ZTE Axon 7 pametni telefon: pregledi, specifikacije

Kaj je "morilec vodilnih"? V slovarjih ni takih stavkov, vendar se izraz običajno uporablja za kakovostne telefone, katerih cena je izziv za status quo. Ta opredelitev je do neke mere skladna z LeEco Le Pro 3 OnePlus 3 in Oppo F1 Plus. Vsi so veliko cenejši kot Galaxy S7, Googlov Rich, iPhone 7 in LG V20, v nekaterih primerih pa presegajo - njihovo računalniško moč in življenjsko dobo baterije. Nekateri telefoni se lahko imenujejo idealni "vodilni morilci" in ZTE-jeva Axon 7 je med najboljšimi med njimi. Model je razvoj podjetja Axon Pro in poskus podjetja, da preseže proračunski pametni trg, na katerem prevladuje. S tem želi proizvajalec uspeti na višji ravni. Potrdite povratne informacije iz specifikacij ZTE Axon 7 ali zahtevkov, ki jih navajajo, da niso podprte?


Original design

Po mnenju lastnikov, ZTE Axon 7 ni podoben nobenemu pametnemu telefonu na trgu in to ni slabo. ZTE se je držal oblikovalskega jezika prejšnjega modela, ZTE pa je zagotovil, da novi pametni telefon ne bo izgubil svojega posebnega sloga. Torej telefon izstopa iz množice nevsiljivih naprav in kopij iPhonea. Okrogla, svetleča Alonium Case Axon 7 je fascinantno delo paraboličnih pobočij. Sprednja plošča, enako kot v časti 8 Huawei, se upogne na robove. Ima 55-palčni zaslon AMOLED, v katerem prevladuje črna obroba, ki se razteza do robov, in trikotna konfiguracija reza nad in pod njim, ki prikazuje stereo zvočnike pametnega telefona.gumbi na dotik, ki služijo kot glavno navigacijsko orodje: "Nazaj", "Domov" in večopravilni meni.


Minimalistična estetika Axona 7 se nadaljuje na hrbtni strani fotoaparata, dvojne bliskavice in senzorja prstnih odtisov. Pod njimi lahko vidite logotipe modela in proizvajalca. Antenske črte prečkajo ohišje od zgoraj in od spodaj, na straneh pa je izvrstno stikalo za vklop /izklop, nadzor glasnosti in kombinirani predal za microSD in SIM kartice. 55 "QuadHD (2560 x 1440) AMOLED zaslon je prav tako svetel z maksimalno svetlostjo. Glede kontrasta se je bistveno izboljšal v primerjavi z LCD zaslonom prejšnjega modela. glede na preglede, z gostoto slikovnih pik 424 t /inch je očitno slabša od "morilec vodilni", ki je 534 t /inch. Model je popolnoma leži v vaši roki, kar je malo nepričakovano. Morda mislite, da bo gladko aluminijasto telefon zdrsnilo med prsti, v resnici pa je primer lahkoten. Glede na številne ocene, ZTE Axon 7 je ukrivljen rob ni enako kot iPhone 7 - so stisnjeni v roki. Na splošno je edina pomembna pomanjkljivost telefona pomanjkanje hidroizolacije. Pametni telefon je v letu 2015 tanjši, prefinjenejši in bolj prefinjen, vendar ohranja ključne elemente, ki blagovni znamki Axon pomagajo razlikovati od svojih konkurentov.

Kakovost zvoka

ZTE je resnično delal na avdio sistemu Axon 7 in se je čutil. Večina proizvajalcev telefonov je pozorna na zvok, vendar je proizvajalec porabil veliko časa in truda, da bi poskrbel za izjemno kakovostzvočni model.
Telefon je opremljen z dvema namenskima avdio procesorjema AKM AK4961 in AK4490, ki omogočata Hi-Fi predvajanje prek zvočnikov ali slušalk, sprednjih stereo zvočnikov in zvoka Dolby Atmos.
Stereo se izvaja s parom 215-B zvočnikov, ki so med najbolj glasnimi, ki so jih kdaj uporabljali na mobilnih telefonih. Axon 7 presega svoje tekmece, kar še dodatno zasenči NTS 10 s svojimi privlačnimi avdio funkcijami. Glede na povratne informacije uporabnikov so zvočniki sposobni reproducirati glasnejši glas, kot je tisti, ki je omejen na najvišjo raven. Zvok je jasen in čist, tako da ni popačen, kar običajno povzroča dinamiko pametnih telefonov. Jasni basi, kot tudi visoki odseki vetra in strune. Slušalke ZTE Axon 7 pregledi, delo ni slabše. Telefon podpira kvantizacijo zvoka Hi-Fi 32 bitov in frekvenco vzorčenja 192 kHz, ki jo izboljšuje tehnologija Dolby Atmos. Programska oprema lahko predvaja videoposnetke, glasbo in filme prek profesionalno konfiguriranih profilov izenačevalnika in simulira prostorski zvok 7.1. Iluzija se izkaže precej prepričljiva. Axon 7 lahko snema zvok med predvajanjem. Pametni telefon je opremljen z dvema notranjima mikrofonoma, ki odpravljata hrup, ki zajemata zvok do 7 m in v kateri koli smeri. Telefon "posluša" vir, če zmanjša hrup okolice, če je to potrebno, in tako poveča snemanje. Glede na preglede se vse dogaja v celoti v skladu z oglasom - zvok mikrofona se izkaže kot kristalno čist.

Kamera

Na hrbtni strani20-milijona slikovnih pik kamero z relativno f /1,8 odprtino se nahaja, ki uporablja fazni AF za hitro izostritev najeti predmet. Optična stabilizacija blaži učinke tresenja v rokah in neravnih cestah pri vožnji z avtomobilom. Širok dinamični razpon povečuje svetlost in kontrast slike.
Senzor slike Axon 7 podnevi zagotavlja visoko zmogljivost. Mestne krajine so odlične. Barve se nagibajo k hladnejšemu koncu barvnega spektra, odtenki neba pa so še posebej intenzivni. Ko je način HDR vklopljen, je svetlost fotografij obrobljena z bleščanjem. Ta pogum ne bo privlačen vsem, ampak ustvarjen učinek je lep.
Žal odlično delo popoldne ne velja za fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih. Slikovni senzor Axon 7 je brez truda poskušal zajeti predmete pri šibki svetlobi in pokazati veliko zrnatost. Avtofokus postane počasen in barve so razočarane zamegljene in blage v primerjavi s fotografijami, posnetimi na Galaxy S7 in iPhone 7. Tudi fotoaparat z 16 milijoni slikovnih pik ZTE Axon 7 Mini se ne spopada s pomanjkanjem svetlobe. 8MP prednji senzor za sliko ponuja odlične posnetke in videoposnetke. Zanj na žalost ni dovolj bliskavice, toda fotografije, posnete v dobro osvetljenih prostorih in v dnevni svetlobi, so svetle, jasne in brez vidne zrnate ali mehke. Na srečo je ZTE Axon 7 glavni kamero telefon preglede veliko bolje kot video. Posnetek se izkaže, da je enak in impresivno stabilen. Uporabniki cenijo tudi razpoložljive možnosti,vključno s 4K (4096 x 2160) pri 30 sličic na sekundo, FullHD (1920 x 1080) pri hitrosti 30 in 60 sličic na sekundo in počasnim zajemanjem 720p s hitrostjo posnetka 240 fps. Značilnosti ZTE Axon 7 Mini 32GB pametnega telefona, po mnenju lastnikov, so precej skromnejše in omejene na 1080r video posnetkov s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo. Za primerjavo: ZTE Axon 7 Max ocenjuje pohvalo za prisotnost dvojne kamere z ločljivostjo 13 MP, od katerih ena služi za globinsko ostrino in laserski sistem AF. Model ima tudi vrhunski zvočni čip in zaslonski sloj, ki omogoča ogled 3D vsebine brez posebnih očal.

Performance

Pametni telefon je opremljen z istim čipom Snapdragon 820, ki je nameščen v NTS 10 OnePlus One 3 in Galaxy S7. Povezan je z velikodušno količino pomnilnika RAM-a in ROM-a, katerega natančno število je odvisno od izbrane konfiguracije. Uporabnik lahko izbira med možnostmi 128/6 ali 64/4 GB za ROM in RAM. V skladu s pregledi, pametni telefon ZTE Axon 7 deluje izjemno hitro. Zamude so zelo redke, in programi z velikim številom slik, kot sta Instagram in Snapchat, se popolnoma ne upočasnjujejo.
4-gigabajtna različica se ne zdi neprijetna zaradi preklapljanja med programi in zavihki brskalnika. Tudi zelo dolgi MS Wordovi grafični dokumenti, ki so sposobni postaviti kolena, so "visoko zmogljive naprave, ki so obremenjene brez težav na modelu, in naprava ni slabša od konkurentov. rezultati so približno enaki, pri enojnem testu pa naprava prikaže 1694 točk, ki ji sleditakoj za LG G5 in zaostaja za Galaxy S7. ZTE Axon 7 Mini 32GB, po ocenah, pridobi 2106 točk v GeekBenchu, medtem ko je "vodilni morilec" 5393.

Življenjska doba baterije

Pametni telefon napaja 3250-mAh baterijo. Njegova zmogljivost je več kot 3000 mAh z Galaxy S7 in 3200 mAh z LG V20. Baterija omogoča hitro polnjenje QuickCharge 3.0, ki skrajša življenjsko dobo baterije za približno 1 uro in 40 minut. Telefon potrebuje približno pol ure, da si povrne polovico zmogljivosti baterije. V primerjavi z modelom Mini naj bi bile ocene ZTE Axon 7 spektakularne. Z nameščeno samodejno svetlostjo in omogočenimi Wi-Fi, Bluetooth in celičnimi podatki, se baterija do konca skromno napolnjenega dne zniža na 40%, cenejši model z 2705 mAh baterijo pa je treba priključiti na pomnilnik že ob petih. Kratke seje so zelo enostavne za uporabo (večinoma preverjanje e-pošte, nameščanje programov in pošiljanje sporočil), ki porabijo najmanj energije. Zahtevne aplikacije, kot so testi in igre, baterijo izpraznite nekoliko hitreje, kot ste pričakovali, vendar vam nikoli ni treba skrbeti za ponovno polnjenje, preden se vrnete na polnilnik. Pametni telefon ZTE Axon 7 se odziva, zlahka prenese enodnevno delo, tisti, ki uporabljajo manj izkušene uporabnike, pa bo verjetno trajal en dan in pol.

Uporabniški vmesnik

Pametni telefon deluje na platformi Android z nekaj spremembami in dodatki. Pametni telefon ima vmesnik za proizvajalca MiFavor. Nedavne posodobitve so dodale številne funkcije,vključno z "nočnim načinom", ki prilagodi barvni profil zaslona za zmanjšanje nočne obremenitve in podpira 256-GB MicroSD kartice. Privzeto je tema nastavljena v MiFavor, zaradi česar je vmesnik skoraj brezhiben. Začetna stran ponuja enake možnosti kot program za nalaganje telefonov Pixel: s klikom in držanjem kjerkoli na zaslonu se lahko pomikate po razpoložljivih ozadjih, vdelujete pripomočke, spreminjate teme in spreminjate animirane učinke prehoda med domačimi zasloni. Polje za aplikacijo ima funkcijo iskanja, ki vam omogoča hitro filtriranje aplikacij. Zaklenjen zaslon ima lepo funkcijo. Spremeni ozadje z vsakim odklepanjem Axona 7. Drugi elementi vmesnika MiFlavor puščajo večinoma nedotaknjene. Opozorilna vrstica vključuje hitra stikala Marshmallow: gibanje s prstom navzgor odpira možnosti za vklop in izklop Wi-Fi, sprejemanje podatkov celic, GPS, Bluetooth itd., Vsak gumb je mogoče premakniti, spremeniti ali izbrisati. Eden od najbolj uporabnih dodatkov za ZTE je aplikacija My Voice, ki poveže glasovne ukaze uporabnika z dejanji programske opreme. Telefon lahko odklenete, fotografirate in še več z vašim glasom. Lahko tudi aktivirate Axon 7 z uporabo kodne besede, dodate stike, poslušate dohodna sporočila, dodelite aplikacije uporabnikom, izklopite GPS, prilagodite svetlost zaslona in vklopite način letenja.
Če glasovnih ukazov ne potrebujete, lahko uporabite niz kretenj. Dvoposteljnas pritiskom na bo prikazovalnik aktiviran, ščepec s tremi prsti pa posname sliko. Dvakratno tresenje telefona vključuje svetilko, preklop pa prekliče trenutni klic. Vendar pa programska oprema ZTE Axon 764GB, glede na preglede, zahteva majhen zagon. Nekateri prevodi so slovnično napačni, ZTE Rewards pa dodaja nadležne promocije, oglase in ankete. Kljub temu je vmesnik MiFlavor daleč od napihnjenih Android skins. Večino nastavitev lahko onemogočite in so zelo vljudni, da ne motijo ​​lastnika pametnega telefona. V zvezi s posodobitvami programske opreme je bil ZTE najbolj ugleden proizvajalec rednih izdaj. Kljub temu, da pametni telefon deluje na platformi Android Marshmallow, je od januarja 2017 na voljo posodobitev Nougata, ki podpira virtualno resničnost DayDream VR.

Garancija

Proizvajalec zagotavlja standardno letno jamstvo, ki zagotavlja popravilo in zamenjavo naprav z napakami v izdelavi ali materialu. Pametni telefon ima tudi Passport 2024-mesečni Premium Protection Plan brez mesečnih zavarovalnih premij. Pokriva nenamerne poškodbe, kot so padci, vlaga in razpoke. Na voljo je tudi brezplačna možnost zamenjave. Dovolj, da podate številko kreditne kartice, in ZTE bo poslal zamenjavo za pokvarjen telefon. Podjetje celo plača dostavo. Poleg tega proizvajalec zamenja ali vrne denar za vsako okvarjeno napravo v prvih 30 dneh posedovanja. Ob kraji ali izgubi pametnega telefona bo podjetje lastniku povrnilo do 6.000 rubljev. In ko bo čas za premik na novoAxe, ZTE bo zagotovil popust v višini okoli 6.000 rubljev.

Storitve in razpoložljivost za stranke

Za nove lastnike podjetje ponuja brezplačen program podpore. Če pokličete telefonsko številko službe za podporo strankam ZTE, se lahko seznanite z delovanjem naprave in poiščete pomoč med namestitvijo. Na žalost Axon 7 ni na voljo v trgovinah mobilnih operaterjev. Kupite ga lahko preko spleta od podjetja ZTE ali drugega prodajalca. Na srečo, proizvajalec ponuja obrok, tako da lahko unovčite telefonsko plačilo z mesečnimi plačili za 2 leti. Poleg vodilnih modelov, kot sta iPhone 7 in Pixel, je Axon 7 eden najboljših mobilnih telefonov, ki jih je mogoče kupiti. Stane veliko manj kot konkurenti, vendar zagotavlja izjemen zvok, nore hitre čipove, dober zaslon in dostojno kamero. Vsako izdano polje je označeno. Na splošno velja, da Axon 7 resnično zasluži častni naziv "vodilnega morilca".

Ali obstaja boljša alternativa?

Ocene ZTE Axon 7 se imenujejo eden najboljših pametnih telefonov v svojem cenovnem razredu. OnePlus 3 je bila tudi odlična ponudba, vendar je proizvajalec ustavil svojo izdajo v korist rahlo nadgrajene in dražje OnePlus 3T. LePro 3 je še ena alternativa, vendar uporabnikom ni bilo všeč model programske opreme in dvomijo o telefonski številki mednarodnih trgov in razpoložljivosti ključnih varnostnih posodobitev. Končno, Honor 8 pametni telefon je tudi spodobna možnost, vendar ni tako produktivna. Google bogastvo in bogastvo XL bo stala 15.000 rubljev. dražjepribližno enake specifikacije.

Kako dolgo bo podpirala telefonsko podporo?

ZTE je januarja 2017 nadaljeval z operacijskim sistemom na Android 7.0. Nove različice izboljšav varnosti in učinkovitosti se redno distribuirajo. Telefon mora trajati vsaj 2 leti, preden je njegova posodobitev upravičena.

Sklep

Zte je 24.000 rubljev, ZTE Axon 7 pa se imenuje vredna pridobitev. Ima hiter procesor, najboljši zvok, ki je mogoč le na mobilnem telefonu 2016, odličnem zaslonu in fotoaparatu ter nevsiljivi programski opremi. Čeprav ni dvojne kamere, najboljšega procesorja ali velike količine pomnilnika, podcenjevanje pametnega telefona ni vredno, saj je danes ena izmed najboljših ponudb na trgu.

Sorodne publikacije