Nemški avtomobili Seznam nemških znamk avtomobilov

Nemški avtomobili različnih znamk so znani po vsem svetu. In za zelo dolgo časa jim je uspelo zavzeti eno od vodilnih mest v priljubljenosti. Podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo avtomobilov v Nemčiji, pokrivajo velik obseg proizvodnje celotne države. Nekateri proizvajalci avtomobilov delajo že več kot stoletje, drugi zapirajo in ne najdejo prostega trga.

Zgodovina razvoja avtomobilske industrije

Začetek razvoja avtomobilske industrije se lahko obravnava kot 1861. Takrat je nastal prvi motor z notranjim zgorevanjem. To je Nicolaus Augustus Otto. Prvi nemški avto je bil sestavljen leta 1885 zaradi prizadevanj Carla Benza. Na voziček je lahko namestil enocilindrični motor, ki je imel moč ene konjske moči in pospešil na šestnajst kilometrov na uro. V naslednjih nekaj letih je Benz uspel doseči določene višine v svojem poslu. Do začetka dvajsetega stoletja je že imel prvi avtomobilski obrat.

Gottlieb Daimler je delal ob Benzu. Njegov glavni dosežek je štirivaljni avto. Zahvaljujoč prizadevanjem teh dveh inženirjev in njihovega združenja se je pojavila znamka Mercedes. To se je zgodilo leta 1926.
Tekmovalec je bil August Horch, ki je leta 1909 odprl podjetje "Horch". Leto kasneje je ustanovil podjetje "Audi". Nekaj ​​let kasneje, leta 1917, sta Gustav Otto in Carl Rappe v Münchnu odprla lastno podjetje, ki je zdaj znano vsem pod znamko BMW. Nekaj ​​težav s proizvajalci avtomobilovNemčija je začela čutiti, da fašisti prihajajo na oblast. Zahtevali so oblikovanje vojaške opreme. Avtomobili za državljane so bili potisnjeni v ozadje. Za petdeseta in šestdeseta leta je značilen upad avtomobilske industrije v Nemčiji. To je posledica posledic druge svetovne vojne. Ampak do sredine sedemdesetih je bilo vse v redu. Avtomobili nemških znamk so začeli hitro osvojiti svet.

Najbolj priljubljene nemške avtomobilske znamke

Nemški avtomobili so priznani po vsem svetu. Nekateri se upravičeno štejejo za priljubljene znamke. Druge dajejo težnjo k razvoju celotne avtomobilske industrije, saj so poseben primer. Vse odlikujejo visoka kakovost, dobra vodljivost in elegantna oblika.
Najbolj priljubljene blagovne znamke so:
 • Audi.
 • "Mercedes".
 • "BMW".
 • "Opel".
 • Volkswagen.
 • Porsche.
 • Med proizvajalci tovornjakov je mogoče izpostaviti podjetje Man.

  Volkswagen

  To podjetje je začelo svoje delo nekoliko pozneje kot drugi proizvajalci avtomobilov. To se je zgodilo leta 1937. In odprl jo je Ferdinandu Porscheju. Volkswagen avtomobili so pravi državljani. Najbolj priljubljen model golfa. Odlično združuje dva indikatorja - kakovost in ceno.
  Podjetje je uspelo doseči izjemen uspeh. Podredila se je velikim proizvajalcem, kot so Audi, Škoda, Seat, Porsche, Bentley, MAN, Scania.

  Audi

  Nemški avtomobili Audi so začeli proizvajati od leta 1909. To so visoko kakovostni avtomobili, ki se prodajajopo svetu.
  Simbol podjetja je povezan z dogodki iz leta 1932. V tistem času se je Audi združil s tremi podjetji in ustvaril eno veliko podjetje. Tako je proizvajalec avtomobilov takrat vključeval štiri podjetja. To so ti in simbolizirajo štiri obroče, povezane z emblemom znamke. Leta 1966 je Audi postal del Volkswagen holdinga.

  BMW

  Podjetje je začelo svojo dejavnost leta 1916 za proizvodnjo motorjev za vojaška letala. Prvi avtomobili te blagovne znamke so se pojavili leta 1929. Tudi takrat so se razlikovali v posebnem značaju, kar je povzročilo čuden občutek kombinacije pogona in visoke zmogljivosti.
  Nemški avtomobili BMW pritegnejo pozornost zaradi visokokakovostnih in trendovskih motorjev. Vgrajene moči dajejo avtomobilom športen in nekoliko agresiven značaj. BMW je vodilna v proizvodnji luksuznih avtomobilov.

  Mercedes

  Podjetje že skoraj sto let proizvaja modele luksuznih avtomobilov pod to blagovno znamko. Serija modelov vključuje ne le avtomobile, temveč tudi limuzine, avtobuse, tovornjake, minibuse. Ime blagovne znamke je prešlo iz imena hčerke njegovega proizvajalca. Znak blagovne znamke v obliki trikotne zvezde pomeni enotnost dela na zemlji, v zraku in v vodi. Za udobje je celotna linija razdeljena na razrede: A, B, C, E, S, R, CLS, GLK, SL, CL, SLK, SLS, G in GL.

  "Opel"

  Ime blagovne znamke je prešlo iz imena okrožja Oppel, kjer se je začela zgodovina te blagovne znamke. Mladenič iz teh krajev je šel na študij, postal je tovarna in začelnarediti klobuke Njegov sin, ki je obiskal Francijo, je prinesel očetov šivalni stroj. To je spodbudilo ustvarjanje strojev za proizvodnjo klobukov. Leta 1884 je podjetje začelo s proizvodnjo koles. In že leta 1897 so se pojavili nemški avtomobili Opel.
  Velika paleta modelov je eden glavnih razlogov za priljubljenost blagovne znamke pri lastnikih avtomobilov.

  "MAN"

  To podjetje se ukvarja s proizvodnjo avtobusov, tovornjakov, turbin, dizelskih motorjev. Začne se od metalurškega obrata, odprtega leta 1758. Na začetku je bilo podjetje vpleteno v hud škandal, ki je vključeval korupcijo v posebej velikem obsegu. Dokazano je bilo, da je "MAN" prejel velika naročila za dobavo svojih izdelkov od predstavnikov različnih držav za podkupnine. Julija 2011 je več kot polovico delnic družbe prevzel Volkswagen holding.
  MAN-ovi avtomobili so razdeljeni na naslednje zbirke:
 • TGX, z visoko stopnjo udobja, nosilnostjo do sedemdeset ton in motorjem do 680 KM.
 • TGS je gradbena mehanizacija z zmogljivostjo do 70 ton in motorjem do 680 KM.
 • TGM - srednje tonski avtomobili z dovoljeno obremenitvijo do dvajset ton in motorjem do 380 KM.
 • TGL je namenjen prevozu blaga v mestu. Naložite do sedem ton. Motor z zmogljivostjo do 250 litrov. z
 • Po letu 2013 so imeli MAN-ovi popravki sprememb. To velja za celotno postavitev.

  Nemški avtomobili, proizvedeni v Rusiji

  Velikoavtomobili nemških znamk zbirajo na tovarnah v Rusiji. Do danes, v državi, so avtomobili naslednjih blagovnih znamk:
 • "BMW", ki so proizvedeni v obratu "Autotor" v Kaliningradu. Na začetku so bili tukaj izdelani samo modeli tretje serije. Začetek leta 2010 bo BMW 5. serija, X3 X5 in X6.
 • Volkswagens se zbere v tovarni Kaluga "Grabtsevo". Proizvodnja se je začela z "Pasatov". Danes se letno zbira sto tisoč avtomobilov vseh obstoječih modelov.
 • Isto podjetje je izdelalo nemške avtomobile "Skoda". Za skoraj sto odstotkov zapirajo potrebo po avtomobilih te blagovne znamke v državi.
 • Regija Kaluga je znana tudi kot mesto montaže Audi. Tu so glavne komponente avtomobila.
 • Avtomobili, zbrani v Rusiji, tudi pod nemškimi znamkami, se večinoma prodajajo lokalnim kupcem. Zato je njihova zbirka osredotočena na ruske razmere. To vodi do nekaterih sprememb pri načrtovanju. Vendar se kakovostni kazalniki iz tega ne poslabšajo. Številna vozlišča in deli so poslani v Rusijo iz Nemčije. V regiji Kaluga so avtomobili skoraj v celoti sestavljeni iz uvoženih delov. Zbrani v Rusiji, "BMW" so povečali vzmeti, izboljšane stabilizatorje, nizkotemperaturni elektronski sistem. Drugi modeli, zbrani v regiji Kaluga, se bistveno ne razlikujejo od tistih, ki so proizvedeni v Nemčiji. Da bi natančno povedali, katere avtomobile je bolje izbrati, proizvedene v Rusiji ali Nemčiji, je zelo težko. Pomembno je, da vse to upoštevate tukajdejavniki Mnogi so navajeni na dejstvo, da je blago, izdelano v tujini, zanesljivejše od domačih. Toda tudi če je poceni avto, potem je vredno veliko denarja za vožnjo. V Rusiji so modeli sestavljeni z uporabo nemških podrobnosti. Pri tem se upoštevajo pogoji, v katerih bo vozilo upravljano. Bolj so prilagojene ruskim cestam in hudim zmrzalam. Obstajajo napačni modeli. Njihov odstotek pa ni nič več od tistega, ki se nanaša na nemške produkcije. Nemški avtomobil je jamstvo za kakovost in zanesljivost, ne glede na to, kje je bil zbran.

  Sorodne publikacije