Tiskalnik Epson 1410: opis, specifikacije

Pred petimi leti so pri tiskanju fotografij formata A3 sodelovali le fotografski ateljeji in posebni laboratoriji. Po obsežni popularizaciji in zasičenosti trga večnamenske digitalne tehnologije je običajna velikost od 10 do 15 šla v preteklost, vendar pa so si nekateri lahko privoščili plačilo za dobro "igračo", ki je precej denarja obvladovala z velikostjo A3.

Toda s prihodom povpraševanja se ponudba ni prisilila, da bi dolgo čakala. Tiskalnik Epson Photo 1410 je presenetljiv primer visokokakovostnega tiskanja pri več kot skromni ceni, kjer se cenovni razpon spreminja v segmentu mlajših (kvalitativnih) dvojnikov formata A4. Poskusimo ugotoviti, kaj je naprava šla v glamurozno znamko in kakšne funkcije ima.


Torej je junak današnjega pregleda tiskalnik Epson Stylus 1410. Značilnosti, prednosti in slabosti ter strokovna mnenja o modelu bodo predstavljena spodaj.

Paket

Kljub znatni velikosti se naprava prodaja v sorazmerno kompaktnem paketu, ki se imenuje, blizu. Škatla iz gostega kartona je videti precej vidna. Na njej si lahko ogledate najbolj "okusne" lastnosti naprave in fotografije različnih nagrad, ki so jih prejeli na razstavah.
Vsebina paketa:
 • Epson 1410 sam tiskalnik;
 • razred blagovne znamke SNPF (neprekinjeni sistem oskrbe s črnili) INKSYSTEM (ponovno napolnjen);
 • omrežni kabel za povezavo;
 • pogon z vozniki na napravi;
 • priročnik (vključno z ruskim) in garancijsko kartico.
 • Zaključeknormalno, vendar za takšno napravo ni več in ni potrebe. CSTF je že nameščen in se lahko ponovno napolni, kar ne more, ampak prosim, operacijski sistemi ("Winds", Mas) pa se brez težav sinergirajo z napravo.

  Videz

  Sestavni del je zasnovan do najmanjše podrobnosti: vse je jasno, jedrnato in na svojih mestih. Gama je tudi pod strogim videzom - srebrna torbica s črnimi vložki. Epson Stylus Photo 1410 se od svojih mlajših sodelavcev razlikuje v formatu A4 samo s svojo oblikovno širino, vse ostalo pa je narejeno v slogu blagovne znamke.


  Glavni upravljalnik funkcij se nahaja na sprednji plošči desne strani naprave. Gumbi so se izkazali kot precej masivni in pritisk prinaša nekaj napora. Pladenj za papir lahko potisnete na želeno dolžino, kar pomeni, da pri tiskanju formata A3 naprava bistveno poveča dimenzije. Predogled in zaslon za urejanje fotografij ni na voljo, zato tukaj ni potreben, saj je kot tiskanje v tem formatu - to ni primer (dragi foto papir A3), zato se vsi pripravljalni postopki izvajajo na računalniku. Kljub temu Epson Stylus 1410 omogoča tiskanje brez povezave s kamerami in drugimi podobnimi pripomočki, kar je povsem upravičeno za običajne formate (A4 A5).
  Tudi za devys ni nobenih volanov: samo USB vrata za sinhronizacijo z računalnikom in priključek za omrežno zanko. Poleg njih je prezračevalna rešetka s precej velikim korakom skakalca.

  CSTF

  Kot že omenjeno, namestitev CISS na Epson Photo 1410 mfu ni za vasvse, kar je bilo že narejeno na transportnem traku v podjetju INKSYSTEM. Na splošno, če spremenite ta sistem, potem postopek namestitve ni najbolj zapleten za navadnega uporabnika, servisni centri pa se v celoti ukvarjajo s tem poslom v nekaj minutah.


  Če želite prihraniti pri vzdrževanju in samo-sestavljanju /razstavljanju, lahko v uradnem viru blagovne znamke najdete podrobna navodila in videoposnetke, ki temeljito razkrijejo to vprašanje korak za korakom. Sistem se popolnoma harmonično združuje s tiskalnikom Epson 1410 in ne povzroča nobenih slogovnih vprašanj. Ima majhne dimenzije in izgleda normalno na desni strani naprave.

  Značilnosti sistema

  SNPF ima svoje posebne značilnosti, ki vplivajo na notranje oblikovanje. Tukaj ne bomo videli redne sobe za zanko, ampak samo poseben nosilec, ki ščiti žice pred praskanjem pokrova tiskalnika. V tem primeru je zanka pritrjena tudi na majhne lastnike, ki mu ne omogočajo, da se sooči z mehanizmi naprave. Bolj blizu vložku so žice razdeljene na šest vej, od katerih vsaka ustreza njeni barvi.
  Kot pri drugih potrošniških blagovnih znamkah je SNRC naprava z blagovno znamko, ki jo je treba zamenjati s kakšnim poceni analogom, brez poseganja v notranjo zasnovo, Epson 1410 pa ne bo deloval. Torej, v bistvu, to ni potrebno, saj je sistem popolnoma ponovno polnjenje (boljše še izvirno črnilo) in težave z rezervoarji niso bili opaženi.

  Izkoriščanje SIPP

  Pri uporabi SIRCTo je zelo priročno in prihranki pri tiskanju so očitni. Komplet je nastavljen enkrat, med obratovanjem pa je potrebno le rezervoarje napolniti s črnilom. Pri dodatku črnila je postopek zelo preprost: vzemite redno brizgo (3-5 kock), zbežimo iz viale potrebno količino barve in jo napolnimo skozi posebno luknjo v vložku.
  Še ena nedvomna prednost CISS pred navadnimi kartušami je popoln nadzor nad črnilom, kar pomeni, da boste vedno vedeli, kje in koliko je ostalo v sistemu, do milimetra. Zato se ne moremo bati, da v času tiskanja nenadoma zmanjka barve, s sistemom Epson 1410 NPCH se to ne bo zgodilo.

  Programska oprema

  Programska oprema, ki je priložena tiskalniku, se ne razlikuje od tiste, ki se uporablja pri modelih drugih znamk. Korporativni pripomoček vam omogoča, da prilagodite skoraj vse parametre, od korekcije barve do dokončanih rešitev za eno ali drugo fotostiletiko. Odseki "Main" in "Layout" sta razdeljeni na osnovne elemente za ustvarjalne nastavitve, zavihek "Service" pa je odgovoren za servisiranje Epson 1410 in nadzor glavnih elementov. Črnilo se spremlja z običajno storitvijo Status Monitor 3, kjer je vizualno razdeljen ostanek vsakega rezervoarja.
  Komplet vsebuje naslednje pripomočke skupaj z gonilniki:
 • Epson P. I. F - za urejanje okvirjev za fotografije.
 • Epson RAW Print - za delo s fotografskimi materiali RAW.
 • Epsonova spletna stran - Prilagodi format in spletno tiskanje.
 • Med namestitvijo lahko uporabnik izbere jezik, prostor na trdem disku in kaj točnopotrebuje. Standardni nabor programske opreme je seveda šibak za zahtevne uporabnike, zato se večina raje omeji na običajno "Photoshop" ali CorelDRAW.

  Tiskalnik med delovanjem

  Za zelo kakovostne natise mora biti raven tiskanja fotografij v nastavitvah nastavljena na največ. Majhni formati istega od 10 do 15 prepuščajo majhnemu zamegljenemu ali nizki resoluciji, a osi A4 in A3 prikazujejo vse pomanjkljivosti, kot so na dlani - s takšnim odtisom bodo v oči vržene vse, tudi majhne pomanjkljivosti. To pomeni, da je pravilo prav: profesionalno tiskanje zahteva profesionalen pristop v vsem.
  Model 1410 izpolnjuje vse svoje naloge, kot bi moral. Če ste kompetentni, da pridete na delo, boste zagotovo zadovoljni z rezultatom: nasičena gama na različnih vrstah papirja, odlični tonski in poltonski signali, kot tudi najbolj natančen prenos barv. Edina slabost naprave, da, na splošno, in drugi brizgalni tiskalniki, je črno-beli tisk, kjer se izpisujejo zeleni odtisi.

  Povzetek

  Če model 1410 kupite za domačo uporabo, boste zagotovo zadovoljni. Z razlagalnim barvnim profilom boste pozabili na netočen prenos barve, "zelenih" obrazov in rdečkaste kože za vedno. Značilnosti naprave omogočajo uporabo tiskalnika v majhnih delavnicah, kjer je kakovost pomembna in - kar je najpomembnejše - hitro tiskanje. Če ne potrebujete postavitve zvitka in osembarvne osnovne palete, potem je naš respondent odlična možnost. PravilnoSIPP vam omogoča bistveno varčevanje s črnilom in nizka cena bo dober bonus za domačega potrošnika. Omeniti je treba, da je model že dolgo v samem vrhu tiskalnikov formata A3, prefinjen in ekonomičen ruski uporabnik pa bi kupoval samo. Poleg tega so številni pregledi na pozitiven način na specializiranih forumih opravili svoje delo, model pa je postal določeno merilo v svojem segmentu. Sodba je nedvoumna - priporočena za nakup. Približna cena - okoli 40.000 rubljev.

  Sorodne publikacije