Popravek je Razlaga terminologije igre

Popravek je funkcionalni nabor datotek, namenjen odpravljanju določenih napak v igri ali dodajanju nove vsebine. Razvijalci vedno poskušajo sprostiti popoln projekt na trgu, vendar se le redko zgodi, zato potrebujejo prilagoditve.

Videz obližev

Popravek je nepogrešljiv del igralniške industrije, ki se je pojavil skupaj s prvimi velikimi projekti. Vredno je razumeti, da je računalniška zabava napisana že več let, saj je to ogromno delo. Potrebujete dobro premišljeno idejo in izvedbo v obliki dobro napisane programske kode. Po končanem delu in pred sprostitvijo, se igra preizkusi za napako, vendar ni mogoče opaziti vseh hroščev. Milijoni uporabnikov vsak dan preživljajo svoj čas v digitalnem svetu in soočajo se s slabostmi. Nato razvijalci pošljejo poročilo, ki ga upoštevajo. Čez nekaj časa se izpustijo popravki iger, ki odpravljajo številne težave.

Namestitev popravka

Če uporabnik kupi igro v storitvah digitalne distribucije, se bo samodejno posodobil, ko se bo začel. Program bo videl prostor na disku z odjemalcem in poslal nove datoteke. Če je piratska različica nameščena v računalniku, lahko pride do težav s posodobitvami. V zlomljenih različicah je vedno več napak, ker lahko pirati izdelajo nekatere podrobnosti pri pretvorbi datotek. Tudi hekerji po izpustu zlomijo vsak obliž. To vam omogoča, da ponovno aktivirate ljubitelje torrentov v njihovih dejavnostih. Ko so take datoteke potrebneprenesite jih iz izmenjevalnika datotek kot arhiv. Posodobitve so lahko dveh vrst, odvisno od igre. V prvem primeru bo datoteka s pripono ".exe". Ob zagonu boste videli namestitev, kjer je glavna stvar - določiti mapo z igro. Pogosto pirati uporabljajo drugo vrsto - standardni nabor dokumentov. Kopirajte v korenski imenik z nadomestnim odjemalcem. Nato lahko začnete igro in uživate v popravkih.

Vrste popravkov

Če ste že ugotovili, kako namestiti popravek, je čas, da ugotovite, katere namestite. Igralniška industrija vključuje veliko število različnih projektov. Posodobitve zanje so drugačne. Prihajajo v dveh vrstah - uradno od razvijalcev in uporabnika. Prva je vedno namenjena popravljanju različnih napak in napak, ki so bile odkrite v določenem časovnem obdobju. Izdajo se, ko se akumulira zadostna količina poročil igralcev. Pri namestitvi vedno obstaja opis popravka, ki se nanaša na vse trenutne spremembe. Drugi tip izdajajo prosti avtorji in pogosto nosi več sprememb kot razvijalci. Navdušenci razumejo, kaj družba trenutno želi videti, in delajo v tej smeri. V nogometnih simulatorjih so na primer prvi, ki popravlja težave z licencami in prilagaja grafično komponento.

Obdobje izdaje popravka

Popravek je popravek za kodo igre, ki jo ustvari skupina strokovnjakov, ne enega in ne dva dni. Če v času izdaje v projektu obstaja slaba optimizacija ali velikaštevilo napak, je vredno teden ali dva čakati na posodobitev. Tako je bilo z igro "Mafia-3", kjer je bil zaradi takšnih težav projekt na robu neuspeha. Razvijalci so poskušali na vse načine popraviti situacijo s popravki, vendar rezultat ni bil takojšen. Igralcem je uspelo prenesti dolgo pričakovano nadaljevanje legendarnih serij, vendar je ostala neprijetna prepad v skupnosti. V običajnih igrah, kjer optimizacija ni problem, se posodobitve izdajajo vsakih dva ali tri mesece. Ko se zbere dovolj poročil, razvijalci sedijo za popravek. Po zaključku dela v uradnih distribucijskih storitvah se datoteke prenesejo in od tam prodrejo v računalnike igralcev.

Popravki v spletnih igrah

Projekti, ki temeljijo na spletu, se po svoji strukturi razlikujejo od iger, ki so namenjene posamičnemu ali zadružnemu prehodu. Da bi ohranili zanimanje, bi morali razvijalci redno izdajati posodobitve v obliki majhnih ali velikih novih elementov. Običajno, na predvečer objave takšne posodobitve, avtorji komunicirajo z oboževalci in pravijo, da jih želijo predstaviti. Upoštevana je tudi ideja skupnosti, saj igralniški studiji tekmujejo za številne uporabnike. Kako namestiti obliž tega vzorca, ne bo vprašanj. Spletne igre imajo stalno povezavo s strežniki razvijalcev. Ko se pojavi nova različica, bo odjemalec samodejno začel nalagati manjkajoče datoteke. Brez tega vstopanje v svet iger ne bo uspelo. Nobena spletna igra ne bo delala na stari različici.

Vsebina v popravkih spletnih iger

Posodobitveni popravki - težaven proces, pri spletnih igrah pa ne pridejo pogosteje kot enkrat v dveh mesecih. S seboj prinašajo veliko sprememb v smislu igranja, pa tudi dodajo nekaj novega. V strelcih in vsebinah akcijskih iger so enote orožja in zemljevidi za bitke, ki prej niso bile na voljo v igri. Ko gre za MMORPG-je, veliki popravki vedno dodajo nov razred znakov z edinstvenimi veščinami in bojno mehaniko. V projektih tega žanra se jezik posodobitve vedno nanaša na ravnovesje med junaki in včasih razvijalci uvajajo novega prvaka za sorto ali recikliranje, ki je prestara. Vsaka vsebina je koristna za ventilatorja, podpira zanimanje za vaše najljubše digitalno vesolje. Popravek v spletnih igrah je potreben, da obdrži občinstvo do oboževalcev.

Sorodne publikacije