BMW E32: specifikacije, opis, ocene

BMW serije 7 je verjetno eden najbolj legendarnih avtomobilov na svetu. Avto je bil izveden v različnih telesih. Najbolj priljubljena pa je karoserija BMW E32. Avto je bil posnet v številnih filmih, domačih in tujih. Kljub tako dobri starosti, je avto v veliko povpraševanje ne le od kolektorjev. Zakaj je bila tako znana? Pregled BMW 7 serije E32 - nadalje v našem članku.

Strogo oblikovanje

Razvijalci so veliko pozornosti namenili zasnovi avtomobila. Bil je nadaljevanje prve generacije BMW v sedmi seriji. Oblikovalci so ohranili nekdanji videz "morskega psa" in široke nosnice. Ta stil je bil uporabljen tudi pri naslednjih modelih nemške limuzine. Treba je opozoriti, da je v zgodnjih 90-ih avto je bil restyling.
Večinoma se je dotaknil kabine. Zunaj vidimo le plastično oblogo spodnjega dela žarometov. Kljub velikim dimenzijam (pet metrov) se zdi, da avto ni "hippo". Nemški inženirji so se po svojih najboljših močeh potrudili, da je bil projekt bolj napreden. In to se je zgodilo - celo zdaj ta avto privlači poglede mimoidočih in motoristov. Toda model BMW E32 je bil izdan leta 1986. Druga značilnost je nizek koeficient aerodinamičnega upora. Bil je 032 Sph. Takšen indikator ima moderne športne kupeje.

"Alpina"

To nemško podjetje se je ukvarjalo z zunanjim uglaševanjem in tehničnim popravilom avtomobilov na osnovi BMW. Kaj se razlikuje od zunanjosti limuzine "Alpina"? Najprej postavite druge odbijačena BMW E32. Tudi spredaj je bila plastična blazinica (tako imenovana »ustnica«) z blagovno znamko podjetja. To si lahko ogledate na spodnji fotografiji.
Ena od razlik je tudi široko pletenje. Imajo tudi svoje posebnosti. Torej je bila bradavica za zračno črpanje skrita v sredini diska in skrita z dekorativno kapico. Zrak je prišel skozi iglo za pletenje. Mimogrede, s to značilnostjo izkušeni vozniki razlikujejo izvirne diske "Alpin" od kitajske kopije. V drugem se avtomobil ni razlikoval od tovarniške različice BMW E32. Tuning avtomobila te blagovne znamke je izdelal drugi ugledni atelje. Zlasti za dekoracijo modela so bili uporabljeni prekrivki za pragove in tehtanje.

Dimenzije

Avto pripada segmentu F, zato ima zelo velike dimenzije. Torej, dolžina avtomobila je 49 metrov (502 v različici "Long"), višina - 14 metrov, širina - 185. Dolžina medosne razdalje - 29 metrov. Glede na prostornino motorja se je masa avtomobila gibala od 16 do 19 ton. Razdalja v BMW 730 E32 je dokaj majhna - le 14 centimetrov. Poleg tega je vse dolga in daleč od kratkih udarcev. Stroj je težko premagati neenakosti. Avtomobilisti pravijo, da obstaja nevarnost, da se nekaj dotakne "trebuha". Čeprav vzmetenje dobro deluje v motornem dvorišču E32. Ocene ugotavljajo, da je 32-sedežno telo eno najbolj udobnih v seriji.

Salon

Premakni se znotraj limuzine. V BMW E32 je bil salon zamišljen za malenkosti. Ocene so znane po visoki ergonomiji - vsaka postavka je samostojnakraj Sedite udobno tako spredaj kot zadaj. Prostori za noge in glavo bodo zadostovali tudi za zdrave ljudi. Notranja ureditev se praktično ne razlikuje od 34. karoserije. Tukaj vidimo blagovno znamko s štirimi kraki z električnim krmiljenjem, široko sredinsko konzolo s kasetnim snemalnikom in računalnikom ter prostorno predal za rokavice, ki se nahaja na nogah sovoznika.
Sedeži v BMW serije 7 imajo dobro ledveno in bočno podporo. Vrata in delni torpedi so okrašeni z lesenimi vložki. Materiali obdelave so bili zelo različni - celo vstavki so imeli svoje tone in odtenke (več kot deset). Pomembno je omeniti, da so nekatere različice BMW E32 dobile tkivni salon. V bistvu je "sedem" šlo s strogo črno usnjeno notranjostjo. Bilo je različic z belo kožo. Po restiliranju marca 1992 so bili uporabljeni materiali za predelavo druge drevesne pasme. Ni bilo plastičnih vložkov, ki bi imitirali ta premaz. Tam je bil lesen sprednji pepelnik. Tudi po letu 1992 se je spremenilo šivanje usnjenih sedežev. Pregledi lastnikov kažejo na visoko kakovost zbirke. Tudi po 200 tisoč kilometrih v avtomobilu ni cvrčkov in burnih zvokov. Občasno, ko salon ostane tih in skozi 400 tisoč kilometrov (in navsezadnje bo prvi BMW E32 letos 31 let!). Kljub temu, avto še naprej vozi na cestah Rusije in CIS.

Lastniki zabeležijo precej velik obseg zagona. To je 500 litrov. Vendar pa v prtljažniku obstaja pomanjkljivost - visoka obremenitevvišine Ta linija se nahaja v zadnjih luči. Sčasoma je proizvajalec to pomanjkljivost popravil za naslednjo generacijo "Seven".

Specifikacije

Dorestyleing limuzine so opremljene z bencinskim 6-valjnim motorjem M30. S svojo delovno prostornino 34 litrov je proizvedel do 218 konjskih moči. Za leto 1986 so bile to samo osupljive značilnosti. Tudi ta motor je bil eden prvih, ki je bil opremljen s katalizatorjem. Leto kasneje je bavarski koncern izdal štiri nove različice BMW E32:
 • 730;
 • 740;
 • 750;
 • 750 iL.
 • Najmlajši v tej liniji je bil tri litrski motor s 188 konjskimi močmi. Toda tudi ta motor se je razdelil skoraj dve toni "na barke" na stotine v 93 sekundah. Za primerjavo, Mercedes S300 v 140. telesu (v navadnem človeku "rublja štirideset") se je pospešil do sto in pol sekund kasneje.
  Pogosteje so bila vozila BMW s štiri-litrskim osemvaljnim motorjem. Avto s tem motorjem se je v 83 sekundah pospešil na stotine. Največja hitrost je 240 kilometrov na uro. V najnovejših kompletih je avto opremljen z 12-valjnim bencinskim motorjem z večtočkovnim vbrizganjem 320 sil. Volumen tega motorja je 5 litrov. Motor je imel oznako M70 in je bil nameščen na enostavne različice E32 in na podolgovato (s predpono iL). Motor ima dober navor 450 Nm, ki je na voljo v celoti z že 4 tisoč zavoji.

  Dinamika pospeševanja tega avtomobila nikogar ni pustila ravnodušnega. Na stotine avtomobilov pospeši v 74 sekundah (kljub temu, da je bil motoratmosferski). Največja hitrost BMW E32 je 250 kilometrov na uro. Kar je izjemno, je pet-litrski "sedem" postal eden prvih, ki je bil nameščen elektronski omejevalnik hitrosti. Ne glede na prostornino so imeli vsi motorji porazdeljeno vbrizgavanje, sistem za distribucijo plina DOHC in so bili vzdolžno nameščeni glede na telo. Poraba goriva pri BMW E32 je za to limuzino boleča tema. Konec koncev, tudi s podatki o potnem listu, najmanjši tri litrski motor porabi od 13 litrov v mešanem načinu. V zvezi s petlitrsko enoto tovarna ureja porabo 198 litrov na sto kilometrov. V praksi so številke precej drugačne. Strošek E32, tudi na M30, je redko, ko je bil pod "dvajset". No, za užitek moraš plačati.
  V zvezi s prenosom je stroj deloval s petstopenjsko mehaniko in s 4-pasovnim avtomatskim strojem. AKPP je bil najpreprostejši, z mehanskim hidro transformatorjem. Škatla ni povzročila težav lastniku, pod pogojem, da so bili pravočasno servisirani in pravilno uporabljeni. Zamenjavo olja je treba opraviti najmanj enkrat v 60.000 kilometrov vožnje. Dovoljena je delna zamenjava tekočine ATP v škatli. Avtomatski menjalnik je bil nameščen na vseh različicah limuzine E32 s 4-litrskimi motorji.
  Zavore 32. telesa so bile prezračevane, koluti disk. Zavorni sistem je bil zasnovan z vsemi odtenki. Na avtomobilu s tri-litrskim motorjem so bili pogoni debeline 302 milimetrov. Pet-litrske modifikacije so opremljene s 4-batnimi čeljustmi spredaj. Debelina diskov je bila324 mm za sprednjo os in 300 za zadnjo os. Od zadaj so zavore poganjala dva bata. Pogon je bil samo na zadnjih kolesih. Od leta 1989 se je limuzina začela opremljati z običajnim sistemom proti zaviranju. Vzmetenje je bilo vzmetno in pnevmatsko. Krmiljenje - dve vrsti (standardni tip in s servotronsko funkcijo). Slednji je prevzel funkcijo spreminjanja povečanja krmiljenja. Torej je bilo pri nizkih hitrostih skoraj nepomembno. S hitrostjo je postalo bolj tesno. Tako je bila limuzina odlična za nadzor cest. Kasneje je bila servotronska funkcija izvedena na BMW serije 5 v karoseriji E34.

  Varnost

  V času izdaje je bila E32 limuzina ena najvarnejših. Avto je bil standardno opremljen s prednjimi in stranskimi zračnimi blazinami. Obstajala je tudi funkcija EML. Ta sistem je omogočil omejitev moči motorja v primeru, da je bil avto na hitrosti. To je bilo nadzorovano z nastavitvijo položaja električnega dušilnega ventila. Od leta 1991 so avtomobili opremljeni s sistemom ASC (avtomatska blokada diferenciala v primeru zdrsa). Kasneje smo dodali funkcijo ASC + T in jo dodatno opremili s krmiljem sledi. Običajna limuzina E32 je bila opremljena z električnim ročajem brisalcev, odvisno od hitrosti gibanja.

  Cene in opcije

  Trenutno je cena limuzine na ruskem trgu od 25 do 5 tisoč dolarjev. V času izdaje avtomobila je bila cena v Nemčiji 57 tisoč nemških mark. Vodilni model 750iL je bil na voljo za 130.000 blagovnih znamk. Neobveznostranka lahko izpolni različne možnosti. Da, obstajale so 3 variante usnjene končne obdelave (lahko pa je bila tako polna kot delna), pomnilniški sedeži in električni grelec, možnost ločene nastavitve zadnjega kavča. Na voljo je bila tudi funkcija podajanja pasov, ki je bila uporabljena tudi pri 126. "Mercedesu" v karoseriji coupe. Od leta 1990 je EDC na voljo. Tako lahko voznik samostojno izbere način delovanja amortizerjev - šport ali "udobje". V istem letu je bilo dodatno okensko steklo. Namestili so namesto standardnega stranskega in zadnjega stekla.
  Kupec je lahko izbral ogrevalni sistem - navadno dvokanalno klimatsko napravo ali ločeno klimatsko napravo s senzorji onesnaženosti zraka. Tudi E32 je uporabljal parkour, opremljen z ultrazvočnimi senzorji. V meglenkah so bile uporabljene leče z ksenonskimi lučmi. Kasneje je ta tehnologija prešla na E32. Deloval je tudi električni grelnik (tako kot vetrobransko steklo kot tudi hišniki).

  E32 Highline

  Najbolj znan je bil komplet Highline. Poleg 5-litrskega motorja in stopničastega avtomatskega menjalnika je vključeval tudi vgrajen hladilnik, telefon, faks, štiri-območno klimatsko napravo, naslon za noge za potnike zadaj in funkcijo nadzora zvoka iz druge vrste. Mimogrede, akustika je vključevala od šest do deset zvočnikov.

  Težave z operacijo

  Katere težave lahko naleti lastnik avtomobila? Začnimo z motorjem. Celotna linija motorjev je precej iznajdljiva. Pistongre do 400 tisoč kilometrov. Vendar se blok boji pregrevanja. In ker je BMW - avto dinamičen, je potrebno občasno gledati na senzor temperature motorja. Tudi motor rada dodaja olje. Proizvajalec navaja, da za 10 tisoč kilometrov porabi do 1 liter maziva. Vendar pa obstajajo primeri, ko se ta kazalnik včasih povečuje. Razlog za to so "utrujeni" batni obroči. Pomagajte le pri popravilu ali zamenjavi motorja. Vzmetenje je precej zanesljivo. Vendar pa je zaradi zapletene zasnove popravilo drago. Tako kot v 140. "Mercedesu" je tu uporabljen večuporabniški sistem s plavajočimi tihimi bloki. Zamenjava vzmetenja z vzvodom stane od 300 $.
  Elektronika ima lahko težave s centralnim zaklepanjem. Nekateri lastniki avtomobilov nimajo okenskih dvigal. Razlog za oksidirane kontakte. Da bi rešili težavo, morate odpreti vrata in zaznati celotno verigo. Kar se tiče delov, se mnogi deli prodajajo za razstavljanje. Nakup novega motorja ali celo del telesa (če se je zgodila nesreča) ni problem. Kovine je treba opozoriti na nizko korozijsko odpornost telesa. To je še posebej očitno v velikih mestih, kjer so ceste pozimi posute s soljo. Najšibkejše mesto so pragovi, dno kril in drenažne luknje na dnu. Tovarniško toniranje stekla se sčasoma opraska. Potrebno je nadzorovati čistočo tesnilnih mas ali ponovno obložiti film. V drugem, avto je zelo udobno in nezahtevne v službi.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da gre za BMW E32. Značilnosti te limuzine ni bilo mogočeV mnogih letih preplavite številne proizvajalce. Že zdaj, po 30 letih, ima avto dobro dinamiko overclockinga in odlično gladko vožnjo. Hkrati je značilna dobra usmerjenost in informativne zavore. Serijsko je ta avto potekal do leta 1994. Naslednik limuzine F-razreda je bil 38. telo. In na podlagi E32 je bila zgrajena peta serija BMW (E34). Avto je bil cenejša različica E32 (kot je "Mercedes" v 140. in 124. telesu). Izšlo je skupaj 311 tisoč izvodov. BMW E32 je pravi paradni konj bavarskega podjetja, ki združuje najnovejše tehnologije in razvojne dosežke, ki so našli uporabo in razvoj v nadaljnjih modelih nemške blagovne znamke.

  Sorodne publikacije