Vse o PBT: kaj, dekodiranje, funkcije

ZBT - kaj je to? Kratica pomeni "zaprt beta test". Je eden od pomembnih korakov, preden se projekt sprosti. Na tem testu je običajno dovoljeno omejeno število igralcev. Namen je prepoznati napake. Več v članku.

O UBT

Kaj je zaprto testiranje beta? To je dogodek za ozek krog ljudi. Običajno so dovoljeni novinarji, igralci računalniških iger, ki so že dolgo nori fanatiki kreacij določenega razvijalca. To so tisti, ki imajo jasno zanimanje za igro. Vendar je treba takoj reči, da lahko obstajajo izjeme, ali pa je nekdo, ki je prejel povabilo v ZBT, v prijateljskem odnosu z razvijalci ali pa samo srečen.


V vsakem primeru se udeleženci dogodka zavežejo, da ne bodo razkrili podrobnosti novega projekta in podpisali ustrezne dokumentacije (v večini primerov). Zgodi se, da udeleženci ne izpolnjujejo obljube. Konec koncev, številne spletne publikacije obljubljajo velike pristojbine za takšne informacije.

Revelation Online

Igra v žanru MMO RPG v Rusiji je lokalizirana s strani Mail.ru Group. ZBT Razodetje se je začelo leta 2016, morda so se pojavile strele, znane igralne skupnosti (kot so cehovi), predstavniki revije za igre na srečo in samo srečni. Razvijalci so namestili linijo igre, v kateri so morali porabiti približno 10 minut, preden so prišli v igro. Takšni ukrepi so bili potrebni za zagotovitev prehoda omejenega števila ljudi, da bi se izognili padcu strežnika. Ključi na ZBT lahko:
 • kupujejo (prodajajo za 250 rubljev);
 • zmagati na tekmovanju (na primer narisati strip);
 • prejme brezplačno razdelitev (število je bilo strogo omejeno).
 • Prav tako lahko kupite apartma za zgodnji dostop, da bo eden izmed prvih, ki bo prišel v svet razodetja.


  Faze ZBT

  Testiranje je bilo razdeljeno na tri stopnje. Datumi so bili določeni na uradni spletni strani. Prva faza se je začela 12. oktobra 2016. To je vredno reči, da samo po sebi, beta testiranje ne želi dobiti neke vrste zadovoljstvo iz igre. To je samo sistem za sledenje napak. Udeleženci so bili "oboroženi" s programi za odstranitev videa, posnetki zaslona in tako naprej - vse, da bi čim prej obvestili razvijalce o najdeni napaki. Na voljo so bile najmanjše lokacije in še manj funkcij. V okviru prve faze ZBT je bilo odkritih veliko napak v sistemu čezmejnih povezav. Kaj je crossbrowser, razumljivo za mnoge - je pravilen prikaz in delovanje katerega koli projekta v različnih brskalnikih.

  Druga faza

  Začelo se je 10. novembra. Mnogi so pričakovali dogodke z nestrpnostjo, saj so po mnenju razvijalcev upoštevane vse zaznane napake v prvi fazi, geometrija natančno izdelanih nivojev, PvE-intes ("Eclipse Tower" in "Dragon Whirlpool"), PvP-lokacija ("Kam"). To je planota "in" potujoča dolina "). Obstaja tudi raider način "Underground Bastion", v katerem bi lahko sodelovalo deset ljudi. Prvič, igralci so lahko zgradili svojo bazo, dosegli pa so tudi 21 stopenj, ki so obljubili hitro črpanje do50. mesto

  Tretja faza

  Zaključna faza ZBT "Revelleshen" se je začela 6. decembra 2016. Udeleženci so lahko opravljali naloge iz stopnje 50 in več, prejeli zlato opremo enake stopnje, ogromno bronastih peres in še veliko drugih zanimivih in uporabnih lutk. .
  Način PvE je bil dopolnjen z različnimi dogodki, novim zemljevidom "Machinarium" in kampi za usposabljanje. Daily PvP ima dve misiji in dve novi lokaciji: "Snow Peak" in "Island of Broken Star". Prvič je bila napovedana spletna poroka med igralci, pa tudi trgovina s široko paleto izdelkov. Tretja faza razodetja ZBT je postala dokončna. Končan je bil 10. decembra 2016, razvijalci pa so postopoma pričeli s pripravami na pomembnejši dogodek.
  OBT
  OBT se je končal. Kaj je odprt beta test za Revelation, igralci so se naučili 26. decembra 2016 - deset dni po zaključenih testih. Ta vrsta testiranja je že pomemben korak naprej. Gre za intenzivnejšo uporabo izdelkov podjetja. Obstaja večje število igralcev, saj dostop ne zahteva posebnih trikov - dovolj je, da prenesete odjemalca igre in se prepričate, da vaš računalnik ustreza sistemskim zahtevam. Ta faza beta testa skeptiki opisuje kot kolektivno norost ljubiteljev igre, da bi ugrabili nekakšno "najukusnejšo" med prvimi. Dejansko, če je igralni projekt preživel do stopnje odprtega beta testa, pomeni veliko. Navsezadnje se pogosto neuspešna prizadevanja združijo celo na zaprtih stopnjah in gredo v fazo globokega zmrzovanja. Pogosto se imenuje odprtje testovneuradna izdaja projekta igre. Uradno izpustitev doživljajo nekateri - vse skozi "obrišite". Z drugimi besedami, to je ničelna nastavitev vseh kazalnikov na uradni izdaji. Samo najbolj trmast in zmeden na projektu igralci računalniških iger po tem, da ne boj svoje glave na tipkovnici, prekletstvo razvijalci za čas izgubil zaman, raketni pogon orožja in veliko vse dobro, ki je prišel nikamor.
  Zato "robčki" niso v vseh projektih, in če se izvajajo, potem dobijo igralci zelo koristne predmete, kar deloma kompenzira naraščajoči bes, včasih pa pomaga pri odpravljanju nezadovoljstva.

  Zaključek

  Zgodovina igralniške industrije pozna veliko primerov, ko je igra uspešno preživela vse faze testiranja, wip in uradno izdajo, vendar se je izkazala za neuspešno in zaprto. Primer takega projekta je projekt Eras 13 podjetja Oversun Media. Igra se je nanašala na postpokalipsis in iz mehanike bitke je nekaj spominjalo na učence. Podjetje je imelo vse možnosti, da na svetovnem trgu sprosti dokaj kakovosten izdelek, vendar je nekaj šlo narobe. Kaj točno je - malo ljudi ve. Znano je, da ni bilo enih brisač, ampak dveh. Ko se je drugo število igralcev močno povečalo, in v manj kot enem mesecu so se posodobitve prenehale objavljati, projekt pa se je zaključil. Ni znano, ali je bil TBT. Kaj je OBT te igre, igralci so se že naučili v procesu, ko so na začetku klepetali z vprašanji o novem atraktivnem projektu. Z drugimi besedami, vse je v rokah razvijalcev. Kakovostna in zanimiva igra z razburljivo ploskvijo in po treh robcih bo obdržala potrebno število igralcev. Na primer, Lineage zabava preprostose soočajo z dejstvom, da se določen strežnik ugasne. Toda množična izpustitev igralcev, ki je privedla do zaprtja projekta, ni bila upoštevana.

  Sorodne publikacije