Prekrivali so zaslon na prenosnem računalniku. Kako se vrniti: hitre poti

Zgodi se, da zaslon prekriva prenosnik. Kako se vrniti in težko narediti? Takšna vprašanja pogosto postavljajo uporabniki prenosnih računalnikov. Toda v tem pojavu ni nič strašnega. Če se to zgodi, ne oklevajte in pokličite gospodarja in ne panike. Poskusite sami odpraviti ta nesporazum. Priporočila v tem članku so pomembna za Windows 7 8 in 10.

Razlogi

Operacijski sistem Windows ima veliko nastavitev, ki jih uporabnik ne more niti uganiti. Kaj naj naredim, če se na svojem prenosniku nenadoma prikaže zaslon? Kako se vrniti in zakaj? Dejstvo je, da je eden od "skritih" parametrov sistema vrtenje slike do 270 stopinj. Sliko lahko obrnete samostojno, vendar se zgodi, da Windows ne uspe in prikaže sliko na monitorju v popačeni obliki. Obstaja več razlogov, zakaj se zaslon na napravi še vedno prelije.To se zgodi zaradi nepazljivosti uporabnika. Vklop hitrih tipk, ki so odgovorne za obračanje zaslona (Ctrl + Alt + Arrow), naključno povzroči podobne učinke. Težave s programsko opremo povzročijo tudi preklop zaslona. Če se to zgodi, boste morda potrebovali diagnostiko prenosnega računalnika, ki bo pomagala odpraviti vzrok obrnjene slike. Drugi vzrok tega pojava so virusi. Usmerjenost od pokrajine do knjige se spremeni, če je prenosni računalnik navdušen. Kaj storiti, če zaslon preplavi virus na prenosnem računalniku? Kakozavrtite sliko nazaj? Najprej morate preveriti računalnik z protivirusnim programom; in drugič, obnoviti sistem; Tretjič, znova namestite sistem Windows.


Dejanja

Če zaslon prekrivne na prenosnem računalniku, kako obrniti sliko nazaj? Težavo lahko odpravite na različne načine. S pomočjo vročih tipk, običajnih nastavitev nameščenega operacijskega sistema in preklopa v programsko opremo za grafično kartico lahko sliko znova obrnete. Vse te metode so učinkovite in rešujejo problem hitro in brez pomoči specialista.

Kako obrniti

Kaj naj storim, če se moj prenosni računalnik preklopi? Kako obrniti sliko? Poleg "vročih tipk" je z uporabo nastavitev OS mogoče premakniti sliko. Za Windows 7 in 8 je naslednje reševanje težav. Uporabniku v praznem polju namizja kliknite z desno miškino tipko in izberite vrstico »Ločljivost zaslona«. Odpreti mora meni z različnimi parametri. Poiščite graf "Orientation". Izberite krajino ali drugo, v primeru nestandardnih nastavitev in shranite spremembe. Pri operacijskem sistemu Windows 10 lahko usmeritev spremenite na več načinov. Kliknite na ikono Start (namizje) z drugim gumbom in izberite »Orodna vrstica« in »Nastavitev ločljivosti zaslona«. Nastavite pokrajinsko usmerjenost in kliknite Uporabi in Shrani spremembe. Drug način, ki je pomemben za deseto različico operacijskega sistema. Na namizju pritisnite drugi gumb in poiščite vrstico »Možnosti zaslona«. V meniju pogovornega okna nastaviteLandscape orientacija, ki je standardna za vse različice in shranjuje spremembe.

Uporabniki zdaj vedo, kaj storiti, če se zaslon preklopi na prenosnem računalniku. Kako se vrniti iz Windows 10, če je ta operacijski sistem nameščen na prenosnih računalnikih, ki združujejo funkcije tabličnega računalnika in računalnika? V tem primeru poskrbite, da ima naprava merilnik pospeška. On je odgovoren za samodejno obračanje zaslona, ​​odvisno od tega, kje se nahaja prenosnik. Ta funkcija je na voljo v sodobnih pametnih telefonih in tablicah.

Nastavitev grafične kartice

Kaj naj naredim, če prenosni računalnik obrne zaslon? Kako se obrniti nazaj? Windows 7 in novejše različice operacijskega sistema omogočajo konfiguriranje zaslona z grafično kartico. Če je prenosni računalnik opremljen s proizvajalcem diskretnih grafičnih kartic, ima lastno programsko opremo. Gre za grafično kartico, ki je odgovorna za prikaz slike na zaslonu naprave, tako da, če se prevrne, si oglejte njene nastavitve. Če je grafična kartica proizvajalca AMD, pritisnite 2. gumb na namizju in izberite AMD, poiščite vrstico »Splošne naloge zaslona« - »Zavrti namizje«. Uporabite in shranite spremembe. Če je grafično kartico namestil proizvajalec NVIDIA, pritisnite, kot je že opisano, da pokličete nastavitev, izberite "Display" - "Rotate the display". Nato nastavite želeno orientacijo. Kot lahko vidite, je problem vrtenja zaslona enostavno rešiti samostojno in brez pomoči strani.

Vroče tipke

Kaj naj storim, če se zaslon laptopa premakne? Kako obrniti nazaj pravilnoslikovna orientacija hitro? Za to obstaja enostaven način za "hotkeys". Ta možnost je primerna za današnje operacijske sisteme Windows 7810. Pritisnite puščice Ctrl + Alt + levo, dol, desno, navzgor, odvisno od smeri. Takšna kombinacija morda ne bo delovala na nekaterih prenosnih računalnikih zaradi pomanjkanja ustreznih nastavitev.

Sorodne publikacije