Kje je "upravitelj opravil" v sistemu Windows 7 in kako ga poganjati z najpreprostejšimi metodami?

Skoraj vsi uporabniki operacijskega sistema Windows, ne glede na njihove spremembe, vedo, da je v vsakem OS te družine zelo zanimivo in zmogljivo orodje za upravljanje sistemskih in uporabniških procesov, imenovano "Task Manager". Večinoma ga navadni uporabniki iz nekega razloga uporabljajo za nujno zaprtje vgrajenih aplikacij, čeprav nekateri uporabljajo tudi sredstva za spremljanje učinkovitosti. Pravzaprav je namen tega orodja veliko širši, kot se zdi na prvi pogled. Toda kje je upravitelj opravil v operacijskem sistemu Windows 7 ali druge spremembe? Kako ga izvajati na najhitrejši način in za kaj je na splošno potrebna?


Kaj je to orodje in zakaj je potrebno na sistemih Windows?

Za začetek naj na kratko preučimo imenovanje tega sistemskega orodja. Ali menite, da je le potrebno zapreti programe, ki se ne izvajajo, zaustaviti procese ozadja ali spremljati uspešnost računalnika? Jih ni. Njegove sposobnosti so veliko širše. Lahko spremlja ne samo obnašanje sistemskih procesov, temveč tudi jasno opredeli, kateri uporabniški programi so trenutno aktivni.
Prav tako lahko brez uporabe odseka za upravljanje storitev vključite ali izključite procese v ozadju sistema. Toda to je samo začasno dejanje, saj bodo med ponovnim zagonom še vedno vrnjeni v stanje, ki ustreza parametrom, ki so jim bili nastavljeni.Ampak tukaj je ena od glavnih značilnosti upravitelja je, da z ustvarjanjem nove naloge, lahko zaženete skoraj vse ukaze, ki so namenjeni za Run Console, v imenu skrbnika, če ne obstaja tak element v konzoli sam!


Kje v računalniku Task Manager Windows 7: Izzovite klasični način

To je bila teorija. Zdaj pa se vrnimo na glavno temo in vidimo, kje lahko najdemo "Task Manager za Windows 7" in zaženemo orodje v nekaj preprostih metodah. Verjetno vam ni treba reči, da tudi novajoči uporabniki vedo o uporabi tako imenovane kombinacije treh prstov, ki uporablja vroče tipke Del + Alt + Ctrl. Prišlo je do nas iz prvih različic sistema. Toda novost sedanjega OS je, da z enakim uspehom pri zagonu upravitelja lahko uporabite tudi bližnjico na tipkovnici Esc + Shift + Ctrl.

Kje iskati "Windows 7 Task Manager na meniju Start?"

Tako kot pri vseh drugih sistemih, v sistemu Windows 7 lahko v glavnem meniju najdete skoraj vse večje programe in sistemske programčke. Kje je upravitelj opravil za Windows 7?
Torej, kje v drugih dobro znanih spremembah - v oddelku programov storitev! Omeniti je treba, da v tem primeru ni treba uporabljati miške, temveč samo pritisniti nekatere tipke Win, puščice in Enter).

Klicanje dispečerja iz ukazne mize za zagon in dodatnih dejanj

Druga zagonska metoda je uporaba zagona appleta iz menija Run.
V ta namen uporabite zmanjšanje taskmgr. Upoštevajte, da v različnihspremembe in zbirke zagonskega elementa "sedem" z upravnimi pravicami so lahko in so prisotne in jih ni. Pri zagonu brez takšnih povečanih pravic nekaterih postopkov ni mogoče dokončati ali upravljati. Ampak kje v Windows 7 "Task Manager" lahko delujejo na tak način, da bi dobili privilegije skrbnika? Odgovor na to vprašanje se morda zdi nekoliko nenavaden. Lahko ga uporabite sami "Task Manager"!
Potrebno je ustvariti novo opravilo prek menija datotek, po katerem se bo pojavilo okno, ki bo natančno ponavljal meni "Zaženi". Ukaz taskmgr sledi začetni točki v imenu skrbnika.

Zagon upravitelja datotek

Kot so mnogi verjetno že uganili, zagon programov in storitev iz menija Run v večini primerov opravijo ukazi, katerih kratice ustrezajo imenam izvršljivih datotek.
Tako lahko isti zagon na imenu skrbnika dosežemo z najpogostejšim "raziskovalcem", kjer upravitelj opravil v sistemu Windows 7 teče skozi meni PCM v datoteki taskmgr.exe, ki se nahaja v sistemskem imeniku System32. Opomba: V sistemih s 64-bitno arhitekturo lahko podoben programček z določenim bitom najdete v imeniku SysWOW64, ki podvoji vse 32-bitne komponente mape System32.

Kaj storiti, če se upravitelj ne odpre?

Kje v Windows 7 "Task Manager", so pogruntal. Nazadnje, razmislimo o eni rešitvi, ki je zasnovana za odpravljanje težav, ko ni mogoče izvesti nobenega dispečerja z zgoraj navedenimi metodami. Zakaj? Ampak samo zato, ker jeje onemogočen v samem sistemu ali pa uporabnik nima zadostnih pravic. Ne govorimo o omejitvah pravic dostopa. Začetek tega orodja pa lahko vrnete s pravilniki skupine (gpedit.msc). Seveda lahko uporabite register, vendar predlagana rešitev izgleda precej preprosteje. Torej, v samem urejevalniku v uporabniški konfiguraciji s pomočjo administrativnih predlog morate obiskati sistemski razdelek in poiskati imenik možnosti za dejanja, ko pritisnete tipke zgornje standardne kombinacije.
Na desni strani okna je postavka Upravitelj opravil za brisanje. Dvokliknite, da uredite možnosti, nato pa nastavite neaktivno stanje parametra ali pa ga ne nastavite. Po shranjevanju nastavitev je zaželeno, da ponovno zaženete sistem. Ne moremo pridobiti pravic od skrbnika sistema.
Če pa se omejitve nanašajo samo na zaznamke superadmin, ki so se prvič pojavili v sedmi različici (poleg tega je imela največja pooblastila, za razliko od celo zapisa za prijavo administratorja), lahko ta profil preprosto onemogočite z uporabo na sliki zgoraj.

Sorodne publikacije