami. Seveda, obešena, se sprehaja skozi Elektram in Zharkes ni vredno, vendar še vedno kratko bivanje v njih ne bo prizadelo iskalca avanture.
Bil je najmočnejši v Černobilski senci. Tu je zmanjšal izpostavljenost sevanju za 90% in učinkovito zaščitil pred nepravilnostmi. Za vse to, in relativno dobro zaščiten pred kremplji inikone živali. Toda od žogic je bila obramba dovolj šibka. Res je, da je bil zelo drag - 96 tisoč rubljev.


V "Čistem nebu" so se zaščitne lastnosti rahlo zmanjšale. Vendar pa je bilo mogoče nadgraditi na dva načina: povečati zaščito pred kroglami, odlomki in kremplji ali povečati število zabojnikov pod artefaktom in nositi tovor. Cene tukaj so se bistveno spremenile, zato lahko kupite "SEVA" kombinezon v "Stalker: Clean Sky" lahko le 25 tisoč rubljev. V "Call of Pripyat" zaščita pred sevanjem ponovno zmanjšala, vendar iz žoge skoraj popolnoma izginila. Poleg tega ni naprave za nočno opazovanje. Zato je pametno, da jo uporabite samo enkrat (o tem spodaj), nato pa ga spremenite v bolj primerno.

Kje najti v "klicu Pripyata"

Brez roke kombinezona "Seva", "Call of Pripyat" je popolnoma nemogoče iti. Dejstvo je, da je po zgodbi majorja Degtyareva (glavnega junaka igre) potrebno priti od lokacije Jupitra do Pripyata. Če želite to narediti, morate iti skozi most, napolnjen s strupenim plinom. Za to morate uporabiti obleko z zaprtim varnostnim sistemom. In "Seva" je edina obleka v igri, ki izpolnjuje to zahtevo.
Ko je bilo prejeto iskanje Pripyat-1, lahko obiščete Zaton, kjer lahko naročite obleko od Stalkerja, ki ji pravimo Smart. Seveda ne bo drago. Poleg tega bo treba počakati nekaj dni, dokler se ne dostavi "SEVA" kombinezon do cilja. Ampak to je edini način, da pridemo skozi zaplet. Ampak potem bo mogoče resno izboljšati: povečati oklep, povečati toplotno, radio, kemično in električno zaščito, namestiti dve dodatni posodi, zmanjšati težo za 5 funtov, dodati moč regeneracijo.

Sorodne publikacije