Kako nastaviti miško občutljivost: osnovne tehnike

Računalniška miška, imenovana miš, je del skoraj vsakega računalniškega sistema in je zelo priročno sredstvo za interakcijo z grafičnim uporabniškim vmesnikom. Tudi lastniki prenosnih računalnikov, da ne omenjamo trdega igralca, raje uporabljajo miško, ne pa sledilne ploščice. Tukaj je vprašanje, kako konfigurirati občutljivost miške na računalniško okolje. To je potrebno za čim bolj udobno delo.

Kako prilagoditi občutljivost miške na Winds 7?

Za XP, 7 ali 8 se vsa dejanja izvajajo skoraj na enak način, pri čemer so samo imena particij, v katerih lahko dostopate do teh parametrov. Vsekakor se vse zniža na prvo s standardno "Nadzorno ploščo". Do nje lahko dostopate v glavnem meniju Start.

V plošči za sedmo različico sistema Windows morate izbrati kategorijo naprav in tiskalnikov v razdelku strojne opreme in zvoka, kjer bo to nastavitev miške.
Kako nastaviti miško občutljivost? Najprej morate uporabiti parametre kazalca kazalca, saj so to osnovne nastavitve. V zgornjem delu okna je poseben drsnik, katerega gibanje desno na levo regulira hitrost premikanja kazalca nad zaslonom. Po nekaj poskusih lahko za vas nastavite optimalno možnost. Privzeto je omogočena možnost povečane natančnosti kazalca. Ta linija je bolje, da se ne dotaknete. Kot zaMožnosti za premikanje kazalke z levo potjo so neobvezne. Toda mnogi priznavajo, da takšen učinek povzroča neprijetne občutke, včasih pa preprosto odvrača pozornost od dela. Skrivanje kazalke lahko omogočite pri vnašanju besedila s tipkovnice. Spet, to je tisto, kar ti je všeč.

Kako prilagoditi občutljivost miške na Winds 10?

Zdaj pa nekaj besed o prilagajanju manipulatorja v operacijskem sistemu Windows 10. Če kdo ne ve, v deseti različici sistema ni nobene, ampak dve "kontrolni plošči" (ena standardna, druga - konfiguracija). Na podlagi tega lahko uporabite dve možnosti za nastavitev miške (čeprav lahko uporabljate le menijske možnosti). Torej, kako prilagoditi občutljivost miške prek razdelka parametrov? Pokličemo ga iz glavnega menija "Start" in gremo na zavihek naprave (drugi na levi). V novem oknu na levi strani je vrstica nastavitev miške in sledilne ploščice.
Nastavitveni meni se razlikuje od privzete nastavitve. Tu so predvsem parametri za pomikanje in namestitev glavnega gumba. Za dostop do drugih nastavitev uporabite napredne nastavitve. Tukaj je razodetje. Ko greste na to povezavo ali ko pokličete standardno nadzorno ploščo (na primer nadzorni ukaz v ukazni vrstici za zagon) in izberete ustrezne nastavitve, se odpre isto konfiguracijsko okno, ki so ga mnogi navadili v prejšnjih sistemih.
Pravzaprav so tukaj vse standardne nastavitve, vključno s hitrostjo kazalca, inkolesce in spremenite gumbe ali kazalec. Vse to je po vaši presoji prilagodljivo.

Konfiguriranje nastavitev miške v igrah

Končno, obstaja še en problem, kako prilagoditi občutljivost miške na prehod računalniških iger. Takoj opazimo, da je v večini sodobnih iger ta možnost na voljo (in s precej finimi nastavitvami).
Vsak igralec, na primer, raje ustreli strelec (FPS), ve, da lahko druga zamuda včasih stane življenje njegovega značaja. Zato mora biti miška konfigurirana tako, da so gibi čim bolj točni.

Sklep

Kot vidimo, konfiguracija manipulatorja izgleda precej standardno, ne vključuje pa posebnih nastavitev v sistemu Windows 10. Poleg tega niso bile upoštevane nekatere posebne naprave, katerih ikona je stalno prikazana v sistemski vrstici, kjer lahko dostopate do vseh nastavitev možnosti. Ampak, kot pravilo, nastavitve okna se izvajajo na podobo in podobnost Windows-sistemov, tako da je težko priti zamenjati z njimi, čeprav v nekaterih primerih lahko najdete in precej nenavadne nastavitve.

Sorodne publikacije