Pogoni Blu-ray: funkcije, pregledi in pregledi

Sodobni računalniki z lahkoto berejo tiste video datoteke, ki so jih pred desetimi leti lahko igrali samo profesionalni stroji za delavce filmske industrije. Zdaj format Full HD videa ni presenečenje. Ni skrivnost, da takšne datoteke "tehtajo" je prepovedano veliko. Če zberete zbirko, potem ne bo dovolj trdega diska. Enako velja za sodobne glasbene in slikovne formate. Kakovost se je povečala, a se je tudi povečala. Kaj storiti, če te stvari v računalniku ne boste imeli nikjer, vendar se ne želite znebiti? Odgovor je eden: bodite pozorni na Blu-ray pogone za snemanje diskov.


Zakaj?

Dejstvo je, da običajen DVD ne vsebuje več kot 45 gigabajtov informacij (85 gb na dvojni sloj). Koliko potrebujete takšne diske za snemanje najvišje kakovosti filma v trajanju dveh ur? Na napravi bluetooth pa lahko enostavno shranite 25 gigabajtov informacij. Na dvojni plasti - vseh 50. Z enostavnimi izračuni lahko razumete, koliko denarja lahko prihranite s preprostim preklopom na pogone Blu-ray.
To je že prej zapisljiv razlog za to raven dragega denarja. Ja, in diski te vrste na začetku dveh tisoč imajo visoko vrednost. Zdaj pa je njihova cena primerljiva z DVD-jem. Torej, čas je, da prenesem vso svojo zbirko na Bluray praznine. Toda to zahteva zelo dober urok pisanja. Ker lahko izdelek nizke kakovosti speče do 50 gigabajtov informacij, ki jih potrebujete. Kako izbrati kakovosten Blu-ray pogonračunalnik? O tem bomo govorili z analizo več priljubljenih modelov.


ASUS BW-16D1HT Black

Ta pogon je zamisel korejskega podjetja ASUS. In poteka v nebesnem imperiju. On nima nobenih posebnosti. Hitrost branja in zapisovanja je standardna za naprave te ravni. Ta proračunska naprava lahko zadovolji večino uporabnikov, saj je število napak pri snemanju minimalno. Toda ne zanašajte se na razmetano statistiko. Še posebej proizvajalca. Ti fantje včasih radi zajebejo. Za tiskalnike ASUS Blu-ray je značilna združljivost z mnogimi napravami. Vendar si ne zaslužijo veliko verodostojnosti. Še posebej, če se osredotočite na recenzije o njih.
Kljub temu mnogi pridobivajo te pogone samo zato, ker je "poceni in jezni". Nihče ne razmišlja o kakovosti. Vendar, ko pogon odvrača nekaj diskov, se bo začela popolnoma drugačna pesem. Vsakdo namerava rušiti inženirje podjetja in njihove kitajske tovarne. Kaj vam je bilo všeč? Videli so, kaj so jemali. Čeprav se linija BW še ni utrnila. To je verjetno najuspešnejša serija proizvajalca.

LG BH16NS40 Black

Tukaj je proizvajalec z najslabšim ugledom. Njegovi odlivi katerega koli vladarja žigajo hrošča med snemanjem kot vroče pogače. Skoraj vsi lastniki te nesreče ne priporočajo nakupa Blu-Ray pogonov tega proizvajalca. Nimajo brati kot bralca. Vendar ne morejo pisati o pisanju. In ni znano, s čim je to povezano. V preostali tehnologiji iz te družbe takih težav ni. Verjetno je primer v samih pogonih.Inženirji na vse možne načine poskušajo popraviti okvare, medtem ko jih slabo.
Zadevni pogon ima med tem veliko hitrosti zapisovanja in zlahka rokuje z dvoslojnimi diski. Z vsemi svojimi slabostmi, se LG-jev pogon Blu-ray včasih ustrezno obnaša. Vendar jih še vedno ni vredno kupiti. To vas lahko drago stane. Čeprav so zelo poceni. To se jim ne sme odvzeti. Bolje pa je, da se za boljši izdelek raztrgate, kot da bi raztrgali lase, ko boste izgubili veliko informacij.

Pioneer BDR-S06XLB

Ta pogon ima veliko število prednosti. Ampak najbolj dragocena stvar v tem je, da prazne piše Blu-ray diske. To ni presenetljivo, saj je podjetje "Pioneer" pionir na področju optične tehnologije. Pomembno vlogo ima dejstvo, da je veliko svojih izdelkov na Japonskem. In to je povsem drugačna raven kakovosti. Če imate srečo, boste našli japonskega voznika. Hitrost zapisov je zelo sprejemljiva za proračunske naprave. Poleg tega so ti Blu-ray pogoni enostavni za uporabo z dvoslojnimi vijaki.
Vsi, ki so kupili pogone od Pioneer-ja, so navdušeni, ker te naprave pišejo diske jasno in brez težav. Če obstajajo kakršne koli negativne povratne informacije o "pionirjih" v zvezi s proizvodi drugih proizvajalcev, takih informacij sploh ni. To je verjetno edini neproblematični pogon. Mimogrede, Pioneer Blu-Ray pogon se prodaja skoraj povsod. Glavna stvar je, da ne skočite za ponaredek. In za to morate zahtevati od prodajalca potrdilo o kakovosti.

Rešitve za prenosne računalnike

Številni prenosni računalniki in ultrabooki so zdaj opremljeni s pogonite vrste "iz tovarne". Kaj pa, če imate stari laptop z navadnim DVD-jem? Zunanji Blu-ray pogon bo pomagal. Povezuje se z prenosnim računalnikom prek USB vhoda in piše diske na enak način kot standardni "rezalnik". Ampak tukaj je ena stvar: zaradi dejstva, da je USB pasovno širino veliko manjša od istega avtobusa SATA, hitrost branja pogonov pade. Toda nekaj je treba žrtvovati. Te naprave pa lahko uporabite kot predvajalnik Blu-ray.
Na trgu prenosnih pogonov Blu-ray prevladujejo podjetja, kot so Pioneer, Sony, Samsung in ASUS. Ti proizvajalci ustvarijo najboljše zunanje pogone. Kaj izbrati - odločiti samo vi. Tudi tukaj je zelo priporočljivo kupiti nekaj od "Pionirjev". Nekako bolj navdihujejo zaupanje.

Pregledi

Kot je bilo že omenjeno, so odzivi odvisni od določenega proizvajalca. Vzemite na primer ASUS izdelke. Med negativnimi in pozitivnimi ocenami obstaja določeno ravnovesje. Torej, izdelki te družbe se lahko uporabljajo, vendar previdno. Mnogi lastniki opazijo dobro hitrost branja, vendar takoj poudarjajo, da se včasih pojavijo napake pri snemanju. To se zgodi v vsakem izdelku. Toda povratne informacije o pogonu LG so bolj negativne. Tisti, ki so bili brezskrbni, da bi jih kupili, zdaj ne vedo, kaj storiti, ker je veliko napak. In ne obupajte na jamstvo. Zelo redko se zgodi, da izdelek ne dobi nobene negativne povratne informacije. Pogoni podjetja Pioneer se nanašajo na to vrsto naprave. Kdor je sam kupil "rezalnike" tega podjetja, se ne more veseliti dobreganakupov Ti tovariši pojejo pogone od pionirjev. In to pomeni, da si izdelki tega proizvajalca zaslužijo zaupanje.

Sklepna ugotovitev

Izbira pisalnega pogona za računalnik ali prenosni računalnik je precej težka zadeva. Upoštevati moramo številne dejavnike. Toda najprej morate paziti na proizvajalca. LG-jev pogon Blu-Ray, na primer, ni brat, ki si ga morate ogledati. Pogosto oblikujejo napako pri snemanju. Zakaj dobite razvajene pogone? Ni dobra naprava iz ASUS-a. A absolutni vodja je Pioneer podjetje. Proizvaja kakovostne pripomočke.

Sorodne publikacije