Adobe Bridge: Kaj je ta program, zakaj ga morate namestiti in odstraniti

Na vprašanje, kaj ena beseda opisuje program Adobe Bridge, bo nekdo rekel, da je "katalogizator", nekdo je "gledalec", in nekdo bo prevedel izvirno ime v ukrajinski jezik - "most". Dejansko so ga razvili razvijalci kot univerzalni most za povezovanje vseh izdelkov Adobe in vam omogoča katalogiziranje in ogled datotek, ki so jih ustvarili. Čeprav nekateri pravijo, da je Adobe Bridge visokozmogljivi paketni procesor. Oglejmo si ta vprašanja in preglej vse nastavitve in funkcije programa.

Za hitro in učinkovito delo

Po analizi celotnega cikla oblikovanja in oblikovanja lahko označite več možnosti Bridge, ki Adobeovim urejevalnikom slik olajšajo:
 • zmožnost zbiranja datotek v zbirki. Te zbirke obstajajo samo v Bridge in virtualnem. Ta pristop vam bo omogočil, da zavrnete podvajanje datotek. Zahtevani nabor materialov je mogoče zbrati brez premikanja v posebne mape in se izogniti podvajanju. Njihova odsotnost pri delu oblikovalca ali oblikovalca jamči, na primer, da tisk ni dobil surove datoteke.
 • Serijsko preimenovanje - zmožnost uporabe novih imen v številnih datotekah na priročni in prilagodljivi predlogi.
 • Sposobnost vizualnega primerjanja in ogleda vseh slik, ki so primerne za delo v Suite, vključno s datotekami RAW, vektorskimi slikami in dokumenti, ustvarjenimi v Adobe Photoshopu, InDesign, Illustrator, PDF dokumentih,visoko specializirane vrste grafičnih datotek in celo videi v nekaterih oblikah.
 • Kaj zahteva Adobe Bridge

  Delo s tem programom je v veliko povpraševanju na številnih področjih oblikovanja in grafike. Tukaj je še nekaj prednosti uporabe te aplikacije:
 • Hitri dostop do dodatnih informacij o vsebini datoteke. Brez odpiranja datoteke v ustreznem programu lahko dobite informacije o njenih glavnih lastnostih. Prav tako vam bo omogočilo avtomatizacijo nekaterih trenutkov med postavitvijo.
 • Možnost, da imate vedno na dosegu roke trenutno mapo v oknu Priljubljene.
 • Možnost označevanja datotek s posebnimi oznakami. Kadar se za tiskanje pripravlja publikacija z velikim številom slik, je zelo pomembno, da se delo ustrezno organizira. V ruski različici Adobe Bridge CS6 lahko uporabite barvne nalepke - umetniško delo, ki ni primerno za tiskanje, označeno z rdečo, modro - tiste, ki zahtevajo popravek, rumeno - retuširanje, zeleno pa pomeni, da je datoteka pripravljena za tiskanje.
 • V nekaterih primerih je primerno označiti datoteke s ključnimi besedami. Ta možnost vam bo omogočila organiziranje več-strukturiranih katalogov - npr.
 • Filter - ta možnost takoj razvrsti poljubno število datotek z najširšim številom atributov (ločljivost, barvni model, razmerja itd.).
 • Napredne funkcije

  V programu Adobe Bridge CC lahko dobite centraliziran dostop do vseh potrebnih virov in datotek za delo v ustvarjalnih projektih. Sistematizacija skupnega in individualnegasredstva, dodajanje vodnih žigov, priročno množično urejanje, nalaganje slik v Adobe zalogi in tudi barvne nastavitve centralno - vse te funkcije pomagajo organizirati podatke in poenostavili potek dela z dodatkom mostu.
  Lastnosti:
 • ustvarite lastno edinstveno spletno stran in objavo del v Adobe portfelja;
 • vgrajen v izhodni PDF;
 • za avtomatsko upravljanje predpomnilnika;
 • enostavno nalaganje slik v Adobe zalogi za komercialno uporabo;
 • ustvarjanje metapodatkov in sličic na zahtevo z brezplačnim Adobe Bridge;
 • prilagodljiv predelavo paketno;
 • centralizirano nastavitev barve;
 • , MacOS uvoziti fotografij iz digitalnega fotoaparata v mobilni napravi.
 • Na primer, Napisi, ki so namenjeni za postavitev v InDesign, lahko to storite neposredno v Bridge. Live možnost napisa samodejno prostavyt podpis objave na ustrezni razdalji od slike, da nastavite svoj stil.

  Kako

  lahko pogosto vprašanje: "Kaj je ta program Adobe Bridge in kako deluje" Da bi odgovorili na to vprašanje, moramo začeti z urejanjem fotografij. Bottom line je, da ta proces pogosto zahteva skrbno pripravo. In to razvila posebne programe, ki omogočajo, da izberete, razvrščanje in prikaz slik, preden nadaljujete z njihovo obdelavo. Gre za to, in ustvaril most.


  Adobe Bridge - je pravi pomočnik namenjen pripravi na obdelavo fotografij. To se morda zdi na prvi pogled,da v njem ni nič posebnega. V resnici pa ni. Aplikacija bo zelo koristen asistent za profesionalne fotografe. To vam bo omogočilo hitro razvrščanje datotek, dodajanje avtorskih pravic ali vodnih žigov na sliko. Za navadnega uporabnika ta aplikacija ne potrebuje.

  Vmesnik

  Vmesnik programa se lahko spremeni. Da bi to naredili, zgornji elementi omogočajo menijske elemente za izbiro delovnega okolja. Vsako delovno okolje je primerno za določeno delo, ki bistveno pospešuje in olajšuje proces obdelave slik.

  Vmesnik Bridge je podoben vsem izdelkom podjetja Adobe. Glavna menijska vrstica se nahaja na vrhu, pod orodno vrstico in na levi strani okna Explorer, da izberete želene fotografije. Kartica Priljubljene je zelo priročna - mape, v katerih trenutno delate, lahko povlečete in spustite. V Raziskovalcu je filter, zbirke in izvoz, v središču pa je veliko glavno okno, ki vsebuje sličice vaših fotografij. Njihovo velikost lahko spremeni motor, ki se nahaja na spodnji desni strani vmesnika.

  Ločena namestitev

  Vprašanje, kako namestiti Adobe Bridge, za uporabnike praktično ne obstaja, saj se pri namestitvi jedrnega paketa Adobe aplikacija Bridge namesti samodejno in je del glavnega paketa licenc.
  Toda, če imate piratsko različico, potem je idealna možnost za namestitev prisotnost že nameščenega "Photoshopa". To bo zelo poenostavilo postopek. Naredite naslednje:
 • Vstavite disk s programom v pogon (odpre se poseben namestitveni program);
 • dokler se ne prikaže okno, ki označuje mesto programa, kliknite "Naprej";
 • določa uporabo in lokacijo naprave, nato pa je v pogodbi z licenčno pogodbo označena kljukica;
 • Ponovno kliknite "Naprej" in vnesite aktivacijski ključ. čeprav je v nekaterih primerih morda treba določiti takoj, ko se prikaže okno za namestitev.
 • Zagon

  Bridge se lahko konfigurira v ozadju in se samodejno zažene ob prijavi. S tem zagonom sistem porabi manj sredstev, preden se program zažene.
  Bridge, se zažene neposredno iz Adobe Photoshopa, After Effects, Encore, Captivate, Flash Professional, Illustrator, InCopy, InDesign. Če želite pri prijavi v sistem konfigurirati samodejni zagon, naredite nekaj od tega:
 • V pogovornem oknu, ko namestite Adobe Bridge na plošči Napredno, izberite možnost »Zaženi pri prijavi«.
 • Ko prvič zaženete Bridge kot odgovor na vprašanje, ga zaženite samodejno in kliknite gumb "Da".
 • ​​
 • Ko se program odpre, z desno miškino tipko kliknite ikono Adobe Bridge v opravilni vrstici in v spustnem meniju izberite »Zaženi ob prijavi«.
 • Kaj je koristno?

  Ko naredite serijo fotografij, jih morate najprej prenesti v računalnik s pomnilniške kartice fotoaparata. V tem primeru se bo vsak fotograf srečal s potrebo po velikem številu posnetkov, ki bodo izbrali tiste slike, ki so vredne stroškov.za njihovo nadaljnjo obdelavo. Sodobni digitalni fotoaparati vam omogočajo, da posnamete veliko število posnetkov in jih morate pregledati, organizirati, organizirati ali dodeliti ključne besede za dodatno priročno iskanje. Za začetek obdelave brez tega preprosto ni smiselno, ker se boste hitro zmesti v lastne fotografije in bodo ostali "prašni" skriti v mapah vašega računalnika.

  Adobe Bridge bo to veliko delo opravil hitro in udobno. Zasnovan je posebej na tak način, da je pri "Photoshopu" praktično edina celota.
  Samo nekaj klikov na Bridge vam bo omogočilo, da odprete sliko v Photoshopu ali pretvorniku RAW fotoaparata in začnete takojšnjo obdelavo. Ustvarite lahko zbirke, filtrirate fotografije in si ogledate metapodatke.

  Brisanje

  V določenem trenutku boste morda morali odstraniti most. Kako to storiti? Za začetek uporabite najbolj tradicionalen način, ki je na voljo v meniju Start. Iz nje morate skočiti in poiskati mapo Adobe, poiskati mapo Adobe Bridge in jo odpreti. V odprtem majhnem meniju s seznamom izvedljivih funkcij in dejanj kliknite "Izbriši". Sledite navodilom v oknu, ki se prikaže v oknu. Kliknite "Ok", "Next", in ko je postopek končan, bo ta aplikacija izginila iz računalnika.

  Sorodne publikacije