Kaj je Rostest od Eurotesta? Kaj je bolje?

Pri izbiri ene ali druge elektronike, zlasti pametnega telefona, smo včasih s presenečenjem opazili, da se lahko en sam model proda s pomembno razliko v ceni. Prodajalec-svetovalec v odgovor na ta nesporazum pravi: "To je Eurotest!" Ampak ne vsak od nas ve, kaj pomeni ta beseda. Poglejmo torej, kako se Rosest razlikuje od EuroTesta. Najprej ugotovite, kaj se skriva pod temi definicijami.

Kaj je Rostest?

Rostest je največji center za testiranje in certificiranje v Ruski federaciji. On je akreditiran pri vladi naše države za izdajo potrdil. Za pridobitev takšnega dokumenta mora biti v skladu z zakonodajo proizvod skladen z velikim številom tehno regulativ, predpisov za varstvo okolja in zdravja ljudi.
Zato morajo proizvajalci, da bi na svojih izdelkih našli oznako Rosest, proizvode nujno izvajati s postopkom certificiranja. Če je blago mimo nje, potem ima družba pravico, da jih na njih logo Rosestovsky. To pomeni, da pametni telefon, na primer, izpolnjuje ruske standarde kakovosti in varnosti.


Priporočamo, da si zapomnite oznako Rosest, saj je veliko prodajalcev nezakonitih, ponarejenih in zato nizko kakovostnih izdelkov, ki so videti kot izvirni, blagovno znamko in se prodajajo po ugodni ceni. Seveda na embalaži ne bo logotipa tega velikega ruskega certifikacijskega centra. In še naprej razumemo, kajrazlikuje od Grotesta od Eurotesta.

Kaj je Eurotest?

Najprej moramo vedeti, da ne obstaja noben Eurotest! Izraz so izumili prodajalci po analogiji z Rosestom. Pod njim se pogosto razume Conformit? Evropska pred - evropska skladnost, ki ima oznako CE. Če upoštevamo Rostest ali Eurotest, kakšna je razlika? Zadnji izraz lahko pomeni, da naprava ustreza evropskim zahtevam standardov varstva okolja, varnosti in zdravja osebe.
Kljub temu vam svetujemo, da prodajalca vprašate, kaj pomeni po opredelitvi Eurotest. Če je to CE (evropska skladnost), potem ni razloga za skrb. In včasih skrivnostni Eurotest namen prevare kupca imenuje tudi ponarejene pripomočke. Takšna naprava lahko pride iz Azije ali Amerike in iz obrtne industrije.

Rostest in Eurotest: podobnosti

Tisti, ki iščejo, kaj se Rosest od Euroteasta razlikuje, se v glavnem nanašajo na kakovost naprav. Vendar v tem parametru ni razlike - proizvajalci se trudijo proizvajati univerzalne izdelke za celotno paleto potrošnikov. Tako bo na primer telefon z Rostec certifikatom podoben kakovosti naprave, ki ima evropski znak skladnosti. Lastniki pripomočkov z oznako Rosest in Eurotest lahko prav tako zahtevajo polno garancijo. Prisotnost potrdila ne vpliva na veljavnost garancijskega kupona. Ni pomembno, kaj piše: Eurotest ali Rosest.
Bzakaj je razlika? Mnogi menijo, da so razlike v lokaciji proizvajalca: blago z oznako CE, izdano v evropski državi, in Rosest - v državah tretjega sveta. Toda to je tudi napačna izjava - pripomočki so v večini primerov izdelani v eni tovarni.

Rostest in Eurotest: razlike

Torej, kaj je rast Eurotesta? Iz vsega tega lahko omenimo več točk:
 • Rosest je ruska potrditev, Eurotest pa je fiktivni pojem. Lahko pomeni CE - evropsko skladnost in "fantik", v skladu s katerim se skrije ponarejen izdelek, ki sploh nima nobenega dokumenta.
 • Na splošno morajo biti cene za izdelke z logotipom Rostech višje. Če EuroTestom skrije običajno ponaredek, bo njegov strošek seveda bistveno nižji od cene certificiranega izdelka.
 • Če kupite pripomoček z oznako CE, obstaja velika verjetnost, da njegovi dokumenti, navodila ne bodo rafinirani, polnilnik za napravo pa ne bo ustrezal ruski vtičnici.
 • Rostest, Eurotest, iphone

  Kako ugotoviti, ali je Rostev ali Eurotest potrdilo vašega iphone? "Apple" pripomočke na domačem trgu na splošno so razdeljeni v 4 kategorije:
 • "White" - Rosest.
 • "Siva" - Eurotest.
 • Američan.
 • "Črna" je ponaredek s Kitajske in tudi z njo.
 • Zadnji dve skupini ne priporočamo pred nakupom. "Črna" - za dober razlog. In ameriški - ker je napravo mogoče blokirati za servis samo od določenega operaterja, kot tudi zaradi dejstva, da do sedaj uradni centriStoritev ni vedno sprejeta brezplačno z garancijskim popravilom.
  "Bele" so VoIP telefoni, ki jih je potrdil Rosest. So opravili vse potrebne preglede, izpolnjujejo zahteve zakonodaje Ruske federacije, z njihovo garancijo storitev ne bo nobenih težav. Ne skrbite, če bo namesto znanega znaka PCT EAS. Slednji je simbol evrazijske skladnosti (Rusija, Kazahstan in Belorusija). Podobno je Rosestu.

  "Grey" so vsi drugi telefoni iPhone. Lahko jih imenujemo tudi Eurotest. Njihova glavna razlika je v tem, da se jim izogiba uradna dostava iz Evrope. Kaj je dodeljeno po nižji ceni - kupec je bistveno prihranil na carini, certificiranju, davkih itd. Slabše je tako iphone rostestovskogo? Ni verjetno. Ena stvar: napravo lahko "žigosamo" v državo, za katero naj bi jo prodajali. Zato je konflikt z ruskim operaterjem s sedmimi karticami, nezmožnostjo izklopa zvoka fotoaparata, omejitvami največje glasnosti in drugih majhnih, vendar neprijetnih trenutkov. Torej je bolje - Rosest ali Eurotest? Še vedno prvi. Ko kupite pripomoček z oznako PCT, kupite belo napravo in Eurotest je lahko ponarejen in ponarejen.

  Sorodne publikacije