Uporaba metode JavaScript nadomesti ()

Delo z nizi v javascriptu se izvede v obliki metode nizovnih predmetov, vendar omogoča uporabo funkcionalnosti drugih, na primer nizov, številk in opisov.

[img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya-metodu-javascript-replace_381.jpeg [/img]
Metoda nadomestitve javascripta ima poseben pomen, pogosto Težko ga je zamenjati z drugimi kombinacijami.

Sintaksa in primer uporabe

Znaki dvojnih in posameznih apostrofov se uporabljajo za opis nizov: "" in "". Za zapis regularnega izraza se uporabi uporaba zdrsa "/". Ampak ne smemo pozabiti, da je par znakov "/". /"Ni prazen regularni izraz, ampak komentar.


[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya- javascript-replace_732.jpeg [/thumb]
V tem primeru javascript "text" nadomešča dela z enim samim znakom: "a" in "A." Izraz

ne uporablja nobenih dodatnih navodil (možnosti iskanja) zato se metoda spremeni le ne V naslednjih dveh izrazih je prikazan pomen uporabe iskalne možnosti i - velikost črk (niz), z možnostjo g pa lahko zamenjate vse pojavitve znaka (niza).

Izboljšan primer uporabe

Z vidika dojemanja in razumevanje, naslednji primer javascript nadomestka ne deluje pravilno: Težko je vizualno identificirati končano zamenjavo. Če uporabite to metodo za zamenjavo zamenjave "na barvni oznaki, bo opravljeno dobro delo in občutenje funkcije se bo bistveno izboljšalo.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya-metodu-javascript-replace_363.jpeg [/thumb]
Linija vira je bila spremenjena. Po formacijiPrimer linije metode nadomestitve javascript je niz 'dst'. Metoda zamenjave se uporablja tudi za pridobitev niza 'dst_replace', v katerem je želeni vnos (označen z zelenim krogom) in vse zamenjave označene z modro in drugo velikostjo.


Znaki '$ &' se uporabljajo v vrstici za zamenjavo. kar pomeni "vstaviti najdeni vnos". To je zelo priročna možnost. Dejstvo je, da razvijalec dobi priložnost, da napiše regularni izraz, katerega rezultat lahko sledimo pri oblikovanju niza rezultatov.

Uporaba rezultata iskanja

Z uporabo javascript nadomestka lahko razvijalec dobi (kot rezultat opravljanja regularnega izraza):
 • $ & amp; - želel;
 • $ `- tisti, ki gre na želeno;
 • $ '- tisti, ki gre za želeno.
 • Od zgoraj navedenega je koristno uporabiti samo prvo, čeprav lahko izkušeni razvijalec (ali naloga zahteva) uporabi vse možnosti. Še vedno obstaja možnost uporabe konstrukcije $ n $ nn, ki pomeni pretvorbo v n-ti tek regularnega izraza. Vendar je zaželeno, da se izognemo uporabi te priložnosti.
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya-metodu-javascript-replace_394.jpeg
  V skupni logiki je usmerjena metoda javascript nadomestka povečati udobje dela z nizi in uresničiti mehanizem prilagodljive obdelave nizov. Vezava na določen vnos omejuje fleksibilnost algoritma in izbiro, kaj gre na najdeno tekmo ali potem, ko lahko ustvari okorni rezultat.

  Funkcija pri oblikovanju javascript nadomestiti

  Namesto drugega parametra metode lahko uporabite funkcijo, rezultatdelo, ki bo nadomeščeno namesto razkritega naključja.
  [palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya-metodu-javascript-replace_605.jpeg
  V tem primeru je v primeru regularnega izraza sovpadanje se imenuje funkcija scChange (), ki določa število prejetih parametrov in oblikuje izhod.
  [img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya-metodu-javascript-replace_896.jpeg [/img]
  Tukaj funkcija ne naredi nič pomembnega, in prikazuje vsebino prejetih parametrov. Ko vsak javascript nadomesti, se prenos niza uporablja kot ločilo. Rezultat je približno naslednji:
  [img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya-metodu-javascript-replace_887.jpeg [/img]
  ] Vidimo, da se vsakokrat v funkciji prenašajo trije parametri:
 • prvi - želeni podniz;
 • drugi je položaj njegovega vstopa;
 • Tretja je začetna vrstica.
 • Glede na to, kaj regularni izraz uporablja funkcija, se bodo podatki znatno spremenili tako glede števila kot glede vsebine.

  Značilnosti metode uporabe

  javascript replace - orodje za prilagodljivo obdelavo nizov. Zaradi drugega parametra funkcije je to orodje ne le prilagodljivo, temveč tudi presenetljivo vsestransko.
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-12/vikoristannya-metodu-javascript-replace_568.jpeg
  V bistvu jezik brskalnika omogoča razvijalcu, da oblikuje redno izraz kot pogoj za sprejem odločitve, ki opravlja funkcijo. Ni posebnih omejitev za funkcijo, sposobnost zaznavanja števila prenesenih parametrov je na voljo po definiciji: to je klasična funkcionalnost javascripta. Težavnost dopolnimovečina regularnih izrazov. Ko jih sestavljate, morate biti zelo pozorni in ne stremite za enim izrazom za reševanje naloge. Pogosto je lažje razstaviti zahtevano linijo v fazah. To je lažje, bolj zanesljivo in daje nadzorovan algoritem in pregleden rezultat.

  Sorodne publikacije

  Uporaba javascript setTimeout () Uporaba elementov DOM skozi JavaScript getElementById Uporaba javascript in onload dogodkov za ustvarjanje "neodvisnih" spletnih mest Primeri uporabe metode dolžine JavaScript Večdimenzionalna asociativna JavaScript polja. Delo z nizi JavaScript Kaj storiti, če je računalnik obešen: možni razlogi, metode in metode za odpravljanje težav