Smartphone Motorola M XT1663: pregledi in ocene

Formulo za oblikovanje Moto M potrjuje uspeh mnogih generacij pametnih telefonov najrazličnejših proizvajalcev. To je privlačen telefon, ne le orodje za opravljanje zahtevanih nalog. To je seveda zahtevalo resno strojno opremo dobre srednje ravni.

Pregled pametnega telefona Motorola M XT1663

Povratne informacije za uporabnike se imenujejo procesor MediaTek P10, nameščen na telefonu, in indijska različica modela R15, ki jo je testiral CPU. Težave s pomnilnikom ni, 55-palčni zaslon pa ponuja kakovostno sliko v polni velikosti. Obstaja 16-megapixel glavna in 8-megapixel sprednje kamere. Druge funkcije vključujejo senzor prstnih odtisov in vodoodbojne nano premaze. Res je, da primer ni odporen na vlago, vendar je boljši od nič.


Obstaja nekaj omejitev pri oblikovanju pametnega telefona Motorola M XT1663. Negativne povratne informacije lastnikov so posledica pomanjkanja podpore NFC, ki odpravlja zmožnost uporabe storitve Android Pay in prisotnosti hibridne reže, ki uporabnikom omogoča, da izpolnjujejo več SIM kartic ali tistih, ki potrebujejo več pomnilnika. Če so zahteve visoke, potem morate iskati nekaj drugega.

Oblika

Dimenzije Moto M, velikosti 1514 x 754 x 79 mm, so približno enakovredne standardnemu 55-palčnemu pametnemu telefonu s cenovnim razredom srednjega razreda, brez zahtevkov za pomanjkanje okvirjev. 55-palčni Galaxy S7 Edge je le 28 mm in krajši od 05 mm. Pri teži 163 g je 10-gramski obraz lažji od 55-palčnih modelov Redmi Note 4 in Pro, vendar plastični G4 in G4 Plus tehtata 155 g. Čeprav je koncept zasnove telefona žeponovil večkrat, pametni Motorola M XT1663 v preglede lastniki pravijo, precej lepo. Kovinski zadnji del z antenskimi trakovi od zgoraj in spodaj je postal razširjen dizajn modelov, ki zahtevajo bonus, hkrati pa ohranja dober sprejem signala.


Skupina razvijalcev družbe Lenovo je dodala nekaj potez, zaradi katerih je model podoben vsem modernim mobilnim telefonom. Če je Moto Z opremljen z opazno krožno projekcijo objektiva, je Moto M bolj kot Moto G s podaljšano izboklino. Blizu je skener za prstne odtise. Za razliko od sprednje izvedbe Moto Z se zdi ta rešitev bolj naravna, tudi če je senzor nedosegljiv, ko je telefon na mizi. To je prvi Moto model z zadnjim položajem senzorja prstnih odtisov. Nad zaslonom so standardni elementi: zvočnik - v sredini, senzorji bližine in svetlobe - na desni, skupaj s celofansko kamero. Prisotna je tudi indikatorska luč - skrita je na levi strani pod okvirjem. Ni povsem inovativen, toda briljantne verige po obodu takoj povzročijo občutek, da model pripada vrhunskim napravam. Pametni telefon je preveč tanek, da ga je mogoče enostavno vzeti iz mize, po drugi strani pa je lepši in prefinjenejši. Na levi strani je reža za kartice nanoSIM in microSD kartice. Zaradi hibridne narave je telefon manj prilagodljiv kot rešitev s tremi karticami. Gumb za vklop je na desni, dovolj visok, da ga lahko pritisnete s palcem. To naredi teksturirano površino stikala neuporabno, ker ga iščeni potrebno, vendar še vedno lepo. Gumb za glasnost se nahaja nad gumbom za vklop /izklop.
USB Type-C je zdaj v trendu, Moto M pa se sčasoma premika - simetričen in bolj vsestranski priključek se nahaja v središču spodnje plošče. Na obeh straneh telesa so potaknjenci, vendar se zvočnik nahaja prav na desni. Na vrhu so avdio priključki s 35 mm priključkom in sekundarni mikrofon. Odličen videz Moto M je podprt z vrhunskimi taktilnimi občutki. To ne pomeni, da bo telefon zanesljivo ležal v roki, saj je mat finiš spolzek. Toda odtise je bolje skriti kot stekleno ploščo.

Zaslon

Moto M ima 55-palčni zaslon IPS z ločljivostjo FullHD. V tem cenovnem segmentu ni treba želeti več. Postavitev subpikselov je standardni RGB z enakim številom elementov na osnovno barvo. Zaslon pametnega telefona Motorola M XT1663 ni zelo svetel - to je značilno za AMOLED 425 gnezd. Samodejni način ga ne popravi. Bolj ugodni G4 in G4 Plus sta v tem pogledu veliko boljši. Glede kontrasta ima G4 tudi rahlo prednost, vendar Moto M 1400: 1 izgleda precej dostojno. Ostrina zaslona pod polno sončno svetlobo. Čeprav ta indikator ne doseže AMOLED plošče Moto Z Play, vendar presega G4 in G4 Plus. Zaslon telefona se pri prenosu barv ne razlikuje veliko. Seveda ne v tolikšni meri, da bi postalo problem - povprečna DeltaE = 59 je v razumnih mejah, glede na to, da je Z Play DeltaE = 5.3. Moto G4 Pluspovprečna DeltaE = 4,3 in največja - 7,4. To še enkrat potrjuje, da cenejši modeli trpijo zaradi večje barvne porazdelitve.

Povezljivost

Privzeto naprava podpira 2 kartici SIM, druga pa se uporablja v povezavi s kartico microSD. Zato vse 3 kartice ne bodo nameščene. V omrežjih LTE je priključena samo ena kartica SIM.
Lokalna povezava je zagotovljena z 2-pasovnim Wi-Fi a /b /g /n /ac in Bluetooth 4.1 LE. Moto G4 je opremljen z različico 4.2, ki naj bi zmanjšala motnje v omrežjih LTE, vendar je Z Play opremljen tudi s standardom 4.1, tako da ga cena skoraj ne vpliva. Obstaja GPS, vendar ni NFC. Pametni telefon je opremljen z FM-radiom, ki bo navdušil mnoge. USB Tour-C se uporablja za polnjenje in prenos podatkov ter podpira tudi USB OTG z adapterjem tipa C.

Življenjska doba baterije

Moto M napaja 3050 mAh baterija. To se morda zdi nesprejemljivo za 55-palčno napravo FullHD s procesorjem P10, vendar Orro F1 Plus dobro opravlja delo z enako konfiguracijo z baterijo z 200 koncerti. Pametni telefon Motorola M XT1663 na pregledih, v vseh testih trajanja dela kaže povprečne rezultate, začenši s 15 urami govornih klicev v omrežju 3G. Z Play je 2-krat daljši, drugi modeli na P10 (Meizu M3 Note in F1 Plus) pa so presegli Moto M 6 ur, rezultat pa se ne izboljša pri brskanju po Wi-Fi, kjer telefon komaj doseže 7-urno oznako. . Meizu M3 Note in G4 Plus lahko traja več kot 11 ur, Orro F1 Plus pa traja 1 leto dlje. Težave z baterijo se nadaljujejo med video produkcijo - čas delovanja ne traja do 8 ur. Delujejo tudi drugi pametni telefoniPovprečni rezultati posameznih testov bodo neizogibno privedli do nizke 55-urne ocene vzdržljivosti.

Vmesnik

Model je na voljo z izvirno različico operacijskega sistema Android, ki je na voljo za Android. V skladu s pregledi, Motorola M XT1663 ne ponuja takšne funkcije, kot na zaslonu geste in sporočila. Zaklepanje zaslona je čisto »Android«. Prikažejo se datum in čas, sporočila, glasovno iskanje in bližnjice kamere. Ko se prijavite, se odpre stran za zagon Asistenta Google. Ustrezne informacijske kartice se nahajajo na levi strani, navadni domači zasloni pa na desni. Pomikanje navzgor kliče aplikacijo Now on tap, ki je postala jasnejša in pametnejša kot prej. Obstaja tudi standardna škatla za aplikacijo - Moto M ni bil žrtev običajne prakse zamenjave z enonivojnim vmesnikom. Na prvem odseku se sporočila prikažejo v območju za obvestila, na drugem pa se prikaže okno za hitre nastavitve. Zadnje lahko takoj odprete tako, da dokončate gesto z dvema prstoma. To je priljubljena nastavitev Android Vanilla - številni telefoni, vključno s tistimi z lastnim uporabniškim vmesnikom, je ne spremenijo.

Performance

Pametni telefon deluje na čipu MediaTek Helio P10 in v Indiji R15. Vendar pa se te CPU razlikujejo malo, razlika je le v taktni frekvenci. 8 A53 v P10 je omejeno na 195 GHz, procesor R15 pa na 22 GHz. GPU Mali-T860MP2 ima tudi frekvenčno razliko od 700 do 800 MHz in R15. Delovanje CPU-ja je podprto z RAM-om 3 ali 4 GB. V enojnem delu testa GeekBench 4 je na pregledu nameščen pametni telefon Motorola M XT1663, ki je za 771 točk višji od Meizu M3 Mach (s CPU Helio P10) in G4Plus (S617). Eno jedro A53 v primerjavi s podobno hitrostjo v konfiguraciji Snapdragon 625 kaže višji rezultat, vendar se ne ujema z zmogljivimi jedri A72 Helio X20 Redmi Note 4 in Note Pro. Snapdragon 617 G4 Plus kaže znake staranja in hitro upravlja druge teste z več jedri. Moto M z 2921 točkami boljši Meizu M3 Max (2625 točk), tako da je model postal ena izmed najboljših izvedb P10. Oppo R9s ni najboljši telefon s S625. Zenfone 3 je kompenziran z zmago v Redmi Pro, ki ne izkorišča moči svojih 10 jeder. V testu Antutu (51831 točk) značilnosti pametnega telefona Motorola M XT1663, po mnenju lastnikov, ne zagotavljajo visoke zmogljivosti, vendar je model še vedno najboljša izvedba P10. Med MediaTek in S625 je precej velika vrzel, čip Qualcomm pa ima jasen rob. S650 in Helio X20 sta očitno v višji lestvici. Na splošno so uporabniki zadovoljni z delovanjem pametnega telefona, ki iz svoje strojne opreme iztisne vse. Nabor čipov P10 ni izjemno zmogljiv, vendar je med najboljšimi. Od tega ne smete pričakovati čudežev v 3D igrah, kot tudi ne biti vznemirjeni zaradi tega. Mobilne igre so zelo primerne za računanje procesorja, zato ste lahko prepričani, da ne bo težav z nobeno od razpoložljivih iger.

Zvočnik

V Moto M je spodaj le en zvočnik, vendar proizvaja zadostno število decibelov (645 dB glasu, 72 dB klica). Večina konkurentov je za ta kazalnik slabša od tega modela.

Takojšnje sporočanje in vnos

Moto M ima vnaprej nameščeno aplikacijo SMS za Google Messenger, ki deluje enako kot drugapodobne programe. Lahko se dotaknete fotografije in jo pošljete v nekaj sekundah ali pošljete kratke zvočne posnetke, čustva itd. Vnos se izvede s standardno tipkovnico. Deluje hitro, natančno, zanesljivo in ima veliko konfiguracijskih možnosti. Uporabnik lahko vklopi enoličen način, prilagodi višino tipkovnice, spremeni postavitev, dolgo pritisne na zaslonske gumbe, vnese dodatne simbole, spremeni temo. Lahko natisnete, potisnete prst preko tipkovnice ali narekujete svoj glas.

Drugo

Moto M ima le nekaj aplikacij, ki se razlikujejo od standardnega Googla. Morda je edini omembe vreden program upravitelj datotek, ki jih razvrsti po času dostopa ali po kategorijah in podpira paketno obdelavo. Na voljo je tudi standardni kalkulator z naprednim akcijskim stolpcem. Koledar se udobno sinhronizira z uporabniškimi podatki, označuje rojstne dneve in praznike. Poleg tega paket vključuje Google Dokumente in preglednice, zato je delo z dokumenti zagotovljeno brez namestitve dodatne programske opreme.

Galerija

Aplikacija Google Photos nadomešča galerijo slik kot v Z Play. Vendar, za razliko od več premium ponudb, Moto M ne prihaja z brezplačnim skladiščem fotografij v oblaku. Pinch zoom spremeni velikost sličic in iskalno polje deluje fantastično. Če vnesete datum, kraj, ime ali samo celotno vsebino želene fotografije (na primer "pool"), se bo iskanje v dolgoročni bazi podatkov izvedlo v nekaj sekundah. Več akumuliranih slik v času, bolj natančen rezultat. Včasih GoogleFotografije se razvrstijo tako, da fotografije združijo v tematski album. Ali pa uporablja samodejne filtre. Rezultati se razlikujejo po kakovosti, vendar ponavadi precej dobro, glede na pomanjkanje napora. Seveda lahko vse te funkcije začnete ročno. V načinu urejanja lahko izberete samodejno popravljanje barve in kontrasta, poravnavo fotografije ali dodajanje filtrov. Ni ločenega pregledovalnika videoposnetkov, vendar lahko izkoristite prednosti Google fotografij. To je povsem dovolj za valje, posnete na telefonu s kamero, toda za "napredne" funkcije (na primer podnapise) potrebujete nekaj drugega.

Avdio predvajalnik

Predvajanje glasbe deluje kot univerzalni predvajalnik glasbe, vendar vam omogoča tudi poslušanje oddaj v toku. Google omogoča dostop do 35 milijonov posnetkov in omogoča poslušanje priljubljenih albumov brez povezave. Poleg tega vam program omogoča prenos datotek MP3 (do 50 tisoč) na strežnike podjetja, nato pa jih poslušate preko spletne aplikacije. Če lastnik telefona raje uporablja svojo lokalno glasbeno knjižnico, bo predvajanje glasbe pomagalo prenesti skladbe iz računalnika ali pomnilniške naprave USB. Izenačevalnik podpira blagovno znamko Dolby Atmos in ima nastavitve za različne glasbene sloge ter druge algoritme za izboljšanje zvoka.

Radio

Ena izmed najboljših lastnosti modelov, ki niso vodilni, je razpoložljivost radia FM. Tukaj je tudi on. Program lahko samodejno pregleda vse razpoložljive postaje in jih shrani v pomnilnik, vendar ne more prebrati RDS podatkov, zato naj se ime postaje vnese samostojno. Predvidena je možnost snemanjaoddaj

Kakovost zvoka

Pametni telefon Motorola M XT1663 J JH ocenjuje pohvale za izjemno jasen izhod z aktivnim dobitkom. Tudi v tem primeru je obseg pod povprečjem. Po priključitvi slušalke pade še več. To je zelo tiha naprava, zato poslušanje glasbe prek velikih, visoko impedančnih slušalk ne bo uspelo. Jasnost zvoka ostaja precej dobra, toda navzkrižne interference in intermodulacijska popačenja, čeprav precej blaga, potekajo.

Fotografija

Moto M ima glavno kamero z 16 milijoni slikovnih pik z zaslonko f /2.0. Ne smete se prevarati, da je njegov senzor Z Play. Tukaj so slikovne pike drobne - le 1 mikron, v Z Play pa njihova velikost je 13 mikronov. To morda ni toliko v absolutnem smislu, vendar je razlika v uspešnosti ogromna. Poleg tega obstaja tudi samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem, kot pri velikih fotoaparatih, in dvojno LED bliskavico. Običajno so programi fotoaparatov v napravah istega proizvajalca podobni, še bolj funkcionalni v dragih modelih. Toda v primeru Moto M ni. Lenovo ponuja dva programa, ki sta razdeljena po napravah brez razlikovanja blagovne znamke. Kljub temu, samo po sebi z Ne, nič ni slabo, le da je stikalo kamer visoko v kotu in ga je težko doseči, če držite telefon z eno roko. Aktivirate lahko način HDR in bliskavico, nastavite belino in ISO. Kakovost fotografij pametnega telefona Motorola M XT1663 naj bi bila vredna uporabnikov, vendar niso brez izvirnosti. Fotografije se izgovarjajopremik na tople barve. Samodejna izpostavljenost rahlo zbledi fotografijo. Morda je to storjeno za boj proti učinkom majhnih fotocelic in ohranitev živahnih območij, vendar je težko trditi z fiziko, dinamični razpon pa je majhen. Vendar pa je raven podrobnosti precej visoka, zlasti za objekte, kot so listi. Prisoten je tudi hrup, ki je precej podoben osnovni ISO in svetli svetlobi. Način HDR omogoča precej dramatične rezultate. Tople barve gredo, slike pa imajo močan hladen odtenek. Nekatere podrobnosti svetlih področij lahko shranite, vendar to ni zelo opazno. Panoramske fotografije pametnega telefona Motorola M XT1663 niso navdušene nad povratnimi informacijami lastnikov. Na višini približno 1300 slikovnih pik nimajo dovoljenja, problem navzkrižnega povezovanja pa je preprost.

Sprednja kamera

Fotoaparat Celphi Moto M ima ločljivost 8 MP in relativno odprtino f /2.0. Premer pikslov je 112 mikronov, kar je večje od glavnega. Mnenja o pametnem telefonu Motorola M XT1663 kažejo, da so avtoportreti polni podrobnosti, barva kože je resnična, fiksna goriščna razdalja pa je zelo primerna, tako da skodelica ni zabrisana, ko je kamera na razdalji podolgovate roke. Morda mislite, da to velja za vse čelne kamere s fiksnim fokusom, vendar to ni tako. Seveda obstaja tudi funkcija za izboljšanje slike. Odstrani madeže, osvetli kožo in pobeli zobe.

Kamkorder

Moto M snema videoposnetke z ločljivostjo 1080p pri 30 sličic na sekundo. V tem segmentu ni vredno veliko čakati, še posebej, ker čipov P10 ne moreročaj velike številke. Video kodiran z bitno hitrostjo manj kot 17 Mb /s in avdio - 128 kb /s v stereo. Na žalost, video ni dovolj za vsakogar, da bi uživali, saj je raven podrobnosti nizka in barve so zamegljene.

Zaključek

Smartphone Motorola M XT1663 o odzivih ljudi, je uspelo prijaviti sebe. Hladni občutek kovine na konicah prstov vam omogoča, da se počutite kot mojster dragega modela. Toda kovinske lupine so segale celo po najnižjih tržnih segmentih, kakovostna montaža pa je na voljo po ugodnejši ceni. Ta telefon je stabilen na srednji ravni in težko je najti območje, v katerem resnično presega druge modele ali je močno slabše od njih. Morda so potrebne velike izboljšave s kamero pametnega telefona Motorola M XT1663. Pregled pregledov nam omogoča, da ugotovimo, da je, čeprav je ločljivost slikovnega senzorja odlična, težko dobiti dobre fotografije. Prav tako bi uporabniki želeli povečati življenjsko dobo baterije. 55-urna ocena jasno kaže nekaj splošnih impresivnih lastnosti. Glede na resnične ocene, je pametni telefon Motorola M XT1663 pomemben predstavnik cenovnega razreda srednjega razreda, ki ga je težko poklicati. Toda tisti, ki iščejo lep mobilni telefon srednje velikosti po razumni ceni, ki je zelo primeren za določen prednostni seznam, bi morali biti pozorni na ta model.

Sorodne publikacije