Prenosni računalnik HP ProBook 4510s: opisi, funkcije, pregledi

Prenosniki HP so med najbolj priljubljenimi na svetu. Njihove posebnosti so kombinacija visoke kakovosti in nizkih stroškov. To velja za proračunske in vodilne modele. Eden od visoko kakovostnih zvezkov podjetja, ki spada v proračunsko kategorijo, je HP ProBook 4510s, ki stane od 300 do 400 evrov.

Primer

Mnogi ljubitelji gotskega stila bi mislili, da je prenosnik dober pripomoček samo zaradi svojega videza. Ohišje naprave je popolnoma črno. Kljub pomanjkanju živih barv, laptop je postal zelo priljubljen. Slaba stran leži v sijajnem pokrovu, na katerem ostanejo prstni odtisi. Čez nekaj dni se HP ProBook 4510s ne zdi privlačen. V napravi so matirani deli za zapestje, vendar se celo hitro zapletejo. Umazanija lahko prenese samo notranji del naprave, izdelan iz plastike. Ne smemo pozabiti, da je ta prenosni računalnik HP postavljen kot poslovni model, pri katerem občutljivost na umazanijo ni glavni parameter. Prenosnik je precej trmast. Teža naprave je 2 kg 600 g, dimenzije pa 3718 x 2496 x 315 cm. V zgornjem pokrovu je nad zaslonom postavljena spletna kamera velikosti 2 milijona pik. Monitor in osnovni del se seveda lahko stisnejo pri določeni obremenitvi, vendar je odpornost na stiskanje v obeh elementih precej močna. Posebej ranljiva je tipkovnica HP ProBook 4510s. Seveda, crash-test za video logger ne bo deloval, toda pri navadnih uporabnikih je malo verjetno, da bodo prisotni tisti, ki bodo uporabili silo,povzroči nepopravljivo škodo enoti. Pri normalni uporabi se ProBook izkazuje kot zanesljiva naprava.

Povezljivost

Strošek prenosnika pravi, da veliko različnih pristanišč ne sme čakati. Komplet povezav v HP ProBook 4510s je enak kot pri skoraj vseh proračunskih modelih:
 • 4 USB-vrata različice 2.0;
 • VGA;
 • HDMI;
 • LAN;
 • reža za pomnilniško kartico.
 • Glavno presenečenje za mnoge je bila razpoložljivost priključka HDMI, ki vam omogoča, da digitalno sliko oddate na zunanji monitor, ne da bi pri tem izgubili kakovost. Prenosnik je bil izdelan leta 2009, ko prisotnost HDMI ni bila norma za proračunske naprave. Lahko ga imenujete priročno, saj se prenosni računalnik nahaja na vratih USB. Dva od njih sta na desni strani, dva pa na levi, bližje sprednjemu robu. Tako povezovanje pogonov ustvari veliko neprijetnosti, saj zmanjšuje velikost delovnega prostora okoli naprave.

  Reža za pomnilniško kartico, vtičnica za slušalke in mikrofon sta na sprednji strani. Na levi strani, razen dveh vrat USB, lahko vidite pogon in vtičnico. Vse druge povezave so na levi strani prenosnega računalnika. Ni vtičnic za sabo. 12-mesečna garancija za ta prenosni računalnik je nadležna. Proizvajalec je zaradi nizkih stroškov resno skrajšal garancijsko obdobje modela. Toda tudi za prenosne računalnike v proračunskem segmentu je letna garancija zelo nizka. Kljub temu HP ponuja svojim strankam podaljšano garancijo, ki jim omogoča uporabo za pet let storitev.

  ProduktivnostPrenosnik

  Tisti, ki želijo kupiti prenosni računalnik, imajo dva modela. Prvi je dvojedrni procesor Celeron, drugi pa je Core 2 Duo. Delovna frekvenca obeh čipov je 21 GHz. Obstajajo razlike v grafični kartici. V prenosnih računalnikih HP so bile uporabljene grafične kartice in Intel in ATI. Kupcu so na voljo naslednji video čipi:
 • Intel Media Accelerator X4500 HD.
 • Radeon HD 4330.
 • Matična plošča HP ProBook 4510s lahko pride iz Intel ali AMD. Katera konfiguracija ni bila izbrana, bo težko opaziti posebno razliko v učinkovitosti, saj so vse grafične kartice, procesorji in matične plošče zasnovani za proračunski model. Glavni programi (MS Office, IE, Opera) delujejo brez težav. Google Chrome ustvarja majhne težave, ki zelo veliko uživajo pomnilnik. HP priporoča uporabo procesorja T6570 s frekvenco 21 GHz za delo z zahtevnejšimi aplikacijami. Procesor Celeron je lahko bolj produktiven pri večopravilnosti kot AMD. Kar zadeva video igre, je zmogljivost HP ProBook 4510s dovolj za igranje večine video iger pri povprečnih nastavitvah grafike. To velja za igre, ki so bile izdane pred letom 2013, saj so številni razvijalci iger od leta 2014 drastično izboljšali kakovost svojih izdelkov, s tem pa so se povečale tudi sistemske zahteve.

  Igre in spomin

  Priljubljena igra World of Warcraft pri minimalnih nastavitvah podrobnosti daje skoraj 30 sličic na sekundo na najnižji ravni, kar je dober kazalnik za proračunski prenosnik. Sims 3 prinaša skoraj 34 okvirov na dnu z najnižjimi nastavitvami. Za igranjeV povprečju in visoke parametre je treba uporabiti dvojedrni procesor in Radeon 4330. Prenosni računalnik ima lahko 2 in 4 GB DDR2 RAM-a na 800 MHz. Reže za RAM dve. Trdi disk je 160250320 ali 500 GB. Vedno je mogoče vrniti pogon in vstaviti HDD, da bi pozabili na dolg zagon operacijskega sistema.

  Zaslon

  HP ProBook 4510s ima 156-palčni zaslon s standardno ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik. Razmerje je 16: 9. HP ponuja strankam dve vrsti prikazovanja: mat in sijajni. Na matiranem zaslonu prstni odtisi niso tako opazni kot na sijajnih.
  Zaslon ima precej visoko svetlost 282 cd /m 2 v središču zaslona. Toda tudi s tako visoko stopnjo svetlosti, uporaba prenosnega računalnika s sijajnim zaslonom na ulici ni vredna truda. Delo z napravo otežuje prikaz.
  Ne morejo se pohvaliti z zasloni in koti gledanja. Barve se zelo razlikujejo tudi z rahlim odstopanjem od navpičnega vidnega kota. In z refleksijo, delo v slabo osvetljeni sobi s ProBook 4510s je zelo težko.

  Avtonomija

  Baterija HP ​​ProBook 4510s je 47 vatov. Življenjska doba baterije - 262 minut v načinu varčevanja z energijo, ko je Wi-Fi izključen in minimalna svetlost. Če vse vklopite pri največji moči, bo naprava "živela" največ 90 minut. Življenjska doba WLAN-surfinga je manj kot tri ure in pol. To se šteje za precej dober rezultat. Najslabša stvar pri predvajanju DVD-jev je približno dve uri. Samo totrajanje enega celovečernega filma.

  Mnenja

  Mnogi lastniki HP ProBook 4510s se pritožujejo nad tihim zvokom v zvočnikih. Kot poudarki, prisotnost HDMI in visoka trajnost naprave. Uporabniki, ki dalj časa upravljajo napravo, trdijo, da se prenosnik začne segrevati. Toda ta problem je rešen preprosto - dovolj je kupiti hladilno stojalo ali ga prenesti v servisni center, da so strokovnjaki očistili napravo. V negativnem kontekstu se pogosto omenja tudi prisotnost glasnega ventilatorja. Njen zvok se celo sliši v stanju pripravljenosti, ko na prenosnem računalniku ni obremenitve.

  Zaključek

  HP ProBook 4510s je proračunski prenosni računalnik za prenosne računalnike. Naprava ni visoka zmogljivost, vendar je najpogostejša in potrebna za programsko delo brez težav. Kot pri proračunskem modelu, specifikacije HP ProBook 4510s ne omogočajo reprodukcije zahtevne grafike na visoki ravni. Z nastavitvijo povprečne kakovosti v nastavitvah lahko računate na dostojno število sličic na sekundo, kar vam bo omogočilo udobno igranje. Prenosnik se ne more pohvaliti z dobro avtonomijo. Naprava bo lahko delovala na akumulatorju dve uri. Ampak dovolj za delo v pisarni baterije. Ergonomija prenosnega računalnika prav tako ni na najvišji ravni. Še posebej neprijetno so vrata USB. Vgrajene izmenljive naprave za shranjevanje povzročajo precejšnje neprijetnosti med delovanjem.
  Prav tako ne ustreza prezračevalnemu sistemu naprave. Zvok hladilnika se vedno sliši. ProBook 4510s je eden najboljglasno prenosni računalnik, ki daje skoraj 37 dB. HP ProBook 4510s je odlična rešitev za pisarniške delavce. Naprava lahko opravlja vse standardne naloge, ne da bi izgubili uspešnosti. Seveda, laptop ima številne pomanjkljivosti, vendar je predstavnik cenovnega razreda in lahko velja za enega izmed najboljših naprav v cenovnem razredu do 400 evrov.

  Sorodne publikacije