Podrobnosti o tem, kako odpreti vrata na usmerjevalniku TP-Link

V tem članku bomo opisali, kako odpreti vrata na usmerjevalniku TP-Link. Nastavitev se izvede na ustrezni nadzorni plošči. Razvijalci so v ta namen zagotovili poseben spletni vmesnik.

Prijava

Obrnimo se na praktični del rešitve na vprašanje: kako odpreti vrata na usmerjevalniku TP-Link?
Konfiguracijsko konfiguracijo lahko dostopamo s katerim koli brskalnikom. Če želite to narediti, odprite stran 1921680.1. Nekateri modeli naprav lahko uporabljajo kombinacijo 1921681.1. Nadaljujemo z naslednjim korakom pri reševanju problema "kako odpreti vrata na usmerjevalniku TP-Link" in določimo uporabniško ime, geslo. Ti parametri dobijo skrbniško vrednost. Če podatki niso ustrezni, jih je lahko čarovnik zamenjal, ko so bili povezani z internetom. Nekateri ponudniki se iz varnostnih razlogov obrnejo na to rešitev. V tem primeru so potrebne informacije na dnu usmerjevalnika na posebni etiketi ali v pogodbi. V vsakem primeru moramo spremeniti vaše geslo. Nastavitve se bodo začele po vnovičnem zagonu naprave. Tako je bilo dovoljenje uspešno.

DHCP

Konfiguriranje vrat na usmerjevalniku TP-Link se premakne na statusno stran. Tukaj so prikazani podatki o usmerjevalniku in oddajanju Wi-Fi, kot tudi stanje povezovanja z internetom.
Vrniti moramo vrata na usmerjevalniku TP-Link. Nastavitev distribucije IP pa bomo vnaprej spremenili znotraj omrežja. Naprava, ki bo kasneje uporabljala odprta vrata, mora navesti isto notranjonaslov DHCP je odgovoren za naslavljanje omrežja. Zato pojdite na meni z istim imenom. Odpiramo "Seznam strank". V tem oknu je prikazan seznam naprav, povezanih v omrežje. Iščemo zahtevano postavko po imenu. Kopiraj njegov MAC.

Imena

Če je v domačem omrežju registrirana ena naprava, jo je mogoče najti brez težav. Obstajajo še bolj zapleteni primeri. Recimo, da je v omrežju veliko število naprav. Ne pozna imena računalnika. V tem primeru lahko najdete naslov, ki ga želite uporabiti sam operacijski sistem. Najlažji način je uporaba posebne kombinacije v ukaznem pozivu. Uporabljamo Win + R. Odpre se okno programa. Vnesite cmd. Pritisnite gumb OK. Vnesite ukaz getmac. Pridobite zahtevane podatke.

Nadaljnje nastavitve

Zdaj imamo vse potrebne informacije za rešitev vprašanja, kako odpreti vrata na usmerjevalniku TP-Link. Pri izvajanju zgoraj opisanih korakov lahko pride do napake. V tem primeru ponovite operacijo v imenu skrbnika, tako da zaženete ukazno vrstico.
Nato odprite meni DHCP. Pojdite na element »Nastavitve«. Na tej strani je prikazan obseg naslovov IP. V teh mejah poteka naslavljanje računalnikov v našem omrežju. Ti podatki nam bodo koristni. Odprite stran DHCP. Uporabljamo funkcijo »Rezervacija naslova«. Kliknite gumb »Dodaj«. Če tega ne storite, bo vsakemu računalniku dodeljen posodobljen lokalni naslov, ki ne bo dovolil vrganja.V polje »Naslov MAC« vstavimo kombinacijo, ki smo jo prej kopirali iz ukazne vrstice ali seznama odjemalcev DHCP. Zdaj nas zanima stolpec "Rezervirani IP naslov". Tu podajamo kateri koli parameter, ki je vključen v obseg, določen v parametrih DHCP. Kliknite gumb »Shrani«. Na seznamu se bo prikazala dodana priloga MAC-u. Za stabilno delovanje pa morate ponovno zagnati usmerjevalnik. Sistem izda ustrezno opozorilo. Pojdimo v meni pod imenom "Sistemska orodja". Pritisnite "Ponovni zagon". Zdaj lahko odprete vrata. V ta namen pojdite v meni pod naslovom "Posredovanje". Uporabljamo "Virtualne strežnike". Izberite »Dodaj nov zapis«. Izpolnite parcele s številkami vrat. V stolpec IP vnesite vrednost, ki jo je računalnik rezerviral.

Sorodne publikacije