Pregled digitalne kamere Sony DCR-SX45e

Japonski proizvajalci digitalne tehnologije so nedavno aktivno uporabljali tehnologije iz Nemčije. Družba Sony, ki pogosto postavlja optiko Carl Zeiss na svoje kamere in videokamere, ni bila izjema. To še posebej velja za nizkocenovni in srednji tržni segment. Eden najuspešnejših izdelkov tega proizvajalca je bil Sony DCR-SX45e, ki je bil predstavljen širši javnosti pred nekaj leti. Več o tem in se pogovorite še naprej.

Splošni opis

Na splošno je model poceni, prefinjena in kompaktna začetna naprava. Po mnenju predstavnikov podjetja so glavna ciljna skupina videokamere uporabniki začetka, ki želijo odstraniti nekatere pomembne dogodke v svojem življenju za osebne arhive. Velikost Sony DCR-SX45e je 1235x525x57 milimetrov. Na izbiro potencialnega kupca so japonski inženirji ponudili več možnosti za barvno shemo.


Ergonomija

Kot smo že omenili, je model precej kompakten, tako da pri prevozu do uporabnika ni težav. Teža naprave je le 230 gramov (brez akumulatorske baterije). Sony DCR-SX45e lahko namestite v torbico ali celo v notranji žep jopiča. Pri upravljanju modela ni težav. Povratne informacije lastnikov naprave kažejo, da je videokamera na priročnem mestu v roki in da ne zdrsne ven.

Glavne funkcije

Objektiv Carl Zeiss, opremljen s funkcijo 60xpribližek, je glavna prednost Sony DCR-SX45e. Funkcije te naprave vam omogočajo, da odstranite predmete na daljavo, ne pa kakovostno, ne da bi spremenili položaj videokamere. Treba je opozoriti, da so tudi z velikim povečanjem slike zelo jasni. To je v veliki meri posledica uporabe visoko kakovostnega stabilizatorja SteadyShot v videokameri. Deluje v celotnem razponu zooma in se popolnoma ukvarja s svojo nalogo, tudi v pogojih, kot je tresenje ali snemanje v gibanju.Upravljanje s kamkorderjem

Nadzor se izvaja večinoma z vrtljivim pultom Sony DCR-SX45e, z zasukom na zgornji strani. Navodila, ki spremljajo napravo, bodo uporabniku v veliko pomoč pri upravljanju. Zaslon ima velikost 3 palcev in ima tudi vlogo iskala. Na njem lahko uporabnik, če je potrebno, ogleda video posnetke. Zato kamere ni treba priključiti na stacionarni računalnik ali prenosni računalnik. Mnogi lastniki opozarjajo, da je lahko usmerjanje predmeta fokusiranja preko zaslona na dotik zelo hitro, enostavno in priročno. Poleg tega ni treba prekiniti postopka, da bi prilagodili video snemanje ali spremembe načina.

Vmesnik in nastavitve

Kot smo že omenili, so ljubitelji glavne ciljne skupine videokamere. V zvezi s tem, da bi poenostavili delovanje japonskih razvijalcev so namestili najbolj preprost in razumljiv model vmesnika Sony DCR-SX45e. Večina odgovorovlastniki fotoaparata kažejo, da osebi ne bo težko upravljati z upravljanjem, ki prvič uporablja tovrstno tehniko. To je v veliki meri posledica dejstva, da je večina nastavitev tukaj samodejnih.

Inteligentni način iAUTO si zasluži posebne besede, katerih značilnost je, da so vsi parametri pri aktiviranju nastavljeni glede na zunanje pogoje, razdaljo, osvetlitev in način ploskve. Poleg tega ni mogoče prezreti prepoznavanja funkcij oseb v okvirju. V tem primeru sam fotoaparat prilagodi nastavitve tako, da posamezniki ostanejo izostreni v katerem koli ozadju, ne glede na to, ali se slika premika.

Snemanje in shranjevanje gradiva

Sony DCR-SX45e oddaja video posnetke do 25 slik na sekundo v formatu 50i v razmerju 4: 3 ali 16: 9. Standardna ločljivost 720x576 slikovnih pik. Zaradi vgrajenega mikrofona posnetek spremlja stereo zvok. Opozoriti je treba, da ima uporabnik z napravo možnost fotografiranja in fotografiranja. Imajo ločljivost 640 x 480 slikovnih pik. Kot kažejo izjave uporabnikov, je za fotografije značilna visoka stopnja jasnosti, dostojna stopnja podrobnosti in skoraj popolna odsotnost hrupa. Vsi posnetki so posneti na izmenljivem mediju. Standardna kamera ponuja 4 GB pomnilniško kartico. Na zahtevo lastnika lahko namestite na njega bolj prostoren pogon. Naprava podpira zemljevide različnih formatov. Lahko se imenuje zelo izvirnopovezavo z prenosnikom ali računalnikom. Še posebej, to ne poteka prek običajne žice, ampak s pomočjo zložljivega usb porta. Paket ponuja tudi pripomoček, ki uporabniku omogoča pošiljanje posnetih gradiv na spletne vire. Opozoriti je treba, da nameščanje posebnih gonilnikov na računalnik za priključitev videokamere ni potrebno.

Dokončanje

Od danes je Sony DCR-SX45e že ukinjen. Vendar pa lahko v nekaterih trgovinah z gospodinjskimi aparati ta videokamera še vedno kupite. Njegova cena je okoli 250 ameriških dolarjev. Na splošno je naprava zelo uspešen razvoj japonskega podjetja, ki se lahko potopi v evforijo začetnika. Prvič, to je zaradi enostavnosti upravljanja in precej visoke kakovosti video materialov, ki jih je mogoče dobiti po dokaj skromni ceni. Glede na glavno pomanjkljivost modela, večina uporabnikov ga imenuje kratek delovni čas brez ponovnega polnjenja le nekaj ur.

Sorodne publikacije