Canon IXUS 160: Pregled, specifikacije in pregledi

Canon IXUS 160, ki je predstavljen skupaj s modeli 165170, se nahaja sredi izjemno tankih in elegantnih fotoaparatov na lestvici IXUS. Ponaša se z 1-2,3-palčnim CCD senzorjem z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik in 8-kratnim objektivom z optičnim zoomom, ki je enakovreden goriščni razdalji od 28 do 224 mm, vendar brez ustrezne stabilizacije slike. 6 ustvarjalnih filtrov, ki bodo pomagali oživiti zavajajoč posnetek Druge uporabne funkcije, kot sta zaznavanje utripanja in samodejni časovnik, bodo zagotovile visoko kakovostne fotografije prijateljev in družinskih članov, ki so na voljo v srebrni, črni, beli in rdeči barvi in ​​bodo stali 120 $. 2)

Enostavnost uporabe

Canon IXUS 160 je identičen 165. modelu, razen sistema za stabilizacijo slike, ki prihrani približno 35 USD. To je presenetljivo videti, da je IXUS 155 manj, vendar ima stabilizacijo in 10x optični zoom celo več kot 8x v IXUS 160. Velikost IXUS 952 x 543 x 221 mm naredi fotoaparat dovolj majhen, da se prilega. v žepu kavbojk in 127 gramov teže pomeni, da nikoli ne bo postal breme. Deloma je to mogoče pripisati plastičnemu ohišju, vendar je skrbno sestavljeno in ne upognjeno. Obstaja kovinski nosilec za stojalo, kar je lepo, tudi če je malo verjetno, da bi ta kamera preživela veliko časa v viličastem stanju. Škoda, da je sijaj kratkotrajen, saj ga je enostavno opraskati, kar je še posebej opazno v rdeči različici. Gladka površina naredi fotoaparat spolzka, to pa še dodatno otežuje pomanjkanjemesta, ki jih želite posneti na sprednji ali zadnji strani fotoaparata, razen projekcije okoli zaslona LCD.


Zaslon

Zaslon je precej svetel, tudi pri neposredni sončni svetlobi, prenos barv je prav tako dober, vendar le, če gledate zaslon pod pravim kotom. Nagib je omejen, saj se barva in kontrast znatno razlikujeta. Problem ni tako velik, vendar uniči celoten vtis, še posebej, če uporabnik pričakuje izboljšanje v primerjavi s kamero svojega pametnega telefona. Povprečna resolucija telefona oddaja tudi patetično 230 tisoč točk zaslona Canon IXUS 160, čeprav je to tipičen pojav za poceni kompaktne fotoaparate.

Nadzorna plošča

V bližini zaslona je več gumbov, katerih velikost ne zahteva ostrenja nohtov za uporabo. To so standardne tipke za predvajanje, video posnetke in klice v meniju, kot tudi gumb z vprašajem, ki sproži meni za pomoč, kjer se med snemanjem prikaže opis vrste prizore, zaznane v samodejnem načinu. Uporabnik bo verjetno želel hitro posneti fotografijo, namesto da bi skrbel za to, kaj fotoaparat zaseda, vendar je referenčni sistem bolj uporaben pri predvajanju. Tukaj lahko dobite pomoč pri krmarjenju, povečavi in ​​obračanju slike in še veliko več koristnih nasvetov, ki bodo učenje naredili bolj intuitivni.

Canon IXUS 160: Pregled načinov delovanja

V središču nadzorne plošče je navigacijsko kolo, znotraj katerega je gumb Func /Set. Omogoča dostop do osnovnih možnosti fotografiranja, ki so bile ločene od ostale enoteNaprave z nizko porabo v glavnem meniju. V samodejnem načinu gumb Nastavi shrani nastavitve samosprožilca (vključno z uporabniškim načinom, ki omogoča vnaprejšnjo nastavitev časa zakasnitve in števila posnetkov), posamično ali neprekinjeno fotografiranje (pri 8 dpi), velikost slike in ločljivost videa (HD ali VGA) )
Pri zagonu navigacijskega kolesa se Canon IXUS 160 Black preklopi iz avtomatskega v zadnji uporabljeni nadomestni način. V tem primeru Func /Set vsebuje dodatne metrike nadzora izpostavljenosti (ocenjene, utežene ali opazne), ravnotežje beline (vključno z nastavitvami po meri), občutljivost ISO, kompenzacija osvetlitve in globinska ostrina. Meni Func /Set določa tudi načine, ki niso avtomatski, vključno z navigacijo po zaslonu, ki vam omogoča, da spremenite ton slike in časovnika, ki se samodejno zažene, ko je oseba zaznana. Nizka osvetlitev omejuje način zajemanja okvirja na 5 MP, kar zmanjša hrup pri fotografijah, posnetih z visoko občutljivostjo. In končno lahko spremenite nastavitve zaklopa, če morate narediti nočne posnetke pri nizki občutljivosti ISO in prisotnosti stojala.
Škoda, da se je Canon odločil skriti večino načinov in umetniških učinkov iz menija Func /Set, ko imajo drugi proizvajalci za to ločen gumb. Vendar je odlično, da je možno prilagoditi možnosti fotografiranja, da bi kar najbolje izkoristili fotoaparat in razvili svoje sposobnosti. Med drugimParametri, ki jih krmili kolo za krmarjenje, vključujejo nastavitve bliskavice, predvajanje in prikaz informacij na zaslonu, kot so histogrami slik. Končno, Canon IXUS 160 je opremljen z Eco sistemom, ki vam omogoča podaljšanje življenjske dobe baterije z ukrepi za varčevanje z energijo, kot je hitrejše zaustavitev zaslona. Trajanje baterije podaljša z 220 na 300 posnetkov.

Fokusiranje

Canon IXUS 160 omogoča fotografiranje vsakih 17 sekund. To je deloma posledica hitre fokusne hitrosti fotoaparata, ki je skoraj takojšnja pri dobri svetlobi in ni zelo upočasnjena z zatemnjeno osvetlitvijo. Pri prižiganju svetlobe lahko AF pri zamenjavi cilja zamenjate. Toda najbolj neprijetni pregledi uporabnikov Canon IXUS 160 se imenujejo samodejno ostrenje pri fotografiranju bližnjih posnetkov. Najmanjša goriščna razdalja fotoaparata je 5 cm, vendar le, če je leča v najširšem možnem navitju. Če ga celo malo povečate, se morate pomakniti nazaj na pol metra, da se fotoaparat znova osredotoči, rahlo povečanje pa zahteva veliko daljšo razdaljo. To je značilna značilnost kompaktnih naprav, vendar se zdi, da je zmožnost IXUS 160, da se osredotoči na bližnje objekte, slabša od svojih tekmecev. AF je še posebej moteč, ko je fotograf zelo blizu temi, ko se skuša izogniti temu, da bi na temo videl senco, in poskuša uporabiti večjo goriščno razdaljo, da ustvari privlačno zamegljeno ozadje z malo globinske ostrine.

Sklepna ugotovitev

Proračunski kompaktni fotoaparati so redkiz visoko zmogljivostjo in inovativnimi funkcijami, Canon IXUS 160 pa kliče uporabnike še manj spektakularno kot siva večina. Poleg velikega števila ročnih nastavitev in nekaj zelo uporabnih funkcij, fotoaparat ni izjemen. Kakovost slike je v najboljšem primeru povprečna, zadovoljiva le z dobro osvetlitvijo, vendar razočaranje v sobi in pomanjkanje svetlobe. Pomanjkanje normalne stabilizacije le še poslabša težavo, in AF lahko postane boleče pri fotografiranju bližnjih posnetkov. Gumbi so dovolj veliki in struktura menijev je logična, vendar boste morali sprejeti spolzko površino in srednje velik LCD zaslon. Največji problem s fotoaparatom pa je njegova cena. Seveda, 120 $ - to je poceni, ampak tudi zastarele IXUS 155 je mogoče kupiti za enak znesek in dobili 10x zoom s stabilizacijo slike. Nikon Coolpix S3700 konkurenčni fotoaparat ima tudi stabilizirano objektiv plus Wi-Fi in izmenjavo fotografij z NFC tehnologijo. Na splošno Canon IXUS 160 opravlja svoje delo dovolj dobro in enostavno za uporabo, vendar to ni dovolj, da bi bilo bolj privlačno kot njegovi neposredni konkurenti in starejši model z boljšo zmogljivostjo.

Sorodne publikacije